Haberler

2 Aya Kalmadan Kontrol Altına Aldık"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye tarihinin en büyük ekonomik saldırılarından birisine maruz kalmasına rağmen iki aya kalmadan durumu büyük ölçüde kontrol altına aldık. Milletimizi fırsatçıların insafına terk etmeyeceğiz" dedi. AK Parti 27. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Durumun büyük ölçüde kontrol altına alındığını söyleyen Erdoğan, fırsatçılara da yaptırımlar uygulanacağını söyledi.

"2 AYLIK ARADAN SONRA YENİDEN BİR TOPARLANMA VE YÜKSELİŞ DÖNEMİNE GİRDİĞİMİZİ GÖRÜYORUM"

Krizin üstesinden gelmek için büyük reformları ve köklü değişimleri kısa sürede hayata geçirdiklerini dile getiren Erdoğan, "Türkiye tarihinin en büyük ekonomik saldırılarından birisini maruz kalmasına rağmen iki aya kalmadan durumu büyük ölçüde kontrol altına aldık. Döviz kurunun bir anda böylesine artış göstermesini sadece ekonomik sebeplerle izah etmek mümkün değildir. Bunu söylemekle de asla sorumluluktan kaçmaya çalışmıyoruz. Yaptığımız durum tespitidir. Ekonomide eksiklerimiz, sıkıntılarımız, çözmemiz gereken sorunlarımız elbette var. Seçimlerin hemen ardından da zaten kolları sıvamış, ekonomik reformlar için hazırlıklara başlamıştık. Ama bu gerçeklerle yaşadıklarımız arasında öylesine büyük bir orantısızlık var ki, ister istemez işin altında başka şeyler aramaz zorunda kalıyoruz ve bunların olduğunu da görüyoruz. Krizin kaynağı mahiyetindeki odakların yaptığı açıklamalar sorunun farklı sebeplere ve saiklere dayalı olarak tırmandırıldığını açıkça gösteriyor. Her kriz beraberinde birçok fırsatı da getirir. Devlet yönetimi olarak bu krizin üstesinden gelmek için normal şartlarda yıllara sari olarak yapabileceğimiz büyük reformları ve köklü değişimleri kısa sürede hayata geçirdik, geçiriyoruz. Unutmayın, bizler ilk göreve geldiğimizde hatırlayın, ülkemizin hali ekonomik olarak neydi ve o krizlerden aldığımız Türkiye'yi kısa sürede nereye getirdiğimizi unutmayın. Biz bu konuda bu işin sıkıntılarını, hastalığını da biliyoruz. Tedavi yollarını da biliyoruz. Kısa zamanda bu işi toparladık ve yolumuza devam ediyoruz. Özel sektörümüzün bu fırsata çevirecek maharete sahip olduğunu biliyorum. İnşallah yaklaşık 2 aylık aradan sonra yeniden bir toparlanma ve yükseliş dönemine girdiğimizi görüyorum.

"YETER Kİ İŞİ DİYET BORCUNA DÖNÜŞTÜRMESİNLER. O ZAMAN KÜLAHLARI DEĞİŞTİRİRİZ"

"Bazıları krizi fırsata çevirmekle fırsatçılığı bir birine karıştırıyor" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Döviz kuru ile hiçbir işi olmayan pek çok sektörde bir anda büyük fiyat artışları yaşandığına dair yoğun şikayetler alıyoruz. Milletime sesleniyorum, bunun adı fırsatçılıktır. Milletimizi fırsatçıların insafına terk etmeyeceğiz. Serbest piyasa ekonomisi kuralları içinde bu fırsatçılarla mücadele edecek kendilerine gereken yaptırımları uygulayacağız. Türkiye'yi faiz, kur, enflasyon şeytan üçgeninden çıkartana kadar gereken her türlü adımı atacağız. Bizim ekonomi reçetemizde üretim, tasarım, teknolojiyi geliştirme, ihracat, istihdam, refahın tabana yayılması, mağduru ve mazlumu sahipsiz bırakmamak vardır. Türkiye'yi hala siyasi ve ekonomik vesayetin temsilcisi uluslararası kuruluşların kucağına itmek isteyenlere cevabımızı bu şekilde veriyoruz. Ülkemizi kendi çözümlerimizle, programlarımızla hedeflerimize ulaştıracağız. Elbette her türlü yatırıma, katkıya açığız. Yeter ki bunun bedelini bize egemenliğimize ve geleceğimize göz dikerek ödetmeye çalışmasınlar. Türkiye borcuna sadıktır. Yeter ki işi diyet borcuna dönüştürmesinler. O zaman külahları değiştiririz. AK Parti döneminde ülkemizi diyet borçlarından kurtarana kadar çok mücadele ettik, fedakarlıkta bulunduk. Yeniden Türkiye'nin aynı cendereye sokulmasına izin vermeyiz" diye konuştu.

"BU MİLLET SENİ ÇOK İYİ BİLİR, BİZİ DE ÇOK İYİ BİLİR"

Finansal danışmanlık hizmeti alınan bir şirket üzerinden yapılan tartışmalara da değinen Erdoğan, "Güya bizi töhmet altında bırakarak aslında örtülü bir şekilde ülkemizi yeniden aynı cendereye sıkma girişiminden ibarettir. Ama biz bu oyuna gelmeyiz. Bu can bu tende oldukça hiç kimse Türkiye'yi yeniden uluslararası kuruluşların boyunduruğu altına sokamaz. Ana muhalefetin başındaki zat şunu da çok iyi bilsin, sınırlarımızın içinde bayrağımızın dalgalanması, ezanlarımızın okunması konusunda ne kadar kararlıysam bu konuda da aynı hassasiyete sahibiz, onu seninle de paylaşmayız. Bize bu konuda ders vermeye kalkma, bu millet seni çok iyi bilir, bizi de çok iyi bilir. Biz bu göreve geldiğimizde IMF'ye olan borcumuz 23,5 milyar dolardı. Kılıçdaroğlu, senin bundan haberin yok demek ki. 2013, biz IMF'ye borcumuzu sıfırladık. Merkez Bankamızın döviz rezervi 27,5 milyar dolardı, Başbakanlığım döneminde 135 milyar dolara kadar çıkarttık. Tamam bir düşüş yaşadık ama bu böyle devam edecek diye bir şey yok. Ekonomik bağımsızlık olmadan siyasi bağımsızlık olmayacağını biliyoruz. Kendi ayakları üzerinde yükselttiğimiz Türkiye'ye hiç kimse yeniden diz çöktürtemeyecektir. Aksi yöndeki tüm dedikodular, iftiralar, FETÖ'cü hainlerin, PKK'lı katillerin varlıklarını ülkemize ve milletimize bina etmiş kifayetsizlerin eseridir" şeklinde konuştu.

"O TERÖRİSTLER BİLSİNLER Kİ, BUNU EN AZ 800 İLE ÖDEYECEKLER"

Terörle mücadelede kararlılık mesajı veren Erdoğan, "Bir ölür bin diriliriz, evvelallah. 8 şehidimiz mi var, o teröristler bilsinler ki, bunu en az 800 ile ödeyecekler. Şu anda zaten Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te her yerde kaçacak delik arıyorlar. İnlerine gire gire bunları bitireceğiz" ifadelerini kullandı.

(Derya Yetim/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title