Haberler

İş Dünyası Enflasyonla Mücadele Kararlılığını Göstermiştir"

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, sadece devletin değil, iş dünyasının da dayanışma içinde enflasyonla mücadele etme kararlılığını anında gösterdiğini belirtti.

Kızıltan, yaptığı yazılı açıklamada, son haftalarda ekonomik anlamda çok hızlı bir gündem yaşandığını belirtti.

Bir yandan yeni sorunlarla boğuşurken, bir yandan da devletin çözüm odaklı sayısız karşı hamlesini görmekten memnun olduklarını dile getiren Kızıltan, şunları kaydetti:

"Bu yoğun gündemin en temel konularından birisi elbette artan enflasyon. Uzun süredir ülke gündemimizde 2000'li yıllar öncesindeki hayati ve sorun oluşturan gündemini kaybeden enflasyon, son dönemde tekrar ekonomimizde baş gündemlerden biri oldu. Geçmişte hem iş dünyası hem de tüm vatandaşlar olarak enflasyonun ezici ve zarar veren gücünü derinden yaşadığımız için bu sorunun öneminin ve acil olarak ele alınması gereken bir konu olduğunun hepimiz farkındayız. İşte bundan dolayıdır ki, sadece devletimiz değil, iş dünyamız da dayanışma içinde enflasyonla mücadele etme kararlılığını anında göstermiştir. Elbette enflasyon gibi kapsamlı ve çok parametresi olan bir sorunun çözümünü, tek bir kurumdan beklemek doğru değil. Bu, hem kamunun hem de özel sektörün dayanışmasıyla mücadele edilmesi gereken bir sorundur. Bunun bilincindeyiz."

Kızıltan, enflasyonla mücadelenin aslında, işsizlikle yüksek faizle ve artan girdilerle yapılan bir mücadele olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

"Bu çerçevede Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizle birlikte başlatacağımız bir seferberlik birçok sektör ve firmamızı indirim günleri başlatmaya motive edecektir. MTSO olarak Mersin özelinde indirim uygulayacak olan firmaları belirleyerek bunu yaygın bir kampanya haline getirecek ve piyasayı canlandıracak tedbirlere devam edeceğiz. En küçük bir katkıyı bile görmezden gelemeyiz. Ancak bu arada elini taşın altına koyan iş dünyamızın da uzun süredir beklentisi olan KDV iade sürecinin hızlanması reel sektörü rahatlatacaktır. Bu ödemelerin makul bir süreye indirilmesi birçok sektörümüz ve firmamıza kaynak olacak ve enflasyonla mücadelede bir motivasyon yaratacaktır."

Kızıltan, ekonomideki diğer önemli gündemlerden birinin de yapay anlamda bazı ürün fiyatlarının aşırı artması ve hem pahalılığı hem de enflasyonu tetiklemesi olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Mersin Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title