Haberler

Mersin Engelsiz Sanat Festivali Başladı

Engelsiz Sanat Festivali başladıMERSİN Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 2'ncisi Aşık Veysel anısına 'Karanlıktan aydınlığa' sloganıyla düzenlenen Uluslararası Mersin Engelsiz Sanat Festivali renkli görüntülerle başladı.

Engelsiz Sanat Festivali başladı

MERSİN Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 2'ncisi Aşık Veysel anısına 'Karanlıktan aydınlığa' sloganıyla düzenlenen Uluslararası Mersin Engelsiz Sanat Festivali renkli görüntülerle başladı.

Mersin Valiliği himayesindeki festival için kortej yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, sivil toplum örgütü temsilcileri, sanatçılar, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zihinsel Engelliler Mehter Takımı eşliğindeki yürüyüş Atatürk Caddesi'ndeki Ulu Cami'den başlayarak Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu.

Başkan Kocamaz, meydandaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından yaptığı konuşmada 2014 yılından bu yana engellilerin toplum tarafından fark edilmesi ve onlarında toplumun bir parçası olarak hayatlarını sürdürebilmesi için büyük bir gayret içerisinde olduklarını söyledi. Kocamaz, 'Mersin'i engelsiz bir kent yapacağız? anlayışı ile çıktıkları yolda ilk günden bu yana gece gündüz demeden çalıştıklarını belirterek, Vaat ettiğimiz gibi Mersin'in engelsiz bir kent olabilmesi için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bu konuda da birçok yatırımlar yaptık. Engelli kardeşlerimizin bütün sorunlarını çözmek için yeni yatırımlarımızı da sürdürüyor. Bu konuda bünyesinde Türkiye'de ilk Engelliler Daire Başkanlığı'nı kuran belediye olarak gurur duyuyoruz. Bu gayretlerimiz Dünya Engelliler Vakfı, UNESCO ve BM tarafından fark edildi. Mersin'e engelliler konusunda fark yaratan bir kent olarak ödül verildi. Biz bunları ödül almak için değil engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırmak için yaptık dedi.

Konuşmanın ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zihinsel Engelliler Mehter Takımı mini bir konser verdi. Festivalde kapsamında farklı alanlarda çok sayıda sanatçının resim, el işi, performans gösterileri ile devam etti.

Etkinlikle kapsamında ZİÇEV Ritim Grubu, Engelsiz Işıklar Ritim Grubu, Elif Gamze Bozo, Eşref Armağan, Fatemeh Hamamı Nasrabadı, Hatice Gökduman, Jose Antonıo Crısostomo sapena, Mareks Odumıns, Mustafa Erol, Ramıl Ahmedov Ramızoğlu, Rasha Alı, Robaba Muhammadı, Swapna Augustıne'nin sergi, imza ve söyleşileri büyük ilgi gördü. Engelsiz Koro, Danıl Pluzhnıkov, Orhan Murad, Gatto Gabrıel-Steven Cyrıl konserinde ise renkli görüntüler yaşandı.

Festival, 14 Ekim'de sona erecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mersin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title