Haberler

Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı'na Destek

Havza Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Havza Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Havza TSO Meclis Başkanı Mustafa Başaran, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, toplumun tüm kesimlerinin işbirliğiyle enflasyona karşı mücadelenin başarıya ulaşacağına inandığını söyledi.

Enflasyonu tetikleyen ürünlerdeki fiyat indirimleriyle iç piyasada hareketlilik sağlanacağını belirten Başaran, "İş dünyasının önündeki en büyük engellerin başında fiyat istikrarsızlığı bulunuyor. Bu kapsamda enflasyon sepetinde yer alan ürünlere uygulanacak en az yüzde 10 indirim oldukça önemli. Özel sektörün üretim maliyetlerinin dengelenmesi, finansmana erişim ve vergi alanında yapılan düzenlemeler, enflasyonla etkin mücadeleyle iş dünyasının elini güçlendirecektir." dedi.

Firmaların üretim maliyetlerini düşüren ve işletmelere finansmana erişim kolaylığı sağlayan uygulamaların piyasalara moral ve motivasyon aşıladığını vurgulayan Başaran, "Havza iş dünyamızın ve üyelerimizin gerçekleştireceği indirimlerle Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'na en yüksek düzeyde katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum." ifadesini kullandı.

Havza TSO Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Acar da Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'nın zorlu dönemden çıkışın önemli bir hamlesi olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

"Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan programa tam destek vermekteyiz. En az yüzde 10 indirim kampanyasını tüm üyelere duyurduk ve enflasyonla mücadele etmeye davet ettik. Ülkemiz zorlu bir süreçten geçiyor. Bugün bizim de elimizi taşın altına koyma zamanı. Tüccarın, sanayicinin, ihracatçının kendilerini ortaya koyma günüdür. Şimdiye kadar Türkiye ekonomisinin her türlü zorluğun üstesinden gelmesine destek olan Havza Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri, Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'nın başarısı için de elini taşın altına koymaya hazırdır. İndirim kampanyasına destek verecek üyelerimize teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ve gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Havza Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title