Haberler

Kılıçdaroğlu: Hangi Gerekçelerle Bu Kararın Verildiğine Bakmak Gerekiyor

CUMHURİYET Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Rahip Brunson davasının sonucuyla ilgili olarak, "Bugün burada yoğun bir gündemimiz vardı. Dolayısıyla mahkemeyle ilgili ayrıntıları izleme şansımız olmadı. Önce bir kararı görmemiz lazım. Hangi gerekçelerle bu kararın verildiğine bakmak gerekiyor. Darısı harp okulu öğrencilerinin, er ve er başların başına" dedi.

Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) tarafından 2'ncisi düzenlenen 'Yerel Yönetim Ödülleri 2018' töreni Çankaya Zübeyde Hanım Sosyal Tesisleri'nde yapıldı. Törene CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile çok sayıda CHP'li belediye başkanı katıldı.

Burada bir gazetecinin 'Rahip Brunson için 3 yıl hapis cezası istendi ama tahliyesine karar verildi. Davayı ve sonucu nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki sorusuna Kılıçdaroğlu, "Bugün burada yoğun bir gündemimiz vardı. Dolayısıyla mahkemeyle ilgili ayrıntıları izleme şansımız olmadı. Önce bir kararı görmemiz lazım. Hangi gerekçelerle bu kararın verildiğine bakmak gerekiyor. Darısı harp okulu öğrencilerinin, er ve er başların başına" diye cevap verdi.

'SEÇİCİ KURUL ÜYELERİMİZ ÇOK TİTİZ BİR ÇALIŞMA YAPTILAR'

Törenin açılış konuşmasını yapan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Seçici kurul üyelerimiz çok titiz bir çalışma yaptılar. Bizler SODEM yönetim kurulundan olan belediyeler olarak hiçbir yere aday olmadık. Çünkü yönetim kurulunun tarafsız bir şekilde değerlendirmesini ve seçici kurulumuzun tarafsız bir şekilde projeleri değerlendirmesini hedefledik" diye konuştu.

'SOSYAL DEMOKRASİ YENİ BİR SORUMLULUKLA BAŞ BAŞADIR'

Törende konuşma yapan SODEM ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ise "2015 yılında sadece 68 kişi yeryüzünde toplam değerin yarısını elinde tutuyordu. 2016 yılında ise bu sayı 8 kişiye düşmüştür. Hayatın böyle devam etmesi, Dünya'nın bu şekilde dönmesi artık mümkün değildir. İnsanlık kapitalizmi mezara defnetmeye hazırlanırken daha çok özgürleşmenin, demokratikleşmenin ve yerelleşmenin formüllerini geliştirerek varlığını sürdürmeye çalışıyor. İşte tamda bu noktada sosyal demokrasi bu formüllerini içinde barındıran ve tarihsel olarak bu alanlarda unutulmaz başarılara imza atmış bir felsefe ve siyasal düşünce olarak yeni bir sorumlulukla baş başadır" dedi.

Konuşmaların ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Seçici Kurul tarafından değerlendirilen CHP'li belediyelerin başkanlarına ödüllerini takdim etti. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title