Haberler

    Cocu'dan Dünya Kupası Taktiği

    F.Bahçe’nin hocası, Spartak Trnava önünde yardımcı antrenörlük yaptığı Dünya Kupası’nda kendilerini finale kadar taşıyan taktiği hayata geçirdi. 5’li ve 3’lü savunma sisteminin aynı anda sahaya yayıldığı ve kolaylıkla da 4’lü defansa kayabilen düzen kullanıldı.

    CELAL UMUT EREN
    Fenerbahçe'de sezona kötü bir başlangıç yapan ve ilk 10 resmi maçında 7 yenilgi alan Phillip Cocu, Spartak Trnava maçında B planını devreye soktu.
    Sezon başladığından beri sırayla Benfica'ya karşı Şampiyonlar Ligi'nde elenen, ligde 7 maçta 4 mağlubiyet gören ve Avrupa Ligi'nde Dinamo Zagreb'e 4-1 kaybeden Hollandalı teknik adam, Spartak Trnava karşısında kariyeri açısından çok özel bir formüle başvurdu.
    2010 Dünya Kupası'nda finale kadar çıkan Hollanda Milli Takımı'nda yardımcı antrenörlük yaparak Bert Van Maarwijk ile beraber çalışan Cocu, o dönemki taktik sistemi Fenerbahçe'de hayata geçirdi. 5'li ve 3'lü savunma sisteminin aynı anda sahaya yayıldığı ve kolaylıkla da 4'lü savunma sistemine kayabilen düzen kullanıldı. 3 stoperini aynı anda sahaya süren 46 yaşındaki teknik adam, Jailson ve Eljif Elmas gibi dinamik iki orta sahayı da kullandı. Ayrıca beklerde de Hasan Ali ve Isla gibi savunma yönleri daha ağır basan isimlerle en az 6 defansif futbolcuyu tercih eden Hollandalı, 2010 Dünya Kupası'nda final gören Portakalları anımsattı.

    Kaynak: Skorer / Spor

    Spartak Trnava Phillip Cocu Fenerbahçe Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title