Haberler

    Renault Koleos 1.6 Dci Edc | Geniş Aileler Buraya

    CARMEDYA.COM – SUV segmenti artık tüm markaların olmazsa olmazları arasına girdi.

    CARMEDYA.COM – SUV segmenti artık tüm markaların olmazsa olmazları arasına girdi. Bazı markalar MPV segmentindeki araçlarını SUV versiyonuna çevirerek bu segmentte iddialı hale geldi. Koleos"da, Renault markasının SUV segmentindeki iddialı modellerinden. Otomobil neler vaat ediyor? YAZI: ALPER GÜLER

    Renault Koleos 1.6 dCi EDC tasarım

    İlk koleos 2007 yılında ortaya çıkmıştı. Tasarım anlamında model, bu günkü araca göre iddialı değildi. Akabinde marka, Koleos"u 2016 yılında baştan aşağı yeniledi. Marka bu sayede büyük bir atılım yapmış oldu. Yenilenen model tasarım anlamında oldukça iddialıydı. Tasarımcı Alexis Martot kaleminde çıkan hatlar aracı son derece dinamik gösteriyor. Koleos ön yüzden bakıldığında talisman ile büyük bir benzerlik taşıyor. Ön yüzde yer alan krom çıtalar, otomobilin iddialı tasarımını ortaya koyan diğer detaylardan. Arka bölüme geldiğimizde, bagaj kapağı boyunca ortadaki logoya uzanan stoplar dikkat çekiyor. Renault Koleos"un boyutlarına baktığımızda; 4672 mm. uzunluğa, 1843 mm. genişliğe, 1678 mm. yüksekliğe ve 2705 mm. aks mesafesine sahip olduğu görülüyor.

    Renault Koleos 1.6 dCi EDC iç mekan

    İçeride markanın diğer modellerinden hatırladığımız bir iç mekan bizleri karşılıyor. Touch ve Icon olarka iki donanım seviyesine sahip olan model, Touch donanımından farklı olarak 8 inç boyutunda büyük ekran ile geliyor. Bu ekran dokunmatik hassasiyeti olarak sınıf ihtiyaçlarını karşılıyor. Ancak onu tamamen çözebilmek için biraz vakit geçirmeniz gerek. Gösterge panelinin ortasında dijital bir ekran kullanılmış. Grafik anlamıdna bu ekran başarılı ancak, gösterge panelinin iki yanında yer alan motor suyu sıcaklığı ve yakıt göstergesi bu dijital yapının yanında biraz sönük kalmış. Küçük eşya gözü konusunda model vites önünde ve arkasında yeteri kadar alan yer vermiş. Kapı içlerinde de geniş alanlar sunulmuş. Önde ve arkada sunulan baş ve diz mesafesi de yeterli. Modelde sunulan bagaj hacmi ise 538 litre.

    Renault Koleos 1.6 dCi EDC motor

    Otomobilin kalbinde 1.6 litre dCi motor kullanılıyor. Bu motor 130 HP güç ve 320 Nm tork değeri üretiyor. Bu değerler ile model 0-100 hızlanmasını 12.9 saniyede tamamlıyor. Modelin maksimum hızı ise 183 km/s. İki tekerlekten çekiş sistemiyle gelen model CVT şanzıman ile kombine edilmiş. Modelin yakıt tüketim değeri ise 5.4 litre. Model ile testimiz boyunca 7 litrelik ortalama tüketim değerine imza attık. CVT şanzıman otomobilin performansını bir hayli törpülüyor.  Şanzıman geçişleri hissedilmiyor. Ancak manuel kullanmayı seven müşterileri için sana 7 oranlı şanzıman kullanılmış.

    Renault Koleos 1.6 dCi EDC konfor ve yol tutuş

    Konfor ve yol tutuş konusuna gelirsek eğer, yumuşak süspansiyonlar size konfor konusunda bir hayli yardımcı oluyor. Ayrıca yalıtım konusunda da model başarılı. Yol tutuş konusuna geldiğimizde yumuşak süspansiyonlar nedeniyle özellikle virajlarda gövde salınımları hissediliyor. Direksiyon sistemi ise hızları çok yukarı taşıdığınızda biraz hissizleşebiliyor.

    Renault Koleos 1.6 dCi EDC yorum

    SUV segmenti birbirinden iddialı modellerle giderek kızışıyor. Renault"ta burada Koleos modeli ile rekabete katılıyor. Modelin sunduğu özellikle ile rakipleri karşılaştırıldığında berabere giden bir çekişme söz konusu. Ancak fiyat endeksine geldiğinizde modelin etiketi biraz yukarıda kalabiliyor. Ancak Renault Koleos sunduklarıyla parasını hak eden araçlar arasında yer alacak gibi görünüyor.

    The post Renault Koleos 1.6 dCi EDC | Geniş aileler buraya appeared first on Carmedya.

    Kaynak: Carmedya.com / Ekonomi

    Renault Ekonomi Haberler

    Bakmadan Geçme

    Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title