Haberler

    Almanya'ya Bu Yıl Beklenenden Az Göçmen Geldi

    ALMANYA İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Almanya'ya bu yıl tahmin edilenden daha az göçmen ve mülteci geldiğini açıkladı.

    ALMANYA İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Almanya'ya bu yıl tahmin edilenden daha az göçmen ve mülteci geldiğini açıkladı. Seehofer, salı günü partisinin meclis grup toplantısında yaptığı açıklamada, yılın başlangıcından bu yana Almanya'ya yaklaşık 100 bin mülteci ve göçmenin geldiğini belirtti. Geçen yılların kasım ve aralık aylarında ülkeye daha az sayıda sığınmacının geldiği bilgisini hatırlatan Seehofer, partisinin daha önce dile getirdiği yıllık 200 bin sığınmacı sınırının aşılmasını beklemediklerini kaydetti.

    İçişleri Bakanlığı'nın aktardığı verilere göre, sene başından eylül ayına kadar toplam 124 bin kişi Almanya'da iltica başvurusunda bulundu. Ayrıca yılın ilk altı ayında iltica başvuruların sıklıkla geldiği ülkelerin vatandaşlarına aile birleşimi için toplam 19 bin vize verildi.

    CSU'lu Seehofer, henüz haziran ayında yaptığı açıklamada, Alman hükümeti tarafından 2018 için belirlenen 180 ila 220 bin kişilik mülteci kotasının 'dolabileceğini, hatta aşılabileceğini' söylemişti. Sol Parti İç Politika Sözcüsü Ulla Jelpke, Seehofer'i sert bir şekilde eleştirerek kendisini 'panik yaratmaya çalışmakla' suçlamıştı. Seehofer eylül ayında "Göç sorunu, bu ülkedeki tüm siyasi sorunların anasıdır" açıklamasında bulunarak tepkileri üzerine çekmişti. Başbakan Angela Merkel ile mülteci politikası nedeniyle görüş ayrılığı yaşadığı bilinen Seehofer, Almanya'nın farklı bir göç politikası izlemesi gerektiğini savunuyor. Seehofer, mülteci sayısı sınırlandırılmadığı takdirde CDU/CSU'nun halkın desteğini kaybedeceğini de söylemişti.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    18 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 18 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İZMİR'DE YANGIN MI ÇIKTI? İzmir'de ne oldu? İzmir'de nerede yangın çıktı? Resmi Gazete bugün (18 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title