Haberler

İstanbul'da Suç Örgütü Davası

Suç örgütü elebaşı olduğu gerekçesiyle 66 yıl hapis cezası verilen Kürşat Yılmaz ile bazı sanıkların, haklarındaki kararın Yargıtayca kısmen bozulmasının ardından yeniden yargılanmasına devam edildi.

Suç örgütü elebaşı olduğu gerekçesiyle 66 yıl hapis cezası verilen Kürşat Yılmaz ile bazı sanıkların, haklarındaki kararın Yargıtayca kısmen bozulmasının ardından yeniden yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, başka suçtan hükümlü sanıklar Yakup Kürşat Yılmaz ile Hasan Yavuz, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

Duruşmada söz alan sanık Yılmaz, 2005 yılı mayıs ayında gözaltına alındığını anlattı.

Daha önce 6 sayfalık bir dilekçe sunduğunu aktaran Yılmaz, "Bu dilekçedeki beyanlarımı tekrar ediyorum, Zira o suçların gerçekleşmediğini suç tarihinin kasıtlı olarak yanlış yazıldığını özellikle belirttim. Bu nedenle." dedi.

Taleplere ilişkin görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, sanıklardan Cemal Enginyurt'un yapılan son milletvekili seçimlerinde Ordu milletvekili seçilmesi nedeniyle dosyasının ayrılmasına karar verilmesini istedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, bazı sanıkların davanın yenilenmesi yönündeki taleplerinin, istenen birtakım evrakın gelmesinin ardından değerlendirilmesini kararlaştırdı.

TBMM Başkanlığına da müzekkere yazılarak Cemal Enginyurt'un hangi tarihte milletvekili seçildiği ve vekilliğinin halen devam edip etmediğinin sorulmasını karara bağlayan mahkeme, Enginyurt hakkındaki usuli işlemlerin yapılması ve dosyasının ayrılması işlemlerinin ise dosyanın Yargıtay'dan gelmesinin ardından değerlendirilmesine karar verdi.

Mahkeme heyeti, diğer eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

Davanın geçmişi

Kapatılan TMK ile görevli İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan sanıklar Kürşat Yılmaz, İbrahim Tatlıses ve Alişan ile manken Tuğba Özay gibi ünlü isimlerin yargılandığı dava, 19 Ocak 2010 tarihinde karara bağlanmıştı. Mahkeme heyeti, Kürşat Yılmaz'ın "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek", "nitelikli yağma", "tehdit", "kasten adam yaralama", "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak" suçlarından toplam 66 yıl 3 ay 15 gün hapisle cezalandırılmasına karar vermişti.

Yargıtay 6'ncı Ceza Dairesi, İbrahim Tatlıses ile Alişan hakkında suç örgütüne yardım etme suçundan verilen 1 yıl 10 hapis cezasını eksik değerlendirme yapıldığı gerekçesi ile bozmuştu. Suç örgütü lideri olduğu öne sürülen Kürşat Yılmaz'ın da arasında bulunduğu 47 sanık hakkındaki kararlara ise kısmen onama, kısmen de bozma kararı vermişti.

İş adamı Korkmaz Yiğit, manken Nihal Tuğba Özay'ın da arasında bulunduğu 13 sanık hakkında "yağma", "yağmaya teşebbüs etmek", "devletin emniyet teşkilatını alenen aşağılamak", "örgüt üyeliği" ile "örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçlarından verilen berat kararlarını da onamıştı.

Bazı müştekilere ilişkin olarak bazı sanıklar hakkında verilen mahkumiyet hükümleri ise zaman aşımı süresi dolduğundan düşürülmüştü.

Kaynak: AA / Güncel

Kürşat Yılmaz İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title