Haberler

2. Uluslararası Mersin Engelsiz Sanat Festivali

Mersin Büyükşehir Belediyesince bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Mersin Engelsiz Sanat Festivali, yarın başlayacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesince bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Mersin Engelsiz Sanat Festivali, yarın başlayacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Mersin Valiliği ve Mersin'i Kalkındırma ve Dayanışma Derneği'nin (MEKAD) de ortaklığıyla gerçekleştirilen festival, Mersin Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zihinsel Engelliler Mehter Takımı eşliğinde saat 14.00'te Ulu Cami'den Cumhuriyet Meydanı'na yapılacak kortej yürüyüşle başlayacak.

Burada Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından, Atatürk Caddesi'nde çoğunluğu engelli sanatçıların eserlerinden oluşan resim ve fotoğraf sergisi açılacak.

Sergi alanında ZİÇEV Ritim Grubu ve Engelsiz Işıklar Ritim Grubu da konser verecek.

Festivalin ilk günkü programı, Mersin Sanayi ve Ticaret Odası önündeki etkinliklerle devam edecek.

Programda, Engelsiz Koro, Rus ses sanatçısı Danil Pluzhnikov, Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı ses sanatçısı Orhan Murad ile Gatto Gabriel ve Steven Cyril ikilisi sahne alacak.

Festivalin akşam 20.00'de Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılacak açılış konserinde down sendromlu saz sanatçısı Çağatay Aras ile dünyaca ünlü Porto Rikolu gitarist ve şarkıcı Jose Feliciano yer alacak.

Bu yıl Aşık Veysel anısına "Karanlıktan aydınlığa" sloganıyla düzenlenen festival, 14 Ekim'de sona erecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Cumhuriyet Meydanı Mersin Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title