Haberler

Meme Kanseri Farkındalık Etkinliği "Pembe Festival" Başladı

Meme Sağlığı Derneği (MEMEDER) tarafından Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında düzenlenen "Pembe Festival" İstanbul'da başladı.

Meme Sağlığı Derneği (MEMEDER) tarafından Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında düzenlenen "Pembe Festival" İstanbul'da başladı.

MEMEDER Kurucusu ve Onursal Başkanı Prof. Dr. Vahit Özmen, İstanbul Florence Nightingale Hastanesi'nde gerçekleşen festivalin açılışında, katılacağı farklı oturumlarda meme kanserinin erken tanısının önemini ve tedavi yöntemlerini anlatacağını, meme kanserini yenmenin yollarına ilişkin bilgiler vereceklerini söyledi.

Derneğin kuruluş amacı, faaliyetleri ve ödülleriyle ilgili bilgi veren Özmen, şöyle devam etti:

"Kanser Türkiye ve dünya için önemli bir problem. Dünya Sağlık Örgütü 2016 verilerine göre, her yıl dünyada 17 milyon kişiye kanser tanısı konulmakta ve 9 milyon kişi de kanserden kaybedilmektedir. Bu rakamların içerisinde önemli yer tutan da meme kanseridir. Meme kanserinde de her yıl yaklaşık 2 milyon kişiye tanı konuluyor. Yaklaşık 600 bin kanserden ölümde dünyada kadınlarda lider bir kanser. Meme kanseri için yapılacak en önemli şey kadınların kendilerine ait bu hastalığın farkında olmalarını sağlamak. Bundan korunmak mümkün müdür? Mümkündür. Erken tanı sağlamak önemli."

MEMEDER'in meme kanseri farkındalığını artırmak için ülkede eksik olan projelere imza attığını vurgulayan Özmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu yıl 10. yılını tamamladığımız ve 2 milyon dolar harcadığımız, Bahçeşehir ve çevresindeki yoksul mahalleleri kapsayan meme kanseri tarama projemizle 10 bin kadın taranmış ve 125 kadına evde meme kanseri tanısı konulmuş. Bu kadınlar ücretsiz muayene, ücretsiz mamografi takipleriyle sağlıklı şekilde yaşamlarını sürdürmektedir. Bu proje Türkiye'ye ne kazandırmıştır? Sağlık Bakanlığı tarafından, Türkiye'de meme kanseri tarama yaşı 50'den 40'a düşürülmüştür. Çünkü bu proje göstermiştir ki, tanı konulanların yarısı 50 yaşın altındadır. Türkiye Avrupa Birliği ülkesi değildir ve ortalama yaş düşüktür."

MEMEDER Başkanı Ülkü Büyükgönenç de 2 gün içerisinde hem tıbbi konularda bilgilendirme aynı zamanda da bir miktar eğlenme fırsatı bulunabileceğini söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından başlayan oturumlarda, hastalar ve yakınları meme kanseri ve tedavisindeki son gelişmelerle ilgili bilgi aldı. Hastalar, kanseri nasıl yendiklerini anlattı.

Festival

Pembe Festival'in ilk gününe ünlü gazeteci Ayşe Arman moderatörlüğünde gerçekleştirilen "Meme Kanserini Nasıl Yendim?" oturumu gerçekleşti.

Türk sinemasının ünlü oyuncularından Işıl Yücesoy, Ayşe Arman'a meme kanserini nasıl yendiğini, hastalık sürecinde neler yaşadığını, oyunculuğunu ve hayata bakışını nasıl değiştirdiğini anlattı.

Söyleşinin sonunda ünlü gazeteci Ayşe Arman'ın kendi yaptığı pembe iyilik (Sakajewa) kolyeleri festival alanında kurulan fuaye alanında MEMEDER yararına satışa sunuldu.

Festivalin ikinci gününde ise ünlü kadın oyuncular, Ünlü Kadınların Gözünden Meme Sağlığı oturumunda bir araya gelecek.

Yeşim Salkım, Özge Borak, Didem İnselel ve Deniz Barut, gazeteci Işıl Açıkel moderatörlüğünde gerçekleştirilecek oturumda meme sağlığı ve meme kanseri hakkında görüşlerini paylaşacak.

Meme kanseriyle daha çocukluk döneminde annesine konan teşhisle tanışan Özge Borak ve çok yakın iki arkadaşı meme kanserine yakalanan ve hastalık süreçlerine yakından tanık olan Deniz Barut, hastalığa bakışlarını erken teşhisin önemi ve tedavi yolları üzerinden anlatacak.

Festivalde ayrıca meme kanseri tedavisi görmüş hastalar ve yakınları için renkli atölye çalışmaları düzenlenecek.

Kaynak: AA / Güncel

Meme Kanseri İstanbul Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title