Haberler

Fenerbahçeli Mehmet Topal'ın Fedakarlığı Pahalıya Mal Oldu

Güncelleme:

Fenerbahçe'de forma giyen Mehmet Topal'ın, Cocu ve Lucescu'yu kırmamak için sakat sakat oynadığı ortaya çıktı.

Hem Fenerbahçe hem de milli takımın en kariyerli oyuncularından Mehmet Topal'ın fedakarlığı kendisi için pahalıya mal oldu!

Yıldız futbolcunun iki aydır sakat sakat oynadığı ortaya çıktı. Gençleştirme operasyonuyla yeniden yapılanmaya giden Fenerbahçe'de Cocu'nun, Milli takımda Lucescu'nun "sana ihtiyacımız var" demeleri üzerine tedavisini erteleyen ve maçlara iğne ile çıkarak büyük özveride bulunan Mehmet Topal kasık fıtığı ameliyatı olacak.

SOL KASIĞINDAN HAZİRAN AYINDA OLMUŞTU

Fenerbahçe'de lig, Avrupa ve kupa maçlarında en çok yer alan isimlerden olan Mehmet Topal geçen sezonu tamamlar tamamlamaz soluğu Almanya'da aldı ve haziran ayında sol kasığından ameliyat oldu. Yaz tatilinde 10 gün boyunca fizik tedavi gördü. Topal'ın sakatlığı hazırlık maçlarında nüksetti ancak Avrupa ve lig maçlarında fedakarlık yaparak iğne ile oynadı. Fenerbahçe'nin yeni transferleri geciktikçe oynamaya devam etti.

CANINI FITIK DEĞİL, ELEŞTİRİLER ACITIYOR

Daha önceki sezonlarda da başından talihsizlik sakatlıklar geçiren Mehmet Topal yine acılarını unutarak formasını terletmeye devam etti. Takımı için fedakarlık yapan ve sakatlığına rağmen oynayan Mehmet Topal'ın canını kasığındaki fıtık değil, bilmeden eleştiri yapanlar acıttı. Sakat sakat oynamasına rağmen Benfica maçlarının en iyisi olarak dikkat çekti. Ligde 8 maçın 4'ünde 90 dakika sahada kaldı. Takımın genel görüntüsünden dolayı yapılan eleştirilere sahadayken kulaklarını tıkadı ama evine döndüğünde üzüntüden kahroldu. Samandıra'da takımı ateşleyici konuşmalar, formanın önemini anlatan motivasyon dolu toplantılar yaptı.

HEM LUCESCU HEM COCU "SANA İHTİYACIMIZ VAR" DEYİNCE MİLLİ OYUNCU TEDAVİYİ ERTELEDİ

Mehmet Topal hiç dinlenemedi. Hem Fenerbahçe, hem milli takım teknik heyeti rica etti, Mehmet Topal riske girdi. Fenerbahçe'nin yanı sıra milli takımın da kilit ismi oldu. Uluslar Ligi'nde oynanan Rusya maçında 71 dakika ve İsveç maçında 62 dakika sahada kaldı. Her iki maça da takım kaptanı olarak çıkan Topal, İsveç maçında ilk golün asistini yaptı.

"Yeniden yapılanıyoruz, gençlerin ve takımın sana ihtiyacı var, senin tecrübelerine ihtiyacı var" denilen yıldız futbolcu son haddeye kadar bekledi ve aşırı zorlamasından bu kez sağ kasığında fıtık çıktı.

COCU BİR AN ÖNCE AMELİYAT OLMASINI İSTEDİ, TECRÜBELİ YILDIZ ALMANYA'YA GİTTİ

Bosna Hersek ve Rusya maçları için Milli Takım kampına katılan Mehmet Topal ilk antrenmanda koşuda ağrı hissetti ve kontrolü yapılan emektar oyuncu evine üzgün döndü. Sağ kasığında fıtık oluşan Topal, kulübünün sağlık heyetini de bilgilendirdi. Haber Cocu'ya da iletilince Hollandalı teknik adam kaptanının bir an önce ameliyat olmasını istedi. Başakşehir maçından sonra Mehmet topal için övgü dolu sözler sarfederek; "Bugün yedekti ama maçtan önce ben takımla konuşma yaptıktan sonra kendisi de takıma konuşma yaptı. Kendisi kaptanlarımızdan birisi. Bazı yazılanlar var, benimle ilgili problem yaşadığına dair. Bunlar doğru değil. Takımın birbirine bağlanması için önemli örneklerden birisi Mehmet Topal. Bugün de oyuna sonradan girdi ve gayet de iyi bir futbol ortaya koydu" şeklinde konuşan Cocu tecrübeli futbolcusunun hemen Almanya'ya gitmesini istedi ve milli takım arasından sonra lige yetişmesini istediğini söyledi.

TRNAVA MAÇINDA YEDEK KULÜBESİNDEKİ DİYALOG TAMAMEN YANLIŞ YANSITILDI

Avrupa Ligi'nde oynanan Trnava maçında 88. dakikada oyuna alınan Mehmet Topal'ın bir kare fotoğraf üzerinden yapılan "Oyuna girmek istemedi, Cocu'ya rest çekti" gibi haber ve yorumların tamamen yalan ve kasıtlı haberler olduğu da ortaya çıktı. O an kulübede bulunan futbolcular, Mehmet Topal, Comolli, Onur Başar ve Cocu arasında geçen esprili diyalog ile ilgili edindiğimiz bilgilere göre; Cocu, Topal'ın 500. maçı olduğunu maç günü öğreniyor. Devre arasında kaptanına seni ikinci yarıda alacağım diyor. Mehmet son dadikalarda orada saati gösteriyor ve "Hocam al hadi, gitti 500. maç diyor, espri yapıyor ve orada bulunan herkes gülüyor. Olayın aksettirildiği gibi değil tam tersine o an orada sevimli bir diyalog yaşandığı belirtiliyor. Aslında bu tablo futbolcular, Comolli ve hoca arasında hiçbir sorun olmadığını da gösteriyor. 500. maçın hayırlı olsun diyen Cocu'ya karşılık Mehmet Topal'ın da bu jest için hocasına teşekkür ettiği öğrenildi.

KULÜP TAKIMLARINDA 501'İNCİ MAÇINA ÇIKAN MEHMET TOPAL'IN 2018/19 SEZONU KARNESİ

Mehmet Topal bu sezon Fenerbahçe adına 12 resmi maça çıkarken bunların 6'sında 90 dakika sarı lacivertli formayı terletti. 3'ünde ilk 11'de başlayıp sonrasında oyundan alındı ve 3 maçta ise oyuna sonradan dahil oldu. Toplam 12 maçın 4'ünde sahaya takım kaptanı olarak çıkan Topal, 2 maçta golün asistini yaptı.

Milli takımda ise Mehmet Topal Haziran ayından itibaren Rusya ve Tunus maçlarında ikinci 45 dakikada oyuna dahil olurken UEFA Uluslar Ligi'nde oynanan Rusya maçında 71 dakika ve İsveç maçında 62 dakika sahada kaldı. Her iki maça da takım kaptanı olarak çıkan Topal, İsveç maçında ilk golün asistini yaptı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Phillip Cocu Mehmet Topal Spor Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (10)

ANGARALI:

Adamın topçuluğuna laf eden futboldan anlamıor, geçmiş olsun Mehmet Topal

10
3
yanıtYanıtla
HASANN:

Fenerbahçe için hayırlı olmuş

4
6
yanıtYanıtla
seseliko:

Yav he he. Sanki zidane. Olsun. İnguinal herniden ne olur. Burak 8 ay oynadı öyle. Allah yarab

2
5
yanıtYanıtla
Yazık:

Hayırlısı olsun Fenerbahçe kaptanlığı kimlere kaldı bee

3
0
yanıtYanıtla
X:

FENER TARAFTARI TOPALLA KALDIRIMA KIL HALBUKİ TAKIMIN ŞU ANDAKİ EN İYİ 2 ADAMI ONLAR

2
0
yanıtYanıtla
C İ M B O M:

para lazım dır kimse hayırına oynamıyor bide beyler TL begenmiyorlar askeri ücret bin altı yüz lira bunların oyunu ortada resmen kulüpleri batırıyorlar

2
0
yanıtYanıtla
Stallingard Bebesi:

Memo gel seni stallingard football cluba alıyım

0
2
yanıtYanıtla
Kupa:

Sariiiiiiiiiii Sariiiiiiiiii Laciverttttttt Šampiyon fenerrrrrr

0
1
yanıtYanıtla
Battalgazi:

Benim anlamadığım Türkiye de doktor kıtlığımı varda Almanya ya gidiyor bu kadarmı gavur yalakası bir toplum olduk

0
1
yanıtYanıtla
fenerlihalit:

simdik kötümü oldu mehmet topal ? yillarca iyi oynadi birsey yokdu. . . kaptanlik tabiki topala verilecek yok elin gavurlarina mi verilsin ?

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title