Haberler

27. Kaman Ceviz Kültür ve Sanat Festivali Başladı

Kırşehir'in Kaman ilçesinde 27'ncisi düzenlenen Ceviz Kültür ve Sanat Festivali başladı.

Kırşehir'in Kaman ilçesinde 27'ncisi düzenlenen Ceviz Kültür ve Sanat Festivali başladı.

İnce kabuğu ve lezzeti ile dünyaca ünlü bir marka haline gelen Kaman cevizinin tanıtımı için düzenlenen festival dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Daha sonra Atatürk Caddesi'nde mehter takımı ve davul zurna eşliğinde gerçekleştirilen korteje, çok sayıda vatandaş da katıldı.

Kaman Belediyesi binası önünde devam eden festivalde konuşan Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Kaman cevizinin Kırşehir ve Kaman'ın tanıtımında büyük öneme sahip olduğunu dile getirdi.

Tadı ve sağlığa yararı nedeniyle en çok tüketilen besin maddelerinden cevizin daha çok tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Akın, şunları kaydetti:

"Kaman cevizi sağlığa yararının yanı sıra maddi anlamda da üreticilere büyük kazanç sağlamaktadır. Cevizin iç piyasada çabuk tüketilmesi de son dönemde cevizin önemini arttırmıştır. Toprak yapısı ve iklimi ile ceviz yetiştiriciliğine elverişli olan Kaman'da Ceviz Eylem Planı dahilinde birçok fidan toprakla buluşmuş, yeni ceviz bahçeleri oluşturulmuş, çiftçimiz bilgilendirilerek üretim için teşvik edilmiştir. Uzun zamandır elde ettiği bilgi ve deneyimi bilimsel verilerle birleştirerek çalışmalarını sürdüren Kaman ilçemiz hem ceviz fidesi üretiminde hem de farklı ceviz çeşitleri üretiminde öncü olmaya devam edecektir."

Kaman Kaymakamı Murat Girgin de Orta Anadolu'nun beşiğinde yer alan Kaman'da cevizin önemli bir değer olduğunu dile getirdi.

Belediye Başkanı Erhan Talu ise göreve geldiklerinde Kaman'da 30 bin ceviz ağacı varken şu an 500 bine yakın ceviz fidesi olduğunu anlatarak, "Yıllık ceviz üretimi 25 ton civarındayken şimdi 200 tona yaklaştı. Cevizin tanıtımı için her yıl çeşitli etkinlikler yaptık ve bunları yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Festival kapsamında "Yılın En İyi Ceviz Bahçesi" ve "Yılın Cevizli Baklava Ustaları" ödülleri sahiplerini buldu.

Vali Akın ve protokol üyeleri, festival alanında stant açan üretici ve esnafları ziyaret ederek, ürünler hakkında bilgi aldı.

Festival, bugün ve yarın düzenlenecek konserler, çeşitli etkinlik ve yarışmalarla devam edecek.

Kaynak: AA / Güncel

Kırşehir Kaman Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title