Haberler

Geçici İşçilerin Mağduriyeti Sonlandırılsın"

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, belediye ve il özel idarelerinde çalışan geçici işçilerin, çalışma sürelerine ilişkin mağduriyetlerinin sonlandırılmasını istedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, belediye ve il özel idarelerinde çalışan geçici işçilerin, çalışma sürelerine ilişkin mağduriyetlerinin sonlandırılmasını istedi.

Gürer, Meclis'te, farklı illerden belediye ve il özel idarelerinde çalışan geçici işçilerle birlikte yaptığı basın açıklamasında, 5 ay 29 gün çalışan geçici işçilere ilişkin 2006 yılında çıkan "torba yasa" ile çalışma sürelerine 6 ay ibaresinin eklendiğini, 2007'de bunun 11 ay 29 güne çıkarıldığını fakat sonradan yapılan bir düzenleme ile bu sürenin yeniden 5 ay 29 güne indirildiğini hatırlattı.

Kamuda çalışan geçici işçilerin, yapılan düzenlemeyle 5 ay 29 gün çalışma süresinin amirinin izni ile 9 aya çıkarıldığını fakat belediye ve il özel idaresinde çalışanların bundan yararlanamadıklarını belirten Gürer, burada ciddi bir mağduriyet olduğunu söyledi. Ömer Fethi Gürer, şöyle devam etti:

"Sayıları 10 bine yakın işçi arkadaşlarımız belediye ve il özel idaresinde 5 ay 29 günle sınırlı çalışmak zorunda kalıyorlar. Arkadaşlarımız, 'diğer kurumlarda olduğu gibi 5 ay 29 gün çalışanların amir izni çalışma sürelerini 9 ay 29 güne çıkaran uygulamadan bizde yararlanalım' diyorlar. O kadar mağdurlar ki buna razılar. Oysa biz bu arkadaşların kadroya alınmasını talep ediyoruz. Çalışanlar olarak bu kadroyu hak ediyorlar. Bununla ilgili kanun teklifleri de verdim."

Gürer, belediye ve il özel idarelerinde çalışan geçici işçilerin, çalışma sürelerine ilişkin mağduriyetlerinin sonlandırılmasını istedi.

Geçici İşçiler Platformu Başkanı Harun Atılgan ise Türkiye genelinde geçici işçi sayısının 28 bine ulaştığını belirterek, "4 Nisan 2007 yılına kadar geçici işçilerin çalışma süresi, 11 ay 29 gün iken 5 ay 29 günle sınırlandırılmıştır. 11 yıldır bizlerde işsizlik ödeneği kesildiği halde işsizlik maaşı alamıyoruz. Yıllık yatan 180 günlük primle emekli olmamız imkansız. Yılın geri kalan ikinci altı ayında bizlere kimse iş vermez. Mağduriyetlerimizin giderilmesini istiyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Ömer Fethi Gürer Niğde Politika Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title