Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Elvan, 'Bereketli Kazanç Yılı' Etkinliğine Katıldı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Elvan, Türkiye'nin son 4-5 yıllık süreçte önüne türlü türlü engeller çıkarıldığını, darbe girişimlerine maruz kalındığını, ülkenin kalkınmasına yönelik çeşitli engellemeler çıkarılmaya çalıştığını belirterek, "Ama biz 80 milyon olarak birlikte mücadele ederek inşallah bugüne kadar nasıl başarmışsak, bu engelleri nasıl aşmışsak, bundan sonraki süreçte de önümüze çıkan her engeli süratle aşacağız ve Türkiye'nin büyümesine, kalkınmasına destek sağalamaya devam edeceğiz" dedi.

Elvan, Mersin'in Bozyazı ilçesinde Anamur Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen 'Bereketli Kazanç Yılı' etkinliğine katıldı. Bozyazı Hali'ndeki etkinlikte konuşan Elvan, iş dünyasının, oda ve borsa temsilcilerinin Türkiye'nin geleceğine, yarınlarına yatırım yapmaya devam ettiğini belirterek, "Anadolu coğrafyamızın girişimcilik ruhunun temsilcileri olarak korkmadan, kendinden emin bir şekilde, cesaretle adımlarınızı atmaya devam ediyorsunuz. Yatırım yapıyorsunuz, üretim yapıyorsunuz, istihdam sağlıyorsunuz. Bizlerin görevi de sizleri bu yolda daha güçlü bir şekilde hedeflerinize ulaştırmaktır. Özelde Mersin'e, genelde bölgenin ve ülkenin ticaretine katkı sağlamak için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz. 16 yıllık sürece baktığımızda çok büyük badireler atlattığımızı hepimiz biliyoruz. İnanılmaz sıkıntılar çektik, büyük engellerle karşı karşıya kaldık. Ama sizlerin güçlü desteğiyle, milletimizin güçlü karalılığı, direnciyle yine Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde bu milletin kararlı duruşu tüm dünyaya gösterilmiştir" diye konuştu.

"Bundan sonraki süreçte de önümüze çıkan her engeli süratle aşacağız"

Türkiye'nin son 4-5 yıllık süreçte önüne türlü türlü engeller çıkarıldığını, darbe girişimlerine maruz kalındığını, ülkenin kalkınmasına yönelik çeşitli engellemeler çıkarılmaya çalıştığını kaydeden Elvan, "Son yaşadığımız kur atakları, Türkiye'nin ekonomisine yönelik olarak yapılan saldırılar, bunların her birini siz yakinen gözlüyorsunuz. Ama biz 80 milyon olarak birlikte mücadele ederek inşallah bugüne kadar nasıl başarmışsak, bu engelleri nasıl aşmışsak, bundan sonraki süreçte de önümüze çıkan her engeli süratle aşacağız ve Türkiye'nin büyümesine, kalkınmasına destek sağlamaya devam edeceğiz. Başından beri hep şunu söyledik ve söylemeye devam edeceğiz. Biz sizlerin hizmetkarı olmak için yola çıktık, evet biz sizlerin hizmetkarınızız. Asla efendiniz olmadık, bundan sonra da asla efendiniz olmayacağız. Şu anda tarımda sağlamış olduğumuz verimlilik artışı, sağlamış olduğumuz destekler, teknolojik alanda yapılan gelişmelerin bizatihi tarım sektörüne, çiftçilerimize yansıtılmasıyla birlikte şu anda Avrupa tarımsal üretim değeri açısından birinci sıradayız. Kamu yatırımlarımızda bir miktar, bazılarında hepsinde değil, bir miktar yavaşlama söz konusu oldu. Ama şundan emin olunuz ki, süratle yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz ve edeceğiz. Bunların hepsi teker teker tamamlanacak. Anamur'da, gümrüğü ve devasa bir iskelesi olan ülke ve bölge ticaretine katkı sağlayan önemli bir cazibe merkezi olacak. Bozyazı ve Anamur ilçemiz ve bu coğrafya, bereketin fışkırdığı, üretimde verimliliğin yükseldikçe yükseldiği, refahın her geçen gün arttığı bu bölgemizi, inşallah ticaretle birlikte önemli bir cazibe merkezi olacak" ifadelerini kullandı.

"Devletimize güveniyoruz"

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ferudun Torunoğlu ise son döviz kurlarındaki ve faizlerdeki artışın, zirai üretimdeki girdileri arttırdığına işaret ederek, "Bu durum hem üreticileri hem de komisyoncu, sarartma ve paketleme tesislerini olumsuz etkilemektedir. Şuna inanıyoruz ki, bacasız sanayi tarım biterse bununla ilgili sanayi de biter. Bizler devletimize güveniyoruz. Bu olumsuzluğun tez zamanda azalacağı inancındayız" dedi.

Torunoğlu, Anamur'da 2017 yılı sonu itibarıyla 26 bin 500 dekar alanda 177 bin 500 ton muz üretimi, 22 bin dekar alanda da 93 bin ton çilek üretimi yapıldığı bilgisini verdi.

Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan ve Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı da yaptıkları konuşmada bölgenin tarımsal potansiyeline vurgu yaptı.

Konuşmaların ardından Lütfi Elvan, keşkek tenceresinin başına geçerek vatandaşlara kendi elleriyle keşkek ikram etti. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ak Parti Türkiye Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title