Haberler

Hamile Eşinin Ölümüne, Kızının Yaralanmasına Neden Olan Alkollü Sürücünün Üst Sınırdan Ceza...

Bolu - Hamile eşinin ölümüne, kızının yaralanmasına neden olan alkollü sürücünün üst sınırdan ceza almasını istiyorHamile eşinin ölümüne, kızının yaralanmasına neden olan alkollü sürücünün üst sınırdan ceza almasını istiyorBOLU,(DHA)- BOLU'da, 34 yaşındaki İmdat Yerlikaya (34), refüjde...

Bolu - Hamile eşinin ölümüne, kızının yaralanmasına neden olan alkollü sürücünün üst sınırdan ceza almasını istiyorHamile eşinin ölümüne, kızının yaralanmasına neden olan alkollü sürücünün üst sınırdan ceza almasını istiyor

BOLU,(DHA)- BOLU'da, 34 yaşındaki İmdat Yerlikaya (34), refüjde otomobilin çarptığı reklam panosunun üzerine devrilmesi sonucu 1,5 aylık hamile eşi Şaziye Yerlikaya'nın öldüğü kazada alkollü sürücü 33 yaşındaki Hasan Bilge'nin 5,5 yıl hapis cezasına çarptırılıp geçen yıl tahliye edilmesine tepki gösterdi. Yerlikaya, Yargıtay'a emsal kararları sunacağız. Biz üst sınırdan yani 15 yıl ceza verilmesini istiyoruz. Bu karar bizi tatmin edecektir. dedi.

Kaza, 2017 yılının Nisan ayında, Borazanlar Mahallesi Hattat Emin Barın Caddesi'nde meydana geldi. Hasan Bilge yönetimindeki 14 BU 014 plakalı otomobilin kontrolden çıkıp refüjde çarptığı reklam panosu, yolun karşısına geçmek isteyen 1,5 aylık hamile Şaziye Yerlikaya ve kızı 9 yaşındaki Ceylin'in üzerine devrildi. Şaziye Yerlikaya, hastanede 13 gün sonra hayatını kaybetti. Kızı Ceylin ise sağlığına kavuştu. Kaza sırasında 1.68 promil alkollü olduğu belirlenerek tutuklanan sürücü Hasan Bilge'ye, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde, geçen yıl Eylül ayında 'Bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan 5 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Hasan Bilge, tutuklu kaldığı 6 aylık süre ve dosyanın temyiz süreci göz önüne alınarak serbest bırakıldı. Saziye Yerlikaya'nın eşi İmdat Yerlikaya, cezayı yetersiz bularak itiraz edip kararı istinafa taşırken, sanık Hasan Bilge'nin avukatları da ölen Şaziye Yerlikaya'nın yaya geçidi olmamasına rağmen orta refüjde bulunduğu gerekçesiyle kusurlu olduğunu ve verilen cezanın fazla olduğunu iddia ederek karara itiraz edip istinafa taşıdı.

Geçen hafta davanın gerekçeli kararı çıktı. Ankara Bölge Adliyesi Mahkemesi 12. Ceza Dairesi tarafından açıklanan kararda, vicdani kanının oluştuğu duruşma sürecini yansıtan tutanaklar, belgeler ve gerekçe içeriğine göre mahkemenin kararında usule ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılığın bulunmadığı belirtildi. Kararda ayrıca, delillerde ve işlemlerde nitelendirildiği ve kanunda öngörülen suç tipine uyduğu, cezanın kanuni bağlamda uygulandığı anlaşıldığından, sanık avukatlarının eksik inceleme ile hüküm verildiğine, savunma hakkının kısıtlandığına, sanığın beraati gerektiğine, verilen cezanın fazla olduğuna, bilinçli taksirin unsurlarının oluşmadığı yönündeki ve olayda ölen kadın ve yaralanan kızı Ceylin Yerlikaya'nın kusurlu olduğuna ilişkin itirazları kabul edilmediği belirtildi. Ayrıca ölen kadının avukatlarının cezanın az olduğunu yönündeki itirazları da kabul edilmedi.

Verilen cezanın az olduğunu belirten İmdat Yerlikaya, davayı Yargıtay aşamasına taşıdıklarını ifade ederek, sanığın üst sınırdan cezalandırılmasını istediklerini ifade ederek, Yerel mahkeme sanığın tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak ceza ile birlikte serbest bırakılmasına karar vermişti. Biz bu dönemde gerekli itirazlarımızı istinafa taşıdık. Bunun neticesinde de geçen hafta gerekçeli kararı aldık. Bu süreçte ciddi anlamda gayret sarf ettik. Bu acının dinmesinin tek bir yolu var diyemiyoruz. Emsal kararlar var. Yargıtay'a emsal kararları sunacağız. Biz üst sınırdan yani 15 yıl ceza verilmesini istiyoruz. Bu karar bizi tatmin edecektir diye düşünüyorum. dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bolu DHA Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TESLA'DA MİLYON DEĞERİNDE İNDİRİM! Tesla Model Y ne kadar? Tesla'nın en ucuzu Türkiye'de satışta... İran İsrail'e saldıracak mı? İran'dan İsrail'e misilleme gelecek mi? Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Sarıyer'de taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title