Haberler

"Yeni Dünya Düzeni Ve Geleceğin Haritası"

Kartepe Belediyesi ve Uluslararası Vuslat Platformu tarafından 6'ncısı düzenlenen Abant Buluşmaları kapsamında gerçekleştirilen, "Yeni Dünya Düzeni ve Geleceğin Haritası" konferansları sona erdi. Vuslat Platformu ve Darulaceze Başkanı Hamza Cebeci ile Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Yeni Dünya Düzeni ve Geleceğin Haritası" konferansına önceki dönem TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Alman Hukukçu ve İş Adamı Johannes Döhnert, Bolu Valisi Aydın Baruş, Kocaeli Milletvekilleri Emine Zeybek, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Azerbaycan Milli Meclisi'nin III'ncü Dönem Milletvekili, Hukukçu Ganire Paşayeva, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı-BAYKAR Sanayi Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Tav Havalimanları Holding ve Tav İnşaat İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mahmut Ak, Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Biruni Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Adnan Yüksel, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nigar Demircan Çakar, Orman eski Bakanı Osman Pepe, Kültür eski Bakanı Atilla Koç, iş Adamı Bekir Cansu, eski Milletvekili İbrahim Halil Çelik, Medeniyetler İttifakı Türkiye Eşgüdüm Kurulu Başkanı – Yalova Üniversitesi Prof.Dr.Bekir Karlığa, Argetus Araştırma Danışmanı Erol Erdoğan, Endüstri Mühendisi Şener Sancar, İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr.Levent Şahin, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Danışmanı Cemil Ertem, Hukukçu Derya Yanık, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, akademisyenler, STK temsilcilerinden ve öğrencilerden oluşan 600 davetli katıldı.

AÇILIŞ KONUŞMASINI ÜZÜLMEZ YAPTI

"Yeni Dünya Düzeni ve Geleceğin Haritası" konferanslarının açılış konuşmasında Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez "Vuslat Platformu ülkemizde kurulmuş olmak için kurulan bir dernek, vakıf değildir. Vuslat Platformu ülkesi için dertlenen, ülkesi için benimde sözüm var diyen, bu tür organizasyonlar ile konu ve konuklarıyla ülkemizi düşünen fikir insanlarını bir araya getiren aktif bir yapıdır. Bizde yapabiliriz düşüncesini aşılayarak daha çok akademisyenin destek vermesini sağlamak; Bununla birlikte akademisyenlerle geleceğimiz olan gençlerle bir araya getirmektedir" dedi.

HAKLI GURUR

Sözlerine devam eden Başkan Üzülmez "Geçmiş Türkiye'sinde bizden bir şey olmaz. Otur dinlen. Avrupa'dan ABD'den gelsin sen burada tüket zihniyeti yerine bizde varız diyebilen, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu misyonu tam anlamıyla yerine getirebilen, insanlık için dertlenen bir yapıdır Vuslat Platformu. Katılımı gördükten sonra ne kadar doğru bir iş yaptığımızı görüyoruz. Bende bu platformun bir parçası olarak bu aidiyetin ve sorumluluğun haklı gururunu yaşamaktayım" açıklamasında bulundu.

GEÇİT VERMEM DİYEN BİR NESİL ÇIKTI

Uluslararası Vuslat Platformu Başkanı Hamza Cebeci, "Mondros, Sevr gibi anlaşmaları utanç listemize yazmalıyız ve bunun rövanşını almak için üzerimize düşen görevi ve gerçek mücadeleyi yapmak zorundayız. Sevr Anlaşması'nın maddelerini okuduğu zaman bir nesil kafasında şimşek çakmalı. Öyle bir şartlar öyle bir anlaşma ortaya koyuluyor ki. Bizi bir avuç toprağa hapsetmişler. Bu anlayışa da evet diyen bir zihniyet vardı. Onlar rahat yaşasın bizi Amerika, İngiliz, Fransız kim yönetirse yönetsin. Ama onların hesap edemediği bir nesil ortaya çıktı ki. Ölürüm zillete razı olmam. Ölürüm şehit olurum boyun eğmem. Beni bu milletin içerisinden çıkanlar yönetir. Bu milletin inancına bu milletinin tarihine göre ben yönetirim. Yoksa bu milleti Amerika'nın Avrupa'nın anlayışına göre yönetenlere geçit vermem diyen bir nesil çıktı ortaya" dedi.

"TÜRKİYE'NİN BİLEĞİ BÜKÜLMEYECEK"

Türkiye'nin bileğini kimsenin bükemeyeceğini belirten Cebeci, "Davos'ta biz de varız diyen. Dünya 5'ten büyüktür diyen bir cesaretli lider çıktığı zaman iş değişecek ve değişiyor. Kimse bunun önüne geçemeyecek. Dünyada söz sahibi olmak için paranın bir gücü var. Onun için teknolojinin, savunmanın bir gücü var. Gerçek bağımsız olmak için savunma sanayiinde söz sahibi olmak lazım. Para, güç sahibi olacağız. Bunlara sahip olduğumuz sürece kimse bu milletin bileğini bükemez. Geçmişte bu milleti teknolojiden, sanayiden uzak tuttular. Din terakkiye mani dediler. Bir kısmı din eğitimi yapanlar fen ilmi yapanlara dinsiz dediler. Hızla koşan dünyaya biz ne yapıyoruz? Biz de o koşanlarla beraber koşuyor muyuz? Biz onlarla beraber koşmak yerine aradaki mesafeyi kapatmak için koşmayı beceremiyorsak o koşanların ayaklarının altında eziliriz" şeklinde konuştu.

"EKONOMİK SALDIRILARI GENÇLİĞİMİZLE ÖNLEYECEĞİZ"

Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Yeni bir güne, yeni bir yüzyıla uyanma vaktimiz geldi. Kıblemize göre dünya haritasını belirleme vaktimiz geldi. Türkiye 16 yıldır saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın liderliğinde siyasi, iktisadi ve kültürel alanlarda büyük bir değişim sürecine girdi. Eğitim ve teknolojide büyük gelişmeler kaydetti. Savunma sanayisinde, hizmet sektöründe, yatırım ve projelerde geçmişle kıyaslanamayacak yatırımlara imza attık. Ülkemizin geleceğine, özgürlüğüne kasteden 15 Temmuz darbe girişimini önledik. Ekonomik saldırıları da gençlerimizle, milletimizle beraber yine önleyeceğiz" dedi.

GEMİYİ FARELER TERK EDER, KAPTANLAR DEĞİL

TBMM 27'nci Dönem Başkanı İsmail Kahraman, 15 Temmuz Darbe Girişimi ile ilgili olarak, "Dediler ki '3 tane yer var seni oraya götürelim. Kimsenin bilmediği yer. Çünkü 1 numaraya bir şey olursa 2 numara olarak sana vazife düşecek. Seni saklayalım' dediler. Saklananlar var. Çay, kahve içenler de var. Adresi belli olmayanlar var. Çünkü tarihi bilgileri eksik. Gemiyi fareler terk eder, kaptanlar değil. Cumhurbaşkanıma ulaşamadım, temas edemedik. Başbakanımızı bulamadık. Aynı hareketi yaptık. Birbirimizden habersiz 'Alçaklar' dedik. Ve muvaffak olamadılar. Allah korudu milletimizi. Bütün millet Cumhurbaşkanımızın daveti ile meydanlara çıktı. Tabii 251 şehidimiz var, gazilerimiz var. Onları rahmet ve minnetle tekrar analım" dedi.

BİRLİK OLMALIYIZ

Konferansa katılan Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, "Türk ve Müslüman Coğrafyasında Ortak Kültürün Önemi" konulu sunum yaptı. Paşayeva, uluslararası örgütlere bakıldığında büyük güçlerin çıkarlarını savunan mekanizmaların görüldüğünü belirterek, "Yoksa size ne olduğu, ölmüşsünüz, öldürülmüşsünüz umurlarında değil. Bugün dünyanın tek bir kuralı var. Yenidünyaya da bu kuralla gidiyoruz. Bunun adı 'güç'. Gücün varsa ne istersen yapabilirsin. Mesela en büyüğümüz Türkiye, Her zaman söylüyorum. Türk-Müslüman dünyasının en güçlü kalesi Türkiye. Daha çok bu gücü sağlayacak tek şey birlik olabilir" diye konuştu.

MARS'TA OLURDUK

Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Konferansın "Savunma Sanayinin Önemi ve Dünyaya Nizam Vermedeki Gücü" konulu oturumunda sunum yaptı. Bayraktar "Türkiye, İHA ve SİHA'ların silahlı kuvvetlerde kullanımı anlamında ilk 3'tedir, teknolojik gelişmişlik anlamında ilk 4-5'tedir. 1900'lü yılların başında Osmanlı Devleti'nin havacılığa çok merak salmıştı. Hem Nuri Demirağ hem de Vecihi Hürkuş tarafından yapılan çalışmaları devam ettirseydik dünyada Türkiye ilk 3 uzay gücünden biri olacaktı. Bugün SİHA ve İHA'nın da üzerinde Mars'ta uydumuz var mı, aracımız var mı onu konuşuyor olacaktık" dedi.

MİLLİ MÜHİMMATLARI YAPTIK

Sözlerine devam eden Bayraktar "2007'de TSK'nın envanterine, Türk milletinin yaptığı İHA'lar girdi. Bu ilk ve önemli bir kırılma noktası. Nuri Demirağlara, Vecihi Hürkuşlara nasip olmadı. 2008'de aktif bir şekilde kullanıldı. 2 metrelik uçaklar çok başarılı oldu. 2009'da 9 metrelik uçağı yaptık. Biz 2009'da 9 metrelik İHA'ları kullanırken, Amerika'nın ve İsrail'in İHA'ları kendileri inip kalkmıyordu. 2014'te terörle mücadelede ciddi önem kazanan SİHA'ların temeli atıldı ve envantere girdi. 2015'te milli mühimmatları yaptık" açıklamasında bulundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

title