Haberler

23. Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali

23. Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali, 22-28 Ekim'de gerçekleştirilecek.

23. Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali, 22-28 Ekim'de gerçekleştirilecek.

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından Dünya Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliğinin (ASSITEJ) desteğiyle gerçekleştirilecek festivale bu yıl İtalya, İngiltere, Ukrayna, Japonya, Bulgaristan, Uganda, Macaristan ve İran'dan gelen topluluklar katılacak.

BKSTV Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik, festivalin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, festivalde ilk kez imza günü de gerçekleştirileceğini söyledi.

Yılbirlik, her yaştan çocuk ve gence ulaşabilmek için etkinliklerin ücretsiz olacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Çocukların hayal dünyasını bilgisayar ekranlarından tiyatro sahnesine, farklı dünyalara ve farklı kültürlere taşımayı hedefledik. Klasik yapıdaki çocuk ve gençlik oyunlarının yanı sıra dans, müzik ağırlıklı oyunlara, kukla gösterilerine ve atölyelere yer verdiğimiz festivalimizde yerli ve yabancı 32 tiyatro topluluğu Bursalılarla buluşacak. 22 Ekim'de başlayacak tiyatromuz bir hafta devam edecek. Festivalde ilk kez bu yıl imza günleri de gerçekleşecek. Yalvaç Ural ve Prof. Dr. Özdemir Nutku imza gününde Bursalılarla birlikte olacak. Etkinlikler 17 ilçede, köylerde, 26 farklı sahnede 56 değişik gösteri ve 14 atölye çalışmasıyla sona erecek."

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Yıldız da festivalin bir gelenek haline geldiğini ifade etti.

Festivale dünyanın farklı ülkelerinden toplulukların katılacağını vurgulayan Yıldız, Türkiye'den 14 tiyatro ekibiyle İtalya, İngiltere, Ukrayna, Japonya, Bulgaristan, Uganda, Macaristan ve İran'dan gelen topluluklarının çocuk ve gençlerle buluşacağını belirtti.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

İtalya Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title