Haberler

ABD'li Pastör Brunson 4. Kez Hakim Karşısına Çıktı, Tanıklardan Bir Tanesi İfadesini Değiştirdi

Güncelleme:

Terör örgütü FETÖ ile PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla 35 yıl hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Amerikalı rahip Andrew Brunson, 4. kez hakim karşısına çıkmak için ev hapsinde tutulduğu dairesinden alınarak Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ne yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde götürüldü. Brunson'ın eşi Norine Brunson ve ABD Maslahatgüzarı Jeffrey M. Hovenier de davanın görüleceği Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ne geldi. Dava saat 10.30 sularında başladı. Duruşmaya saat 12.30 sıralarında ara verildi. Duruşma, verilen aranın ardından saat 14.00'da yeniden başladı.

05.30'DA EVİNDEN AYRILDI

ABD ve Türkiye arasında krize neden olan papaz Andrew Craig Brunson, bugün Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde 4. kez hakim karşısına çıktı. 25 Temmuz 2018 tarihinden bu yana ev hapsinde tutulduğu dairesinde cezasını çeken ABD'li rahip, duruşma öncesi saat 05.30 sıralarında İzmir'deki evinden yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde bir araçla alındı.

Son Dakika! ABD Pastör Brunson'ın Duruşması Başladı

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Brunson'ın çıkışı sırasında çevrede kuş uçurtulmazken, yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti. Rahip Brunson, daha sonra özel harekat polislerinin de bulunduğu çok sayıda polis aracıyla Aliağa ilçesindeki Şakran Cezaevi İnfaz Kurumu Kampüsü'ne götürüldü.

Son Dakika! ABD Pastör Brunson'ın Duruşması Başladı

ABD'Lİ RAHİP BRUNSON'IN EŞİ VE ABD MASLAHATGÜZARI DURUŞMA SALONUNA GELDİ

Andrew Craig Brunson, kritik duruşma için sabah erken saatlerde davanın 4. duruşmasının görüleceği Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ne getirilirken, saat 10.00 itibariyle de Brunson'ın eşi Norine Brunson ve ABD Maslahatgüzarı Jeffrey M. Hovenier de davanın görüleceği Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ne geldi. ABD Büyükelçiliğine ait zırhlı ciplerle kampüse gelen Brunson'un eşi ve Hovenier, yapılan aramanın ardından içeriye alınarak duruşmanın yapılacağı salona geçti.

Son Dakika! ABD Pastör Brunson'ın Duruşması Başladı

İDDİANAMEDE HANGİ SUÇLAMALAR VAR?

Terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği iddiasıyla 9 Aralık 2016'da tutuklanan ABD'li rahip Brunson hakkında hazırlanan iddianamede, Brunson'un din adamı görüntüsü altında söz konusu terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği ve genel stratejileri kapsamında eylem birlikteliği içinde olduğu, örgütlerin amaçlarını bilerek ve isteyerek iş birliği yaptığı belirtildi. Brunson'ın FETÖ'nün üst düzey mensupları ile kod isimlerini bilerek görüştüğü, bu kapsamda örgütün sözde eski Ege Bölgesi imamı firari Bekir Baz ve yardımcısı Murat Safa ile 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçlamasından yargılanan Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Başkanı Taner Kılıç ile görüşmeler yaparak strateji belirlediği de iddiaları da iddianamede yer aldı.

Son Dakika! ABD Pastör Brunson'ın Duruşması Başladı

"TÜRKİYE İLE ANLAŞMA YAPILMADI"

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Rahip Brunson'un serbest bırakılması konusunda Türkiye ile ABD taraflarının anlaştığı haberini yalanladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert olağan basın toplantısında bir Amerikan kanalında ABD ile Türkiye'nin cuma günü mahkemesi görülecek olan Rahip Brunson'un serbest bırakılması konusunda anlaşıldığı haberini yalanlayarak, "ABD ile Türkiye arasında bu konuda bir anlaşma yoktur" dedi.

Brunson'un serbest bırakılmasını en baştan beri istediklerini belirten Nauert, "Serbest bırakılması iki ülke ilişkileri için önemli bir adım olur" değerlendirmesinde bulundu. Davayı baştan beri tüm ABD hükümeti olarak takip ettiklerini söyleyen Nauert, "Rahip Branson çok uzun zamandır tutuklu" ifadesini kullandı.

Son Dakika! ABD Pastör Brunson'ın Duruşması Başladı

"SERBEST KALMASI İÇİN DUA EDİYORUZ"

Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü´ne gelen New York Hristiyan Kilisesi pastörlerinden William Devlin, Brunson´un serbest kalmasını beklediklerini söyledi.

Bütün dünyanın bu beklenti içinde olduğunu öne süren Devlin, "Umuyorum ki mahkeme Brunson´u serbest bırakacaktır. Bizler de buradayız, sizler de takip ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Herkes serbest kalmasını bekliyor. Dün ABD basınında serbest kalacağına yönelik haberlere yer verildi. Umarım Brunson serbest kalır. Bugün serbest kalmasını umut ediyoruz. Bu benim İzmir'e dördüncü gelişim. Brunson Türkiyeyi ve Türk insanını seven bir adam. 23 yıldır Türkiye'de yaşıyor. Burada görevi var. Hiçbir politik bağlantısı yok. Serbest kalması için dua ediyoruz. Benim onunla kişisel herhangi bir temasım olmadı. Ben New York eyaletine bağlı bir pastörüm" dedi.

Duruşmayı izlemek için kendiliğinden geldiğini, herhangi bir resmi görevi olmadığını söyleyen Devlin, daha sonra duruşmayı izlemek için kampüse girdi.

TANIK İFADESİNİ DEĞİŞTİRDİ

Aradan önceki bölümde 4 tanık dinlenip yüzleştirme yapıldı. Mahkemede dinlenen tanıklardan bir tanesi, daha önce verdiği ifadesini değiştirdi.

Duruşmada ilk olarak ifade veren engelli paralimpik milli tenisçi Büşra Fatma Ün, Tekerlekli Sandalye Tenis Milli Takımı Menajeri Diana Fowler ve onun eşinin Brunson´un rahipliğini yaptığı kiliseye gittiklerini söyleyerek, "Andrew Craig Brunson´u tanımıyorum. Eski tenis milli takımındaki menajerimiz ve doktor olan eşinin o kiliseye gittiğini biliyorum" dedi.

Mahkeme başkanının menajerinin doktor olan eşinin Suriye ve Güneydoğu´dan gelen yaralı PKK´lıları tedavi ettiği iddiası hakkında bir bilgisinin olup olmadığını sorduğu Ün, "Bu konuda bilgim yok ama kendisinin özel bir hastanede doktorluk yaptığını biliyorum" dedi. Tanık Ün´den sonra söz alan Andrew Craig Brunson, "Benim PKK´lılarla bir bağlantım yok ve hiçbir zaman olmadı. Söz konusu doktora yaralı da götürmedim. PKK´lılarla hiç tanışmadım. Böyle bir şey de mümkün değildir" diye konuştu.

"SAYIN BAŞKAN BEN BÖYLE BİR ŞEY SÖYLEMEDİM"

Duruşmanın kilit isimlerinden biri olan Levent Kalkan iddianamedeki 15 Temmuz darbe girişimine katılan bazı FETÖ'cülerin Brunson'ın dua evinde saklandıklarını duyduğunu ve bunu Yılmaz Demircan adlı kişiden duyduğunu söylemişti. Mahkeme Yılmaz Demircan'ı çağırdı ve Levent Kalkan ile yüzleştirdi. Yılmaz Demircan mahkemede 'Bu evde ben sadece Korelileri gördüm' dedi. Mahkeme başkanı bu sefer Levent Kalkan'a 'hani FETÖ'cüler burada kalmıştı' demiştin deyince de Levent Kalkan ilginç bir yanıt verdi ve 'Sayın Başkan ben böyle bir şey söylemedim.' dedi.

"BEN BOMBACI MOMBACI GÖRMEDİM"

Diger olayda Levent Kalkan önceden Brunson'ın yardımcısı olan Agit adlı PKK'lının PKK'nın bombacısı olduğunu ve 8 yıl eylemlere katıldığını ve bunu da bir diğer ev arkadaşı olan Volkan Sürer'den duyduğunu söylemişti. Volkan Sürer de mahkemeye getirildi. Volkan Sürer'e Levent Kalkan'ın bu iddiası soruldu.

Volkan Sürer de 'Ben böyle bir şey bilmiyorum, aslında ondan duymuştum bu iddiayı' dedi. Sürer'in konuşması üzerine Levent Kalkın çok şaşırdım dedi. Ardından da Volkan Sürer verdiği ifadesinde 'ben bombacı mombacı görmedim, ben bomba yapıldığını oda görmedim. Ben terörist de görmedim. Benim için Tüm Suriyeliler teröristtir. Ben milliyetçi biriyim." dedi.

"DURUŞMAYA ARA VERİLDİ"

İzmir 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen rahip Brunson davasında duruşmaya saat 12.30 sıralarında ara verildi.

DURUŞMA VERİLEN ARANIN ARDINDAN BAŞLADI

ABD'li Rahip Brunson davasında ara verilen duruşma saat 14.00'da yeniden başladı.

Son Dakika! ABD Pastör Brunson'ın Duruşması Başladı

SAVCI MÜTALAASINI VERİYOR

Savcı, esas hakkındaki mütaalasını vermeye başladı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri PKK Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title