Haberler

Dha Yurt Bülteni 12

Parmağında sıkışan çelik yüzüğü itfaiye çıkardıŞANLIURFA'da Ahmet Demircan'ın parmağında sıkışan çelik yüzük, itfaiye ekipleri tarafından spiral makinesiyle kesilerek çıkarıldı.

Parmağında sıkışan çelik yüzüğü itfaiye çıkardı

ŞANLIURFA'da Ahmet Demircan'ın parmağında sıkışan çelik yüzük, itfaiye ekipleri tarafından spiral makinesiyle kesilerek çıkarıldı.

Yenişehir Mahallesi'nde oturan Ahmet Demircan, sağ el serçe parmağına taktığı çelik yüzüğü çıkaramadı. Uzun süre yüzüğü çıkarmak için uğraşan Ahmet Demircan, başarısız olunca şişen parmağı için Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitti. Burada hastane doktoru durumu itfaiye ekiplerine bildirerek yardım istedi. Hastaneye gelen itfaiye ekipleri, Ahmet Demircan'ın parmağına sıkışan yüzüğü kesmeye karar verirken, parmağın zarar görmemesi için yüzüğün altına çay kaşığı koyarak yüzüğü spiral makinesiyle kesmeye başladı. Kesme sırasında ısınan yüzüğün Ahmet Demircan parmağını yakmaması için de su döküldü. Yaklaşık 5 dakika süren işlemin ardından sıkışan çelik yüzük, kesilerek çıkarıldı. Ahmet Demircan'ın hastane doktoruna ve itfaiye ekiplerine teşekkür etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Hastanenin acil servisi

çocuğun eline sıkışan yüzük

İtfaiye ekiplerinin müdahale etmesi

Parmağındaki yüzüğü çıkaran itfaiye ekipleri

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

11 MB

======================================

Kızıltepe'de Işıklı okullar caddesinde kültür duvarı

MARDİN'in Kızıltepe ilçesinde, belediye tarafından hazırlanan proje kapsamında ışıklandırılan ve 3 okulun bulunduğu caddenin okullara dönük olan duvarına, dünya ve Türkiye edebiyatının önemli yazarlarının isimleri, kitap ve Türkiye'nin önemli tarihi olaylarının sembolize edildiği resim ile figürleri çizildi.

Kızıltepe ilçesinde, Cumhuriyet mahallesindeki otogar ve belediye binası bitişiğindeki Kültür sokağı üzerinde bulunan Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İpek Yolu Orta Okulu ile Kızıltepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine bakan duvara, dünya ve Türk edebeyitanın önde gelen yazarlarının isimleri, kitapları ve Türk tarihinin önemli olaylarını sembolize eden resim ve figürlerinin çizilmesi, hem vatandaşlardan hem de öğrencilerden olumlu tepki aldı. Kızıltepe Belediyesi tarafından hazırlanan bir proje kapsamında, profesyonel ressamlar tarafından hazırlanan Kültür sokağındaki bu proje, her gün okula gelen öğrencilerin kitap okuma alışkanlığını artırdığı belirtildi. Özel ışıklarla süslenen cadde, akşam saatlerinde sokaktan geçenlerin beğenisini kazanıyor.

Kızıltepe Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Topal, sıradan bir duvarın proje sonrası bir kültür eseri haline geldiğini belirterek, "Görmüş olduğunuz, önünde durduğumuz bu kültür duvarı da bu görev yaptığımız süre içerisinde, şehrimizin çehresini daha modern bir hale getirilmesi, kentlik bilincinin oluşması ve insanların da kültürel olarak taleplerini yerine getirilmesi amacıyla düşünülmüş bir projeydi. Bu çalışmayı yaptığımız duvarımız, boydan boya okullarımızın olduğu bir duvar. O yüzden gençlerimizin de buna sahip çıkacaklarını düşünerek bu sokağın, bu cademizin de niteliğine uygun olarak, böyle bir çalışma yapmayı düşündük. Liselerimizin hemen karşı caddesinde de cafeteryalarımız açılmakta ve bu cadde akşamları  geldiğinizde ışıklandırmalar yapıldı. İnsanların oturduğu, vakit geçirdiği bir cadde haline geliyor. O yüzden buranın bir kültür sokağı olmasını istedik. Yapımında profesyonel ekiplerle ve profesyonel ressamlarla çalıştık. Burda gördüğünüz her bir resmin bir hikayesi var. Bir kısmı bölgemizin özeliklerini anlatıyor. Duvarlarımızda el değirmeni ile un çeken kadınlarımızı da görebilirsiniz. ya da bizim milli benliğimizin tarihi olan, unutulmaması gereken figürleri de içeriyo. Çanakale şehitliğimizi görebilirsiniz. Ülkemizin, Dünyada bir değer olan İstanbul ile ilgili figürleri görebilirsiniz. Yine dünya edebiyatı ve dünya tarihi için önemli olan işte Şarlo gibi modeleri görebilirsiniz. Bir kısmına da yine okularımızın da olduğunu düşünerek, bu şekilde hem Türk edebiyat tarihinin, hem de dünya tarihinin önemli eserlerini sembolize etmek için güzel örneklerini de, ülkemizin çeşitli yerlerinde gördüğümüz bir kitaplık duvarını buraya kazandırmak istedik. Böyle bir proje yaptık. Çok da güzel oldu. İnsanlarımız buna sahip çıktı. Bu güne kadar korudular, böyle bir güzelik oldu. Bu cadde ile ilgili çalışmalarımız devam edecek. Kaldırımlarımızı da şu anda çalışıyoruz. Hem ışıklandırmamıza uygun, hem duvarla ilintili özelikle bizim bölgemizin ve ülkemizin değerlerini yansıtacak, kültürel motiflerin olacağı bir çlışma da yapacağız. Bu şekilde şehrimize bir duvar kazandırdık. İlçedeki insanlarımızın da buna sahip çıktıkları için ayrıca mutlu olduk" dedi.

Kızıltepe Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9'uncu sınıf öğrencisi Veysel Samet Kayaca, her gün okula gelirken kitap ve yazarların isimlerine baktığını belirterek, "Bu yıl lise hayatına başladım. Her sabah bu yoldan geçerken kitaplara bakıyorum. Mesela suç ve ceza kitabını okumaya başladım. Bunu yapandan Allah razı olsun. Bizim yazarlarımız daha çok duyurulmalı, daha çok Türkiye'ye faydalı olamalı. Kitaplardan çok fayda görüyoruz, yazarlamıza teşekkür ediyorum" dedi.

Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisilerinden Ferhat Karaboğa da, "Her sabah saat 07.30'da okula gidiyorum. Kitaplar gözüme takılıyordu. Merak ettim mesela 'Ülke' diye bir kitap vardı. Onu merak ettim aldım okudum ve çok güzel kitaptı. Böyle bir çalışma olduğu için çok mutlu oldum" ifadesini kullandı.

Görüntü Dökümü

-Cevdet Topal'ın konuşması

-Öğrencilerin konuşması

-Kültür duvarından fotoğraflar

-Duvardaki resimler ve kitap ile yazar isimleri

-Öğrencilerin duvardaki kitap isimlerine bakması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet Ali DİNLER/KIZILTEPE (Mardin),

======================================

Polisten kaçan alkollü sürücü: Ben aslında anlayışlı insanım

Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK- ZONGULDAK'ta polisin dur ihtarına uymayan otomobil, kent merkezindeki kovalamacının ardından yakalandı. Gözaltına alınmamak için uzun süre polise dil döken alkollü sürücü K.D., "Ben aslında anlayışlı bir insanım. Sizide anlayabiliyorum. Ben risk almak istemedim. Ehliyetim benim 5 yıl gitti. Ben ehliyetimi 2022'de alacağım. Ne olur beni bırakın." dedi.

Olay, öğlen saatlerinde meydana geldi. Kent merkezindeki Gazipaşa Caddesi'nde polisin 'dur' ihtarına uymayan 34 BA 1712 plakalı otomobil, Milli Egemenlik Caddesi güzergahına kaçmaya başladı. Yaya ve araç trafiğini tehlikeye düşürerek seyir halinde olan otomobil, emniyet müdürlüğü kavşağında sahil kenarına inerek polisleri atlatmaya çalıştı. Aracı takip eden ekipler, sahil kenarında park edilen otomobili ve kaçmaya çalışan 2 kişiyi gözaltına aldı.

Polise direnince kelepçelenen M.D. ve otomobil sürücüsü olduğu tespit edilen K.D., aracın yanına götürüldü. Araçta yapılan aramada alkol şişeleri bulundu. Ehliyetine daha önceden alkolden el konulduğunu söyleyen ve alkollü olduğu tespit edilen K.D., kendilerini serbest bırakmaları için polisi ikna etmeye çalıştı. Bir daha alkollü araç kullanmayacağını ifade eden K.D., "Ben aslında anlayışlı bir insanım. Sizide anlayabiliyorum. Ben risk almak istemedim. Ehliyetim benim 5 yıl gitti. Ben ehliyetimi 2022'de alacağım. Ne olur beni bırakın." derken, polis  memuru da yasa gereği belirten cezai işlemlerin uygulanacağını söyledi.

Şüphelilerin kaçmaya çalıştığı çalılık alanda uyuşturucu araması yapıldı. Aramada, uyuşturucu madde bulunamadı. 2 şüpheli, ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Otomobil ise çekiciyle otoparka çekildi.

Görüntü Dökümü:

...........................

-Şüphelilerin gözaltına alınması

-Araçlarının yaına götürülmesi

-Polisin arama yapması

-K.D'nin polisle konuşması

-Detaylar

-Gözaltına alınmaları

-Aracın çekiciye yüklenmesi

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,

Süre : (3.32) Boyut: (396 MB)

======================================

Karaburun'da batan, kaçak göçmenlerin kapalı odada kaldığı tekne aranıyor (2)

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında kaçak göçmenleri taşıyan teknenin batması sonrasında başlatılan arama ve kurtarma çalışmalarına devam ediliyor. Karaburun'dan Foça'ya kadar olan tüm deniz yüzeyinde aramanın sürdürüldüğü açıklandı. Ancak su sıcaklığının düşük olmasından dolayı, suda kalan mültecilerin hipotermi sonucu hayatlarını kaybetme ihtimallerinin yüksek olduğu yetkililerce ifade edildi.

KURTULAN KADININ YAKINLARI GELDİ

Öte yandan, teknenin batmasının ardından, 28 saat denizde kaldıktan sonra kurtulan Iraklı kadın Mıhabat İsmael Ali'nin yakınları da Irak'tan Karaburun'a geldi. Olayı televizyonlardan öğrendikten sonra sağ kurtulan kadını tanıyan yakınları, hemen Türk yetkililerle bağlantıya geçti. Ali'nin yakınları önce İstanbul'a ardından Karaburun'a geldi. Sağ kurtulan Mıhabat İsmael Ali, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde yakınları ile buluştu. Ali ve akrabaları, birbirlerine sarılıp gözyaşı döktü. İsimlerini söylemeyen Ali'nin yakınları, ailenin yeni bir hayata başlamak, çocuklarının iyi bir eğitim almaları ve iyi bir yaşam sürmelerini sağlamak için Avrupa ülkelerine gitmeyi planladıklarını anlattı. Bu arada bir süre daha Türkiye'de kalacaklarını söyleyen Ali ve yakınları, arama çalışmalarının sona ermesinden sonra, denizde yakınlarının bulunması durumuna göre, eğer öldülerse cenazelerini alıp Irak'a döneceklerini anlattı. Karaburun Devlet Hastanesi'nde ön otopsileri yapılan mültecilere ait cenazeler ise İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Mıhabat İsmael Ali'nin yakınlarının görüntüsü.

Haber: Taylan YILDIRIM, kamera: Tekin GÜRBULAK / İZMİR

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Demircan İtfaiye DHA Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title