Haberler

9 Dişiyle Dünyaya Gelen O Bebeğin Diğer Dişleri de Çekilecek

9 dişiyle dünyaya gelen o bebeğin diğer dişleri de çekilecekAMASYA - Amasya'nın Merzifon ilçesinde 9 dişiyle dünyaya gelmesi sonrası şaşkına dönen doktorlar tarafından 2 dişi çekilen bebeğin kalan dişlerine de ilerleyen süreçte müdahale edileceği bildirildi.

9 dişiyle dünyaya gelen o bebeğin diğer dişleri de çekilecek

AMASYA - Amasya'nın Merzifon ilçesinde 9 dişiyle dünyaya gelmesi sonrası şaşkına dönen doktorlar tarafından 2 dişi çekilen bebeğin kalan dişlerine de ilerleyen süreçte müdahale edileceği bildirildi.

Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesinde doğum yapan 30 yaşındaki Seda Kar'ın dünyaya getirdiği "Elif Nur" adı verilen kız çocuğunun yapılan kontrolünde 9 dişinin olduğu fark edildi. Bu durum hem doktoru hem de bebeğin ailesini hayrete düşürdü.

Bebeğin 9 dişinin olmasının şaşırtıcı bir durum olduğunu belirten hastane başhekimi Uzman Dr. Selçuk Sezikli, "Ağzında 9, 10 adet 'natal diş' dediğimiz diş tespit edildi. Bu nadir görülen bir durum. Daha önceki benzer doğumlarda önce 2 'natal diş' tespit edilmiş. Buradaki en büyük farklılık sayısı itibariyle neredeyse alt damağı dolduracak şekilde. Bunlardan iki tanesine çok ön planda olduğu ve emzirmeyi bozacağı ve düşüp soluk borusuna kaçma ihtimalinden dolayı diş hekimlerimiz tarafından hemen müdahale edildi" dedi.

Böyle bir vaka ile ilk defa karşılaştıklarını ve ağırlığı 2 kilo 800 gram, boyu ise 48 santimetre olan bebeğin sağlığının gayet iyi olduğuna değinen Başhekim Sezikli, "Daha sonrasında takiplerde, diş hekimi arkadaşların uygun gördüğü durumlarda daha çok belirginleşip emmede belli problemlere sebep verdikçe diğer dişlere de zaman içerisinde müdahale edilecek" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Merzifon Amasya Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title