Haberler

Rize Güneysu'da, Erdoğan Turizmi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'nin Güneysu ilçesi, yerli-yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'nin Güneysu ilçesi, yerli-yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor. Erdoğan'ın ana-baba ocağına gelenler, ilçede Kıbledağı Dua Tepesi, Arap Düzü, Handüzü Yaylası'nı ziyaret ediyor. Ziyaret edilen yer arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2 katlı ahşap evi de yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ana-baba ocağı Rize'nin Güneysu ilçesi, turizm destinasyon alanı haline geldi. Son yıllarda yapılan turizm yatırımları ile ilçe, yerli-yabancı turistleri ağırlamaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilçesini görmek isteyenler geldikleri Güneysu'da, Arapdüzü Doğa Parkı, Handüzü Yaylası ve Kıbledağı Dua Tepesi'ni ziyaret ediyor. Ziyaret edilen yerler arasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Merkez Mahallesi'ndeki 2 katlı ahşap-taş karışımlı yöre mimarisini yansıtan evi de bulunuyor. Ziyaretçiler, evle birlikte selfie yapıyor, fotoğraf çektiriyor. Ziyaretçiler en çok ilgiyi ise yılın büyük bir bölümünü sis bulutunun üzerinde geçiren ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 1160 rakımlı Kıbledağı zirvesinde 3 yıl önce açılan Dua Tepe'deki camiye gösteriyor. Cami, Erdoğan'ın isteği üzerine, Üsküdar Şemsi Paşa Cami'nin benzeri olarak inşa edildi.

BELEDİYE BAŞKANI GÜNEYSU İLGİ ÇEKİYOR

Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, Demiören Haber Ajansı'na (DHA) açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Güneysulu olmasının avantajlarından yararlandıklarını ifade eden Başkan Turan, Güneysu'nun böyle büyük bir devlet adamını bağrından çıkarmış olması ilçe için büyük bir iftihar kaynağıdır. Gittiğimiz her yerde bu durumun sıcaklığını hissediyoruz. Doğrusu bu durumdan da istifade ediyoruz ama cumhurbaşkanımız bu konularda çok adildir. Güneysu özellikle cumhurbaşkanımızın ana-baba ocağı olması dolayısıyla herkesin ilgisini çekiyor. Büyük bir devlet adamının nasıl bir yerden yetiştiğini merak edenlerin Güneysu'ya gelmesi bizim açımızdan farklı bir turizm kaynağı oluyor. dedi.

'ARAPDÜZÜ, KIBLEDAĞI VE HANDÜZÜ TURİZM MERKEZİ OLACAK'

Güneysu'nun doğal güzellikleri ile öne çıkan ve yeşilin her tonuna sahip bir ilçe olduğunu belirten Turan, ilçede turizm faaliyetlerini arttırmak adına çalışmalar yürüttüklerini belirterek şöyle dedi Turizm konusunda ilçe doğal güzelliğe sahip olsa da altyapımız yoktu. Biz turizm altyapısı oluşturma konusunda gayret içerisindeyiz. Bu noktada yaptığımız bazı çalışmalar var. Bunlardan birisi olan ve ilçenin 10 kilometre uzağında yer alan Arapdüzü mesire alanı, günde 500 ile 600 kişinin ihtiyacını karşılayan, yürüyüş parkuru, mesire alanı ve şelalelere sahip bir yerdir. Yine Kıbledağı kent ormanı ve camimiz var. Kıbledağı, çok stratejik bir tepedir. İsmini Güneysu'nun kıble istikametinde yer aldığı için Kıbledağı olarak almıştır. Kıbledağı'nda rahmetli Yusuf Yılmaz hoca tarafından yapılan bir mescit vardı. 2010 yılında bu bölgeye yol yapılmasının ardından cumhurbaşkanımız ile buraya çıkmıştık. Cumhurbaşkanımız ilk defa bu alana çıkıyordu ve bu mescidin yenilenmesi gerektiğini söyledi. Hayırsever bir iş adamımız tarafından tüm masrafları karşılanarak çok güzel bir cami inşa edildi. Kıbledağı turizm açısından Güneysu'nun önemli mekanlarından birisi haline geldi. Handüzü Yaylası, Rize'nin en düz ve merkeze en yakın yaylasıdır. Yayla yolu tamamen asfaltlanmış durumda. Rize merkeze 35 kilometre uzaklıktaki bu yere araba ile yaklaşık 40 dakikada ulaşım sağlanabiliyor. Handüzü Yaylası'nda Doğu Koruma ve Milli Parklar bünyesinde 85 dönümlük günübirlik mesire alanı yaptık. Bu projemiz henüz hayata geçirilemedi. Önümüzdeki yıl Handüzü'ne yapılacak olan tesisleri ihale edip turizme kazandırmak istiyoruz

KAYMAKAM GÜNEYSU CENNETTEN BİR PARÇA

Güneysu'yu huzur, mutluluk, saflık ve dinginlik kelimeleri ile tanımlayan Güneysu Kaymakamı Davut Düzgün de Güneysu bizim için cennetten bir parçadır. Güneysu'ya henüz gelmeyenler, Türkiye'de bu kadar pırıl pırıl bir doğaya sahip bu coğrafyayı henüz keşfedememişlerdir. Burayı görmemek bence bir eksiklik. Güneysu'da tarihi, doğal ve turistik mekanlarımız mevcut. Bugün Kıbledağı camiinde bir sabah namazı kılmak veya akşam gün batımını oradan takip etmenin dünyada bir eşi ve benzeri olmadığını düşünüyorum. Yine Handüzü'nde sisli havada, bulutların üzerinde çay içmenin dünyada eşi olduğunu düşünmüyorum. Arapdüzü'nden bir tarafınızda şelale diğer tarafınızda çamlar ile beraber huzurlu bir doğa yürüyüşü yapma imkanına sahipsiniz diye konuştu.

'İLK FIRSATTA BURAYA YENİDEN GELECEKLER'

Dünyada turizm konusunda son yıllarda 'saflık' ve 'dinginlik' temalarının trend olduğuna değinen Düzgün, Artık insanlar saflık ve dinginlik arayışlarındalar. Bu tür turizm bölgesi arayışları içerisinde olan yerli ve yabancı turistleri biz Güneysu'muza bekliyoruz. Turistleri misafir edebilmek adına gerekli olan bütün çalışmaları yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. İlçemizi ziyarete gelen kişilere daha dolu zaman geçirtebilmek adına çalışmalarımız devam ediyor. Buraya gelerek Güneysu'nun tarihi ve doğal güzelliklerini gören hemşerilerimiz buradan çok memnun ayrılacaklardır ve ilk fırsatta buraya yeniden geleceklerdir. Bu noktada çok ciddi ve kapsamlı bir çalışmamız var. dedi.

'CUMHURBAŞKANIMIZ BURADAN KOPAMIYOR'

Düzgün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'ata toprağı' Güneysu'yu yılda en az 3-4 kez ziyaret ettiğini söyleyerek, Cumhurbaşkanımız ve onun gibi diğer hemşerilerimiz buradan kopamıyor zaten kopabilme imkanları da yok. Güneysu herkesin mutlaka görmesi gereken bir yerdir. Gönlümüzü ve kalbimizi açtık, burayı ziyaret etmeye gelecek olan insanları bekliyoruz. ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title