Haberler

Uzman Erbaş Komando Temel Kursiyerleri Bröve Takma Töreni

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurt içinde terör örgütü mensuplarına tarihlerinde görmedikleri darbelerin vurulduğunu belirterek, "Aynı şekilde sınırlarımız dışındaki hiçbir terörist kendini güvende hissetmiyor çünkü biliyorlar ki bir gece ansızın gelebiliriz. İnşallah çok yakında bugün burada brövelerini takan komandolarımızın da desteğiyle Fırat'ın doğusundaki terör yuvalarını da darmadağın edeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, General İhsan Alper Kışlası'nda düzenlenen 2018/8. Dönem Uzman Erbaş Komando Temel Kursiyerleri Bröve Takma Töreni'ndeki konuşmasına komandoları tebrik ederek ve onlara yeni görev yerlerinde başarılar dileyerek başladı.

Erdoğan, "Bu gençlerimizi vatana, millete ve ordumuza değerli birer evlat olarak yetiştiren ailelerimize şahsım, milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Rabbimden bu evlatlarımızı görev yapacakları her yerde korumasını, muhafaza etmesini daima muzaffer eylemesini niyaz ediyorum." diye konuştu.

Isparta'daki eğitim merkezinin, kahramanlıklara imza atan komandolar yetiştiren müstesna bir kurum olduğuna işaret eden Erdoğan, "Teröristlere ve onlarla iş birliği yapan yerli ve yabancı tüm güçlere adeta dünyayı dar eden komandolarımız her zaman olduğu gibi bugün de bizim gururumuzdur." ifadesini kullandı.

Savaşların klasik düzenden asimetrik düzene geçtiği bir dönemde, en büyük görevin komandolara düştüğünü anlatan Erdoğan, komandonun her hal ve şart altında düşmanın üstesinden gelen, bunun için ihtiyaç duyulan tüm eğitimlere, donanımlara sahip kişi demek olduğunu bildirdi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığının kuruluşunun 2227. yılının geride bırakıldığına işaret eden Erdoğan, "Dünyanın en eski düzenli ordusunun sahibi bir ülke olarak her gencimizi potansiyel birer komando adayı olarak görüyorum. Nitekim tarih boyunca milletimizin başı ne zaman sıkışsa erkeğiyle kadınıyla 7'den 70'e hep birlikte mücadeleye katılmış bir halkız. Çanakkale'den Doğu, Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde işgal hareketlerine ve Kurtuluş Savaşımıza kadar bugün bunun pek çok örneğini gördük. En son 15 Temmuz'da millet olarak topyekun kıyama kalktık. Bağımsızlığımıza, bayrağımıza, ezanımıza, geleceğimize göz diken feto ihanet çetesi mensuplarını darbeye kalkıştıkları gecenin karanlığına hamdolsun hep birlikte gömdük. İçindeki hainleri temizleyen kahraman ordumuz o günden beri zaferden zafere koşuyor." değerlendirmesinde bulundu.

"Hiçbir terörist kendini güvende hissetmiyor"

Yurt içinde terör örgütü mensuplarına tarihlerinde görmedikleri darbelerin vurulduğuna değinen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Aynı şekilde sınırlarımız dışındaki hiçbir terörist kendini güvende hissetmiyor çünkü biliyorlar ki bir gece ansızın gelebiliriz. Bununla kalmadık, Irak'ta hemen yanı başımızda oynanan oyunu bozduk, Suriye'de sınırlarımız boyunca kurulmaya çalışılan terör koridorunu Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve İdlib operasyonlarıyla bozduk. İnşallah çok yakında bugün burada brövelerini takan komandolarımızın da desteğiyle Fırat'ın doğusundaki terör yuvalarını da darmadağın edeceğiz. Çünkü biz işte şu göklerde dalgalanan bayrağımızın destanını okuyarak büyüdük. Şimdi de yine onun destanını yazmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Ecdadımızın mirasına sahip çıkarak, bu kutlu bayrağın dalgalandığı her yeri zulümden, kederden, acıdan, korkudan uzak bir eman yurdu haline getirene kadar durmayacağız. Bu konuda en büyük güvencemiz sizlerin cesareti ve kahramanlığıdır."

"Bu mesleklere talip olmak öyle her babayiğidin harcı değildir"

"Yaprak yeşilindeyken, su mavisindeyken gücünüz memleket sizden çoğalmakta. Yükselmemiş midir göğe karşı Kelime-i Şahadetler yer yer, bütün soluğunuz bu toprakta. Adınız tek, adınız bir milletle ayakta, kimi vatan der, kimi Mehmetçik, yaşamanız bu toprakta." şeklindeki dizeleri aktaran Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Nüfus kağıtlarınızdaki isimleriniz farklı olabilir ama milletimizin gönlünde sizler Mehmetçiksiniz. Bu ordunun en yüksek rütbeli subayından rütbesiz erine kadar tamamının adı Mehmetçiktir, yani küçük Muhammed. Mehmetçik demek vatan demektir, bayrak demektir, ezan demektir, şanlı mazimiz ve aydınlık geleceğimiz demektir. Sizlerin işte bu şuurla görev yapacağınıza inanıyorum."

Her görevin önemli, her vazifenin kutsal olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şahsımın ve inanıyorum ki milletimizin tamamının nezdinde askerlik, polislik, jandarmalık görevlerinin ayrı bir yeri vardır. Kendi canını ülkesinin ve milletinin bekasının üzerinde tutan bu mesleklere talip olmak öyle her babayiğidin harcı değildir. Bedelli olarak veya başka yöntemlerle fiilen askerlik yapmadan bu süreci geride bırakanlar çok büyük kayıpta olduklarını bilmelidirler. Nüfusumuzun arttığı buna karşılık ordumuzun mevcudunun sabit kaldığı, hatta azaldığı bir durumda elbette yığılmaları önlemek için bu tarz uygulamalara ihtiyaç vardır. Önemli olan milletimizin ruhundaki o askerlik sevgisini ve kabiliyetini canlı tutmaktır." diye konuştu.

Erdoğan, çocukluğunda mazeretsiz yere askerliğini yapmayanların adeta adam yerine konulmadığını, toplumdan dışlandıklarını belirterek, savaş dönemlerinde asker kaçaklarının hain olarak görüldüğünü ve diğer tüm suçlulardan daha farklı bir muameleye tabi tutulduğunu anlattı.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Komando Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title