Haberler

Konya Üstüne Pano Düşen Muhammed'in Ölümünde İş Yeri Sahibi ve Belediye Kusurlu Bulundu

Konya'da annesi ve kardeşleriyle kaldırımda yürürken, daha önce sökülüp bırakılan reklam panosu üstüne devrilen Muhammed Emir Karabakan'ın (5), ölümüyle ilgili bilirkişi raporu hazırlandı.

Konya'da annesi ve kardeşleriyle kaldırımda yürürken, daha önce sökülüp bırakılan reklam panosu üstüne devrilen Muhammed Emir Karabakan'ın (5), ölümüyle ilgili bilirkişi raporu hazırlandı. Rapora göre Şehir Estetiği Yönetmeliği gereği belediye görevlileri tarafından sökülüp kaldırım üzerine bırakılan panoyla ilgili gerekli tedbiri almadığı için iş yeri sahibi Taha Süleyman B., birinci derecede asli kusurlu bulundu. İlgili belediyenin ise söküldükten sonra takibi ve kontrolünü yapmadığı için ikinci derecede asli kusurlu olduğu belirtildi. Minik Muhammed Emir'in babası Cemalettin Karabakan, Bizim Emir'imiz öldü, başka Emir'ler ölmesin. Bizim tek istediğimiz suçlular cezasını çeksin, adalet yerini bulsun. dedi.

Olay, 30 Ocak 2018 tarihinde merkez Karatay ilçesi Büyük Sinan Mahallesi Gündüz Sokak üzerinde meydana geldi. Muhammed Emir Karabakan, ikiz kardeşi Ömer Faruk, ağabeyi İsmail (12), ablası Zeynep (10) ve annesi Sakine Karabakan (40) ile markete gittikleri sırada, kaldırımda atılı vaziyette bulunan reklam panosu üzerine devrildi. Yaklaşık 500 kilo ağırlığında olan panonun altında kalan Muhammet, çevredekiler tarafından kurtarıldı. Ağır yaralanan Muhammet, ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan ilk müdahalesinin ardından Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilip yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Minik Muhammet, yoğun bakım ünitesinde 16 gün sonra yaşam mücadelesini kaybetti.

İŞYERİNİN SORUMLULUĞU BANA AİTTİR

Olaydan sonra gözaltına alınarak polis merkezine götürülen tabelanın ait olduğu iş yeri sahibi Taha Süleyman B. (27), ifadesinde işyerinin sorumluluğunun kendisine ait olduğunu söyledi. Taha Süleyman B., Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararı ile olay tarihinden 6 ay kadar önce belediye görevlileri tabelamızı bir hafta içerisinde kaldırmamızı bize tebliği etti. Bizde belediye görevlilerinden yardım isteyip onların sökmesini istedik. Görevlilerde tabelamızı sökülüp, kaldırım üzerine bıraktı. Tabelanın ağırlığı 500 kilogramdır. Tabelanın durduğu yerde yoldan geçen insanlara bir zararı bulunmamaktadır. Bu işyerinin sorumluluğu bana aittir. Başka bir sorumlu bulunmamaktadır.?? dedi.

İŞ YENİ BİRİNCİ, BELEDİYE İKİNCİ DERECEDE KUSURLU

Olaydan sonra düzenlenen bilirkişi raporunda, iş yeri sahibi Taha Süleyman B'nin, Büyükşehir Belediyesi Kanunu kapsamında çıkarılan Şehir Estetiği Yönetmeliği gereği işletmesinin önüne dikmiş olduğu tabelasından sorumluğu olduğu, yerinden sökülen tabelanın söküm işinden sonra zarar vermeyecek şekilde yerinden kaldırmadığı ve gerekli tedbirleri almadığı için kaza olayının meydana gelmesinde birinci derecede asli kusurlu bulundu. Konya Büyükşehir Belediyesi veya ilçe belediyesi olan Karatay Belediyesi de Belediye Zabıta Yönetmeliği gereği, tabela söküldükten sonra denetim sorumluluğunu yerine getirmediği ve uygulamış olduğu kararların sonuçlarını takip etmediği için ikinci derecede asli kusurlu olduğu belirtildi. Muhammed Emir ise sökük ve açıkta olan panonun oluşturacağı tehlikeleri idrak etme yaşında olmadığından kusursuz bulundu.

2 YILDAN 6 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTEMİ

Olay sonra Cumhuriyet Savcılığı tarafından işyeri sahibi Taha Süleyman B.'nin birinci derecede asli kusurlu olduğu ve 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması için iddianame hazırlandı. İddianame Konya 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Davanın ilk duruşmasına tutuksuz yargılanan Taha Süleyman B., katılmazken, kazada hayatını kaybeden Muhammed Emir Karabakan'ın ailesi ve taraf avukatları katıldı.

ANNE OLAYI ANLATTI

Duruşmaya katılan anne Sakine Karabakan olayı şöyle anlattı Olay günü çocuğum ile cadde de yürüyorduk. Parka gidecektik. Diğer çocuklarımda yanımdaydı. Sokak üzerinde yürürken kaldırım üzerinde bulunan eski bir tabela üzerimize düştü. Üç çocuğum ve ben kenara kaçtım. Muhammed tabelanın altında kaldı. Ben çocuğumu kurtarmaya çalışırken yardım için bağırdım. Vatandaşlar gelip çocuğumu tabelanın altından çıkarttılar. Sorumlulardan davacı ve şikayetçiyim. dedi.

İŞYERİNDE ÇALIŞAN OLDUĞU İDDİASI

Taha Süleyman B. mazeret göstererek duruşmaya katılmazken, avukatı tarafından yapılan savunmada, Müvekkilim söz konusu tabelanın sahibi olan firmada sadece bir çalışandır. Çalıştığı yer anonim şirkettir. Sadece kendisinin sorumlu tutulmasını kabul etmiyoruz. Müvekkilim zorunlu olarak İstanbul'a gitmiştir. dedi.

BAŞKA EMİR'LER ÖLMESİN

DHA'ya konuşan acılı baba Cemalettin Karabakan da, başka canlar yanmaması için sorumluların en ağır ceza almasını istedi. Cemalettin Karabakan, Bilirkişi raporu olması gerektiği gibi. İş yeri sahibi birinci asli kusurlu, belediye ise ikinci asli kusurlu sayıldı. Oğlumda bir kusur bulunmadı. Bizim canımız yandı. Bizim tek isteğimiz, bu kişinin adalet önünde hesap verilmesidir. Dışarda elini kolunu sallayıp rahatça gezmesi bizim canımızı acıtıyor. Bizim Emir'imiz öldü, başka Emir'ler ölmesin. Başka bir ailenin daha canı yanmasın. Biz adalete güveniyoruz. Bu kişinin gerekli cezayı alacağına inanıyoruz. Taha Süleyman B. poliste ve savcılıkta sorumlunun kendisinin olduğunu söylemişti. Ancak mahkeme aşamasında orada bir çalışan olduğunu ve kendisinin sorumlu olmadığını söylüyor. Bu hem bizi hem adaleti yanıltmaktır. Maden o sorumlu değildi de, neden böyle ifade verdi diye konuştu.

(

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Konya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title