Haberler

Rahip Brunson, Almanya'da Sağlık Kontrolünden Geçtikten Sonra ABD'ye Gidecek

Serbest bırakılan Rahip Brunson, Almanya'da bulunan ABD Ramstein Hava Kuvvetleri Üssünde sağlık kontrolünden geçtikten sonra ABD'ye gidecek.

Terör örgütleri FETÖ ile PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla yargılandığı davada hakkındaki adli kontrol hükümleri kaldırılarak 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verilen ABD'li rahip Andrew Craig Brunson, özel uçakla Almanya'ya gitti. Brunson, Almanya'da bulunan Ramstein Hava Kuvvetleri Üssünde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ABD'ye gidecek.

Rahip Brunson, Almanya'da SAğlık Kontolünden Geçtikten Sonra ABD'ye Gidecek

EVİNDE BİR SÜRE KALDI

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen duruşmada 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan ve hükümle birlikte serbest bırakıldıktan sonra Alsancak'taki evine gelen Brunson, bir süre ikametinde kaldı.

Brunson ve eşi Norine Brunson, akşam saatlerinde İzmir Adnan Menderes Havalimanı CIP kapısına geldi. ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jeffrey M. Hovenier da Brunson çiftine havaalanına kadar eşlik etti.

Havaalanında geniş güvenlik önlemi alındı.

Rahip Brunson, Almanya'da SAğlık Kontolünden Geçtikten Sonra ABD'ye Gidecek

ALMANYA'YA GİTTİ

Brunson, eşiyle özel uçakla Türkiye'den ayrıldı.

İsmail Cem Halavurt, havaalanında gazetecilere, müvekkili Brunson'un Almanya'ya gittiğini, 2 gün bu ülkede kaldıktan sonra ABD'ye geçeceği bilgisini paylaştı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Almanya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title