Haberler
BBC

Suudi Arabistan'a Kayıp Gazeteci Şoku: Bir Milyar Dolarlık Proje Askıya Alındı

Güncelleme:

İngiliz iş adamı Richard Branson, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ortadan kaybolması nedeniyle, Suudi Arabistan'a yapacakları bir milyar dolarlık yatırım projesini iptal ettiklerini açıkladı.

Virgin şirketlerinin sahibi İngiliz iş adamı Richard Branson, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda ortadan kaybolması nedeniyle Suudi Arabistan'a yatırımlarını durdurduğunu açıkladı. Branson, Suudi Arabistan'daki iki turizm projesinin yöneticiliğinden çekildiğini, Virgin'in Suudi Arabistanlı yetkililerle uzay projelerine yönelik görüşmeleri de durdurduğunu söyledi.

AÇIKLAMA BEKLİYORLAR

Virgin Galactic ve Virgin Orbit şirketleri, Suudi Arabistan Kamu Yatırımı Fonu ile bir milyar dolarlık bir yatırım projesi için müzakereler yürütüyordu. "Şimdiki Suudi hükümetinden çok umutluydum" diyen ve Suudi hükümetinden açıklama beklediklerini söyleyen Branson şöyle konuştu:

İngiliz iş adamı Richard Branson

"Ama Suudi Arabistan devletinin, bir vatandaşının ortadan kaybolmasında dahli olduğu yolundaki haberler kaygı verici. Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili çıkan haberlerin doğru olduğunun kanıtlanması, kuşkusuz biz Batı'dakilerin Suudi hükümetiyle iş yapma yeteneğini değiştirecektir"dedi.

BBC

Suudi Arabistan Cemal Kaşıkçı Dünya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title