Haberler

İtalyan Hükümeti Yeni Alitalia'dan Pay Alabilir"

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Ekonomik Kalkınma, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Luigi Di Maio, İtalyan havayolu Alitalia'nın yeni oluşumuna ilişkin, hükümetin önceden şirkete sağladığı 900 milyon avroluk krediyi yüzde 15'lik hisseye çevireceğini kaydetti.

Di Maio, İtalya'nın havacılık sektöründe faaliyet gösteren Alitalia'nın yeniden oluşumuyla ilgili İtalyan Il Sole 24 Ore Gazetesine açıklamada bulundu.

Devlet yatırım bankası Cassa Depositi e Prestiti ve Ekonomi Bakanlığı'nın, İtalyan devlet demir yolları şirketi Ferrovie dello Stato ile birlikte yapılacak yeni Alitalia oluşumunun yüzde 15 hissesine sahip olabileceğini söyleyen Di Maio, İtalya'nın daha önce Alitalia'ya sağladığı 900 milyon avro değerindeki köprü kredilerini yeni oluşumda hisseye çevireceğini belirtti.

Di Maio, "Bir önceki hükümetin Alitalia'ya sağladığı ve 10 Aralık'ta geri ödenmesi gereken 900 milyon avro değerindeki köprü kredisiyle ilgili herhangi bir zaman uzatma durumu söz konusu değil. Bu kredi meselesi önemli çünkü Ekonomi Bakanlığı bu krediyi yeni oluşumun yüzde 15 hissesini kapsayacak bir hakka dönüştürecek." yorumunu yaptı.

Yeni şirketin başlangıç bütçesinin yaklaşık 2 milyar avro olacağını dile getiren Di Maio, bu sayede Alitalia'nın rekabetçiliğe geri dönmesi ve tekrar ivme kazanmasının sağlanacağını anlattı. Di Maio 31 Ekim'e kadar teklifin belli olacağını da sözlerine ekledi.

"Kararlılığımız maksimum "

Konuyla ilgili resmi ziyarette bulunduğu Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da konuşan İtalya Başbakanı Giuseppe Conte de meseleyle Di Maio'nun ilgilendiğini ve bu konuya bir çözüm getirerek sistemi kuracaklarını ifade etti.

Yeni oluşum üzerinde çalıştıklarını ve yakında planın gerçekleştirileceğini aktaran Conte, şunları kaydetti:

"Bugün, turizm işinde rekabetçilik hedef noktalara makul fiyatlar ve hızlı zaman çizelgeleriyle ulaşmaya bağlı. Ferrovie'nin (Devlet demir yolları şirketi) Alitalia'ya girişi, bu anlamda örneğin tek bir tren-uçak bileti çalışmasının yapılabilmesini sağlayacak. Böylece bir turist, İtalya'ya vardığında ülkenin her yerine gidebilecek. İtalya'nın turizm konusunda olağanüstü bir endüstrisi var ve bunu daha da geliştirmek için ulaşım sistemini etkili ve cazip hale getirmek istiyoruz. Alitalia'yı ve İtalyan turizmindeki stratejik rolünü yeniden başlatmak için hükümetin kararlılığı maksimum seviyede."

Kaynak: AA / Güncel

İtalya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title