Haberler

"Köye Yağmur Yağdırmadı" Deyip Muskacıyı Baltayla Öldüren Caniyi, Akıl Sağlığı Raporu Kurtardı

Güncelleme:

Bursa'nın Kestel ilçesinde, geçen yıl, çevrede 'muskacı' olarak tanınan Engin Salum'u (64) köye yağmur yağdırmadığı ve kendisine de büyü yaptığı iddiasıyla baltayla öldürdüğü öne sürülen tutuklu sanık Hayri Akbaba'ya (59), Adli Tıp Kurulu'nun 'Akıl sağlığı yerinde değildir' raporu doğrultusunda ceza verilmedi. Akbaba'nın, akıl hastalığı nedeniyle güvenlik tedbiri uygulanarak, 1 yıl boyunca Akıl Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi görmesi kararlaştırıldı.

2 ÇOCUK BABASINI 3 BALTA DARBESİYLE ÖLDÜRDÜ

Olay, geçen yılın eylül ayında, ilçeye bağlı kırsal Dudaklı Mahallesi'nde meydana geldi. Hayvanlarını otlatan, 2 çocuk babası Engin Salum, iddiaya göre, evine girmek istediği sırada, kendisini takip eden Hayri Akbaba'nın baltalı saldırısına uğradı. Boynuna ve koluna aldığı 3 balta darbesiyle ağır yaralanan Salum, kaldırıldığı Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Olay sonrası kaçan ve akli dengesinin yerinde olmadığı öne sürülen Akbaba ise jandarma ekiplerince yakalandı.

"KÖYE YAĞMUR YAĞDIRMADI"

Akbaba, jandarmada verdiği çelişkili ifadesinde, Engin Salum'u daha önce söylediği halde, köye yağmur yağdırmadığı için öldürdüğünü ayrıca Salum'un kendisine büyü yaptığını, bu nedenle zayıflayarak, 100 kilodan 50 kiloya düştüğünü ileri sürdü.

CEZAEVİNE KONULDU

Akbaba, jandarmadaki sorgusunun ardından sevk edildiği adliyede tutuklanarak, cezaevine konuldu.

"SALUM ÖLMEDİ, PLASTİK OLARAK GÖMÜLDÜ"

Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'kasten adam öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Hayri Akbaba, karar duruşmasında hakim karşısına çıkarıldı. Son sözleri sorulan Akbaba, "Suçlamayı kabul etmiyorum. Engin Salum ölmemiştir. Plastik olarak gömülmüştür. Jandarma bana yamuk yaptı. Maktul büyücüdür. Kendisi yaşıyor. Gerekirse mezarının kazılıp, test edilmesini istiyorum" dedi.

CEZA VERİLMEDİ, RUH VE SİNİR HASTALIKLARI HASTANESİ'NDE TEDAVİ GÖRECEK

Duruşmada, İstanbul 4'üncü Adli Tıp İhtisas Kurulu'nca sanık Akbaba için düzenlenen 'İşlediği fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılayamadığı, bu fiil ile ilgili davranışlarını yönlendirme yeteneğinin azaldığı görülmüştür' yazılı raporu okundu. Mahkeme heyeti, rapor doğrultusunda Akbaba'ya ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi. Sanık Hayri Akbaba'nın, akıl hastalığı nedeniyle güvenlik tedbiri uygulanarak, 1 yıl boyunca Akıl Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi görmesi kararlaştırıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adli Tıp Kestel 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500

Yorumlar (22)

canbaba:

cidden muskacı ise iyi olmuş. . ne o öyle yağmur yağdırırım falan, , böyle keserler adamı işte

8
17
yanıtYanıtla
Efe:

Muskacıyı öldürene kadar, o muskacıya inandığın için kendini öldürseydin daha iyi olurdu. Kara Cahil

16
1
yanıtYanıtla
Ali:

Burası türkiye adaletin olmasıyer suclunun dışarıdagezdigi yer

9
0
yanıtYanıtla
Direk:

Hangi beyinsiz deliye ceza vermeyi kaldırdı. O zaman önlem alın, gezmesin, bir odada kalsın. Nasıl ceza verilmez deliyse deli. Bu güvenlik ile ilgili tedbir alınmicak anlınamı geliyor. İnsan hayatını tehlikeye sokan zarar veren herşey icin güvenlik önlemi alınması gerekmiyormu. Suçlunun delisi akıllısı olmaz. Suç işlemeyi biliyor ve elinden geliyor. Ne delisi. O zaman imha edin , ne geregi var.

8
0
yanıtYanıtla
selda:

İyice bir dövün o zaman anlaşılır deli olduğu.

5
0
yanıtYanıtla
adanus:

iyiymiş güzel taktikmiş deli raporu al istediğini öldür hastanede yat çık kaldığın yerden devam et

3
1
yanıtYanıtla
ALANYALI:

DARISI ALANYADAKİ CİNCİLERE

4
0
yanıtYanıtla
kosta:

tuklerde vijdan yok

1
2
yanıtYanıtla
VİLDAN:

VİJDAN DİYE BİR ŞEY ZATEN YOK VİCDAN ONUN DOĞRUSU ÖNCE BUNU ÖĞREN TÜRKLERE SÖZ SÖYLEMEDEN ÖNCE ;)

yanıt3
yanıt0
sallama çay:

delidir napsa yeridir. . millet sıyırmış. .

3
0
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title