Haberler

Turizmde Yeni Hedef; Nitelikli Turist

TÜRK Hava Yolları (THY) ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen 'Direkt Turizm Hamlesi' kapsamında, Türkiye'nin gözde turizm merkezleri olan Antalya, İzmir, Dalaman ve Bodrum Milas havalimanlarından yurt dışındaki 11 ülkedeki 34 noktaya 67 tarifeli sefer düzenlenerek...

TÜRK Hava Yolları (THY)  ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen 'Direkt Turizm Hamlesi' kapsamında, Türkiye'nin gözde turizm merkezleri olan Antalya, İzmir, Dalaman ve Bodrum Milas havalimanlarından yurt dışındaki 11 ülkedeki 34 noktaya 67 tarifeli sefer düzenlenerek ülkeye nitelikli turistin gelmesi sağlanacak.

Türk Hava Yolları Genel Müdürlük Binası'nda düzenlenen 'Direkt Turizm Hamlesi' konulu iş birliği imza törenine Turizm ve Kültür Bakanı Mehmet Ersoy, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ve diğer ilgililer katıldı. İşbirliği kapsamında Türk Hava Yolları 2019 yılı planlaması çerçevesinde; Antalya Havalimanı'ndan 13 destinasyona 50, Milas- Bodrum Havalimanı'ndan 4 destinasyona 5, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan 5 destinasyona 9, Dalaman Havalimanı'ndan 2 destinasyona 3 frekans olmak üzere toplam 34 noktaya 67 frekans tarifeli yurt dışı seferi icra etmeyi planlıyor.  Bu ülkeler ve sefer sayıları ise İngiltere (8), Almanya (14), Rusya (14), Azerbaycan (7), Suudi Arabistan (3), Kuveyt (4), Ürdün (4), Ukrayna (1), Cezayir (3), İsrail (5), Lübnan (4) olarak açıklandı.

NİTELİKLİ TURİST TARİFELİ VE BUSİNESS CLASS İSTİYOR

Törende bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, "Turizm açısından bizde en önemli konu nitelikli turist. Maalesef bizde tatil denildiği zaman dünya genelinde charter destinasyonları geliyor. Ağırlıklı olarak charter seferlerinin yapıldığı turizm bölgeleriyle ünlenmiş durumdayız. Nitelikli turist öncelikli olarak tarifeli seferlerle ve Business Classla gitmek istiyor. Ben burada özellikle başta Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı olmak üzere bütün emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. 2019 Nisan ayı itibariyle 13 hatta 67 frekansta Antalya, Bodrum, Dalaman ve İzmir havalimanlarına önümüzdeki sezondan itibaren Türk Hava Yolları bussines uçuşları başlıyor. 5 yıl içinde 67 olan frekans sayımız 143'e çıkacak. Bu sayıyı arttırarak devam edeceğiz. Biz de bu noktada Türk Hava Yolları'na uçtuğu frekanslarda ciddi tanıtım desteği vereceğiz. Çünkü önemli olan bu hatlar açmak değil, bu hatları dolu ve karlı bir şekilde uçmasını sağlamak. O yüzden biz de Bakanlığımız olarak bu seferlere ciddi tanıtım desteği vereceğiz. İhtiyatlı olarak belirlediğimiz 143 frekans sayısını biz misli ile arttırmak istiyoruz." dedi.

YATIRIMLARA ÜST KURUL KARAR VERECEK

Turizmin gelişmesi için yeni bir çalışma başlattıklarının da altını çizen Bakan Ersoy şunları söyledi:

"Bütün sektörün paydaşlarını içine kapsayan çalışmaları başlattığımız bir üst kurulu hayata geçireceğiz. Bu kurulla birlikte sektörün ciddi oyuncuları STK'lıların da yer alacağı bir karar mekanizması yapacağız. Bundan sonra tanıtım ve yatırım programlarının da bu üst kurul tarafından yapılmasını istiyoruz. Yeni ekonomik programla birlikte yatırımların ivme kazanması açısından gerekli alt yapıyı oluşturmaktır."

1 MİLYON YOLCU HEDİYE EDECEĞİZ

Türkiye turizminin gelişmesinde yapılan bu iş birliği hamlesinden büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, "Hem Türk Hava Yolları ailesi için hem Türkiye turizmi için burada bir kazan kazan olduğunu da yatırımcılarımıza özellikle ifade etmek isterim. Bu turizm hamlesi çok anlamlı ve yerinde. İş birliği kapsamında Milas- Bodrum Havalimanı'ndan 4 destinasyona 5, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan 5 destinasyona 9, Dalaman Havalimanı'ndan 2 destinasyona 3 frekans olmak üzere toplam 34 noktaya 67 frekans düzenleyeceğiz. Bu bağlamda 950 bin ile 1 milyon yeni yolcu senelik hediye edeceğiz" dedi.

ENFLASYON İLE MÜCADELEDE THY OLARAK BİZ DE VARIZ

THY Yönetim Kurulu Başkanı İker Aycı, bir soru üzerine yaptığı açıklamada,  Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'nda THY'nin de yer aldığını, bunun ilgili bir çalışma hazırladıklarını belirterek şunları söyledi:

"Bizim, ülkemizin en önemli hususlarında, ülkemizden ayrı bir konumda pozisyon almamız asla beklenemez. Milli bayrak taşıyıcının olması gereken yerde, olması gereken konumda her zaman durduğuna bugüne kadar nasıl şahit olunduysa, şimdi de öyle olacak. Detayları çalışmamız tamamlanınca kamuoyu ile paylaşırız. Şu anda detaylarını tam olarak bitirmedik ama bizim bir taslağımız var. Hazırlık taslağımızın arkadaşlarımız tarafından çalışmaları yapıldı. Son rötuşlarını yapıp, onu son haline getireceğiz. Bu anlamıyla da THY de buradaki enflasyonla mücadele kapsamında, ülkemizin duruşuna, politikalarına yine hizmet vermeye devam edecektir ama bizim aynı zamanda küresel operasyon yapan, küresel oyuncu tarafımız da var. O tarafımızla bunun çelişmeden, dengeleyerek yönetmek gibi de bir yönetimde incelik göstermemiz gerekiyor. Bunu da altını çizerek, söyleyeyim. "

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türk Hava Yolları İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title