Haberler

İtalya Bütçesi Üzerinden Salvini-Juncker Atışması

İtalya'nın gelecek seneki bütçe planı, Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini ile Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker arasında sert atışmalara neden oldu.

Fransız Le Monde gazetesine mülakat veren Juncker, İtalya'nın gelecek seneki bütçe planına değinerek İtalya'nın bu konuda sözünü tutmadığını söyledi. Juncker, şu ifadeleri kullandı:

"Bizi bir sığınağa kapatılmış, insanların çağrılarına karşı vurdumduymaz ve soğuk canavarlar olarak tanımlamayı bırakmalılar. İtalyan yetkililer temel gelir ve işlerin vergileriyle ilgili kendi kararlarını vermekte özgürler. Yine de Avrupa dayanışmasını tehlike atmaktan kaçınmak adına kurallara uymak zorundalar."

"İtalyanlarla hükümetlerini aşağılamayı bırak"

AB Komisyonu Başkanı Juncker'in bu sözlerine, İtalya Başbakan Yardımcısı Salvini sert tepki gösterdi.

Sosyal medya sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı paylaşımda Salvini, "söyleyecek zekice bir sözü olmayanların çenesini kapatmasının daha iyi olacağı" anlamına gelen bir İtalyan deyimi kullandı.

Salvini, Juncker'e atfen, "Sen kendi vergi cenneti Lüksemburg'unu düşün ve İtalyanlarla, onların meşru hükümetini aşağılamayı bırak." dedi.

Juncker ve Salvini arasında sular durulmuyor

Daha önce de AB Komisyonu Başkanı Juncker'in "Yunanistan'daki gibi bir krizle İtalya'da da uğraşmak istemediğini" dile getirmesi Salvini'yle arasında tartışmaya neden olmuştu.

Juncker'e, "Ben alakasız benzetmeler yapmayan, ayık insanlarla konuşurum." şeklinde cevap veren Salvini, Juncker'i "Brüksel'deki sığınağa kapatılmış Avrupa düşmanı" şeklinde tanımlamıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Başbakan Yardımcısı İçişleri Bakanı Avrupa Birliği İtalya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Anneye fitre verilir mi? Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title