Haberler

Büro Memur-Sen-Bosna Hersek Kamu Çalışanları Sendikası ile İstanbul'da Bir Araya Geldi

Büro Memurları Sendikası Büro Memur-Sen' in daveti üzerine Türkiye'ye gelen Bosna Hersek Kamu Çalışanları Sendikası heyeti ile Türkiye ve Bosna Hersek'teki sendika deneyimleri hakkında bilgi alışverişinde bulunmak için iki sendika yöneticileri İstanbul'da bir araya geldi.

İki sendika yöneticilerinin bir araya geldiği toplantıda ilk olarak sendikaların hazırladığı sine vizyon gösterisi yapıldı. Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, Aliya İzzetbegoviç'i anarak başladığı konuşmasında, batının hiçbir zaman uygar olmadığını, bu günkü refahını, devam edegelen sömürgeciliğini, döktüğü kanı, akıttığı gözyaşı ve çektirdiği acılar üzerine kurduğunu belirterek konuşmasında, kapitalizm ve emperyalizm gibi memur, işçi, köylüyü dinlemeden sömüren düzene karşı sendikaların bir araya gelerek küresel dünyada ortak mücadele vermenin önemine anlattı.

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz'ın konuşmasından sonra kürsüye çıkan Bosna Hersek Kamu Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Samir Kurtovic Türkiye'nin yapmış olduğu davet için teşekkür ettiklerini belirterek, "Türkiye'ye davet edildiğimizden dolayı çok mutluyuz. Ülkemizdeki sendikacılık ile Türkiye'deki sendikacılığı karşılaştırmamız ve eksikliklerimizin giderilmesi için büyük bir fırsat. Ayrıca dost ülke olan Türkiye'yi daha yakından görmek, İstanbul'un sokaklarında gezmek bize ayrı bir mutluluk verdi. Kendim ve heyetim adına Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz başta olmak üzere tüm heyete teşekkür ederim" dedi.

Genel başkanların konuşmasından sonra Bosna Hersek'lı sendikanın genel başkan yardımcıları bağlı oldukları kurumların yapısını ve nasıl çalıştıklarını sırası ile anlatarak deneyimlerini paylaştılar. Daha sonra Büro Memur-Sen heyeti ise Türkiye'de sendikacılığın önemine ve geçmişine değindikten sonra bağlı oldukları kurumun işleyişini ve karşılaştıkları sorunları dile getirdi. Karşılıklı kurumlar ve sendikal faaliyetler hakkında yapılan bilgilendirmeler sonucunda gerçekleşen soru-cevap bölümü ile program sona erdi.

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz ve Bosna Hersek Kamu Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Samir Kurtovic toplantı öncesi ilk olarak Küçükçekmece Belediye Başkanı Sayın Temel Karadeniz'i daha sonra İstanbul Vali Yardımcısı Hülya Kaya'yı ziyaret etti. Program sonrasında Büro Memur-Sen hayeti konuk heyete İstanbul'da tarihi ve turistlik bölgeleri gezdirdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Memur Sen İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title