Haberler

Mersin'de Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali Başladı

MERSİN Büyükşehir Belediyesi tarafından Aşık Veysel anısına 'Karanlıktan aydınlığa' sloganıyla bu yıl 2'ncisi düzenlenen Uluslararası Mersin Engelsiz Sanat Festivali renkli görüntülerle başladı.

Mersin Valiliği himayesindeki festival için düzenlenen kortej yürüyüşüne Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, sivil toplum örgütü temsilcileri, sanatçılar, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zihinsel Engelliler Mehter Takımı eşliğindeki yürüyüş Atatürk Caddesi'ndeki Ulu Cami'den başlayarak Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu.

Başkan Kocamaz, meydandaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından yaptığı konuşmada 2014 yılından bu yana engellilerin toplum tarafından fark edilmesi ve onların da toplumun bir parçası olarak hayatlarını sürdürebilmesi için büyük bir gayret içerisinde olduklarını söyledi. Kocamaz, 'Mersin'i engelsiz bir kent yapacağız' anlayışı ile çıktıkları yolda ilk günden bu yana gece gündüz demeden çalıştıklarını belirterek, "Vaat ettiğimiz gibi Mersin'in engelsiz bir kent olabilmesi için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bu konuda da birçok yatırımlar yaptık. Engelli kardeşlerimizin bütün sorunlarını çözmek için yeni yatırımlarımızı da sürdürüyor ve bünyesinde Türkiye'de ilk Engelliler Daire Başkanlığı'nı kuran belediye olarak gurur duyuyoruz. Bu gayretlerimiz Dünya Engelliler Vakfı, UNESCO ve BM tarafından fark edildi. Mersin'e engelliler konusunda fark yaratan bir kent olarak ödül verildi. Biz bunları ödül almak için değil engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırmak için yaptık" dedi.

Konuşmanın ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zihinsel Engelliler Mehter Takımı mini bir konser verdi. Festivalde kapsamında farklı alanlarda çok sayıda sanatçının resim, el işi, performans gösterileri ile devam etti.

Etkinlikle kapsamında ZİÇEV Ritim Grubu, Engelsiz Işıklar Ritim Grubu, Elif Gamze Bozo, Eşref Armağan, Fatemeh Hamamı Nasrabadı, Hatice Gökduman, Jose Antonıo Crısostomo sapena, Mareks Odumıns, Mustafa Erol, Ramıl Ahmedov Ramızoğlu, Rasha Alı, Robaba Muhammadı, Swapna Augustıne'nin sergi, imza ve söyleşileri büyük ilgi gördü. Engelsiz Koro, Danıl Pluzhnikov, Orhan Murad, Gatto Gabrıel- Steven Cyril konserinde ise renkli görüntüler yaşandı.

Festival, 14 Ekim'de sona erecek.

- Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title