Haberler

Anne ve Oğlu, Muayene İçin Gittikleri Hastanede Doktor Tarafından Darp Edildiğini İddia Etti

Güncelleme:

Afyonkarahisar'da Erkan Peynircioğlu (34) ve annesi Sabriye Peynircioğlu (54), muayene için gittikleri Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde genel cerrahi uzmanı Dr. T.M.'nin kendilerini darp ettiği iddiasında bulunarak, şikayetçi oldu.

Afyonkarahisar'da oturan Erkan Peynircioğlu karın ağrısı şikayeti nedeniyle Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Polikliniği'nde görevli doktor T.M.'den muayene için randevu aldı. Bu sabah muayene için annesi Sabire Peynircioğlu ile birlikte doktor odası önünde bekleyen Erkan Peynircioğlu, bir süre sonra gelen doktorun odasına girdi. İddiaya göre odada doktor kendisini gözle muayene ederek reçete yazdıktan sonra gönderdi.

Anne ve Oğlu, Muayene İçin Gittikleri Hastanede Doktor Tarafından Darp Edildiğini İddia Etti

HASTANIN BOĞAZINA SARILDI

Dışarı çıkan Peynircioğlu doktorun kendisini iyi muayene etmediğini düşünerek başka bir doktora muayene olmak istedi. Bunun için T.M.'nin sekreterine giderek girişi ve reçetenin iptal edilmesini isteyen Peynircioğlu, odadan çıktıktan sonra doktorun kendisini çağırması üzerine yeniden odaya girdi. Odada iddiaya göre doktor T.M., Erkan Peynircioğlu'na hakaret etti. Odadan çıkan Erkan Peynircioğlu, annesiyle birlikte doktor hakkında şikayet dilekçesi yazmak üzere Hasta Hakları Birimi'ne gitti. Bu sırada yanına gelen doktor, Peynircioğlu'nun boğazına sarıldı, ayırmaya çalışan annenin de karnına vurdu. Erkan Peynircioğlu ve annesi Sabriye Peynircioğlu, doktor T.M.'den şikayetçi oldu.

Anne ve Oğlu, Muayene İçin Gittikleri Hastanede Doktor Tarafından Darp Edildiğini İddia Etti

"30 SANİYEDE MUAYENE ETTİ"

Yaşananları anlatan Erkan Peynircioğlu, Karnımda meydana gelen rahatsızlıktan dolayı hastaneye geldim. Saat 09.00'dan önce gelerek odanın önünde beklemeye başladım. Doktor saat 09.15'te henüz gelmemişti. Sekretere doktorun ne zaman geleceğini sordum. Sekreter geleceğini ifade etti. Birkaç dakika sonra doktor geldi ve muayene başladı. Sıramız geldiğinde biz de içeri girdik. Doktor sekretere dönerek 'Bunlar mıydı beni soranlar' dedi. Sekreter kafasını eğerek 'hayır' dedi. Ben daha sonra muayene olacağım paravanın arkasına geçtiğimde sekreter beni göstermiş 'Sizi soran bu' diye. Annem görmüş sekreterin işaret ettiğini. Doktor beni 30 saniyede muayene etti. Herhangi bir şekilde dokunmadı veya ultrason istemedi. Daha sonra reçete yazıp gönderdi dedi.

Anne ve Oğlu, Muayene İçin Gittikleri Hastanede Doktor Tarafından Darp Edildiğini İddia Etti

"YASALARIMIZ SADECE DOKTORLARI KORUYOR"

Doktorun kendisini iyi muayene etmediğini düşündüğü için başka bir doktora muayene olmak istediğini ve girişi ve reçeteyi iptal ettirmeye çalıştığını kaydeden Peynircioğlu, Sekretere girişimin iptal edilmesini istedim. Reçetenin iptal edilmesi gerektiğini söyledi. Hasta çıktıktan sonra sekretere kağıdı bıraktım ve tekrar dışarı çıktım. Biraz bekledikten sonra kapı açıldı ve doktor eliyle 'Sen sen gel buraya' diye beni çağırdı. Şaşırdım nasıl bir doktor hastasını böyle çağırır diye. İçeri girdim 'Buyur hocam' dedim. Bana 'Sen ne yapmaya çalışıyorsun' diye sordu. Bir şey yapmadığımı söyledim. Reçetenin iptalini istedim. Beni sözleriyle tahrik etmeye çalıştı. Sadece başka doktora muayene olmak istediğimi söyledim. Doktor bana 'Sekreter ben emretmeden iptal edemez. Emrediyorum iptal etmeyeceksin' dedi. Kendisine 'Uzatmayalım' dediğim halde 'Beyaz Masayı ara, gelsinler seni götürsünler' diyerek beni tehdit etmeye devam etti. Daha sonra 'Sen pisliksin' diye bana hareket etmeye devam etti. Daha sonra güvenlik geldi ve doktoru tutmaya başladı. Ben hiçbir tepki vermedim. Sağ olsun yasalarımız sadece doktorları koruyor. Ben orada bir şey yapmış olsam başıma gelecekleri biliyorum. Ama doktor o yasaya dayanarak benim onurum ve gururumla oynayabiliyor. Bunları annemin yanında bana yaptı diye konuştu.

Anne ve Oğlu, Muayene İçin Gittikleri Hastanede Doktor Tarafından Darp Edildiğini İddia Etti

"BU DARP İZİYLE KALMIŞ OLDUM"

Doktorun odasından çıktıktan sonra Başhekimliğe gittiğini fakat başhekimin hastane içerisinde denetlemede olduğunu görevlilerin kendisine söylediğini anlatan Erkan Peynircioğlu, şunları kaydetti

Başhekim olmayınca Hasta Hakları Bölümü'ne gittim. Orada durumu anlattım ve dilekçe yazıyordum. O esnada arkam kapıya dönüktü ve doktor geldi boynumdan sıkmaya başladı. Boynumu parçaladı. Annem ayırmaya kalktı. Annemin karnına vurarak ittirmiş. Doktordan davacı ve şikayetçiyim. Sadece doktorları koruyan bir yasa istemiyoruz. Hastaların da hakları olsun istiyoruz. Ayrıca muayene odalarında hastayla doktorun iletişime geçtiği bölümde kamera olsun istiyoruz. Hem de ses kayıtlı olsun. 'Doktor haklı' diyecekler. Ama kamera olsun. Bu darp iziyle kalmış oldum.

"TEKME ATTI, KOLUMA VURDU"

Anne Sabire Peynircioğlu da oğlunu kurtarmak isterken doktor T.M.'nin kendisini de darp ettiğini öne sürdü. Kendisini ilk önce doktorun muayene odasındayken ittirdiğini belirten Peynircioğlu, Hasta haklarına dilekçe yazarken doktor geldi ve oğluma arkadan saldırdı. Geldiği gibi oğlumun boğazına sarıldı. Oğlumun elini çekmeye çalıştık. O esnada bana tekme vurdu. Tekme karnıma geldi. Elime de vurdu. Yere düştüm. Bize hakaret etti. Böyle bir doktor görmedim. Sinir krizi geçirdim dedi.

Anne ve Oğlu, Muayene İçin Gittikleri Hastanede Doktor Tarafından Darp Edildiğini İddia Etti

Erkan Peynircioğlu ve annesi Sabriye Peynircioğlu, doktor T.M.'den şikayetçi olduklarını ve yasal yollara başvuracaklarını da söyledi.

BAŞHEKİM İNCELEME BAŞLATTI

Anne ve oğlunu darp ettiği iddia edilen doktor T.M. konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmazken, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Duran ise olayla ilgili inceleme başlattıklarını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Devlet Hastanesi 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500

Yorumlar (25)

Sakaryalı:

Doktorların çoğunda meslek kibiri var.Hastaya adam gibi davranmiyorlar.Doktora saldiranlarin çoğu haklı.Bir kişi psikopat değilse durup dururken doktora saldırmaz.Hastayi yakınını tahrik ediyorlar.Muayene odasında kesinlikle ses alan kayit eden kamera olmalı.

18
8
yanıtYanıtla
SAVCI41:

sen hangi işi yapıyorsun sakaryalı? her işini iyi yapmayanı dövecek misin?sen işini iyi yapmadığında da dövülecek misin? bu kibirli insanlar hayatın her alanında var ama daha acı olan gerçek senin gibi kavga dövüş ile birşeyleri halletmeye çalışan insanlar daha da fazla bu toplumda bunun sebebi eğitimsizlik cehalet sizin gibilerin kılıfı ise psikopat, he öyle mi psikopat ise herşeyi yapabilir senin o psikopat dediğin şeyi yukarda da yazdım=eğitimsiz cahil birey

yanıt3
yanıt1
tırcı osman:

abi münferit olaylar, hep doktarları mı dövecekler abi, arada bir hastalarıda dövmek lazım abi, ne yapacan bu dünya böyle gücü gücüne yetene, hayvanlardan ne farkımız varki bizim zaten abi

7
10
yanıtYanıtla
KSK li mesut:

Doktorlar suratsız yüzüne bile bakmıyorlar, ama özel hastanelerde , hav hav gibi ağzının içine bakıyorlar. Benim başıma böyle bişey gelecek, o doktorun vay haline...

12
3
yanıtYanıtla
Isparta lı piskolok:

Her zaman diyorum bu doktorlara fazla yüz vermeyin diye.

9
4
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

genelde sekreterlerde de oluyor o havalar. . . . ha bir de dr da varsa vay haline. . . . ama hep dr lar, sağlık çalışanları haklı. . . uzaktan bakmakla da tanı - teşhis konuyor. . . yüzüne bile bakmadan reçete yazanlar var. . . özel veya devlet fark etmiyor. . . sesini çıkarsan ne olacak. . . ''dışarıda hasta var'' . . . . ben de gezmeye gelmiştim. . :) Allah sabır versin her iki tarafa da. . .

9
4
yanıtYanıtla
Vaşak:

Bunlar gibi sağlıkçılar sağdece sopadan anlar. İşini düzgün yapanların başımızın üstünde yeri var.

8
5
yanıtYanıtla
ANLAMIYORUM:

Şu Türkiye''nin yasalarını bir türlü anlamıyorum. Bir türlü suçlu suçsuz ayıramıyorlar. Benim gördüğüm her zaman doktorları savunmaları. Dr insan hayatını kurtarması gerekirken bir insanın ölümüne neden olsa bile yine haklı oluyor. Sayın sağlık bakanlığı sayın adaletin başında durup adaleti sağlayamayan hakim ve savcılarımız, herşeyden önce hepimizin insan olduğunu unutmayınız. Kararlarınızı verirken işinizi sadece para olarak düşünmeyin. Bir insanın hayatının sözkonusu olduğu unutmayınız.

11
1
yanıtYanıtla
1453:

o doktor adamına gelir inşallahbigün

10
1
yanıtYanıtla
Afyonlu:

Aynen kardeş bende bu doktordan istiyorum bakalım benim boğazımı sikabilecekmi görelim...

yanıt0
yanıt0
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title