Haberler

Atlas, Engelleri Aştı! Atlas Kimdir?

Boston Dynamics, dünyanın en dinamik insansı robotu Atlas'ın yeni görüntülerini takipçileriyle paylaştı. Peki, Atlas nedir?

Google tarafından 2013 yılının Aralık ayında 500 milyon dolara satın alınarak yine 2017 yılında da Japon şirketi Softbank'a satılan robot üreticisi Boston Dynamics, insansı robotu Atlas üzerindeki çalışmalarına devam ediyor. Şirket, Atlas'ın tüm gelişim aşamalarını kayıt altına alarak Youtube üzerinden takipçileriyle paylaştı. Atlas'ın engelleri aşabildiğini belirten Boston Dynamics, robotu ''dünyanın en dinamik insansı robotu'' olarak niteliyor.

Atlas, Engelleri Aştı! Atlas Kimdir?

ZIPLARKEN 28 EKLEMİ ÇALIŞIYOR

Boston Dynamics'in paylaşımında, 1.5 metre uzunluğunda ve 75 kg ağırlığındaki robot Atlas son derece hızlı hareket ediyor. Önündeki kütük engelini zıplayarak kolaylıkla aşan Atlas, 40 santimetre yüksekliğindeki basamaklara da zıplayarak parkuru tamamlıyor. Verilere göre Atlas, zıplama hareketi esnasında 28 farklı eklemini çalıştırıyor.

Atlas, Engelleri Aştı! Atlas Kimdir?

ATLAS TÜM ENGELLERİ TANIYABİLİYOR

Atlas, sahip olduğu yazılım sayesinde kütüğü ve basamakları tanıyabiliyor. Boston Dynamics, söz konusu yazılımın Atlas'ın hamleleri için en uygun durumu ayarlayarak, zıplama esnasında eklemlere gerekli gücü ilettiğini vurguluyor. Şirketin ilk paylaşımında Atlas, hafif tempoda koşuyordu ve kütüğü gördüğünde duraklayıp ardından zıplıyordu.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Google Boston Teknoloji Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title