Haberler

Kara Harp Okulu Darbe Girişimi Davası

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Kara Harp Okulundaki eylemlere ilişkin davaya devam edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Kara Harp Okulundaki eylemlere ilişkin davaya devam edildi.

Ankara 24. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen duruşmanın öğleden sonraki bölümünde, sanık eski üsteğmen Ahmet Önder Biberoğlu, savcının esas hakkındaki mütalaasına karşı savunma yaptı.

Önceki savunmalarını tekrarlayan Biberoğlu, 15 Temmuz akşamı ihanet sayılabilecek herhangi bir girişimde bulunmadığını, menfur eylemi gerçekleştirenlerin ortaya çıkarılıp cezalandırılmasını istedi.

Biberoğlu, olay tarihinde kursiyer subayların Kocatepe gezisi hazırlıklarını takip etmesi için dönemin Tabur Komutanı Binbaşı Dilaver Uysal tarafından görevlendirildiğini belirtti.

Yol emniyeti için araçlarda ikişer muhafız kursiyerin bulunmasını isteyen Uysal'ın mühimmatların şarjörlere basılmasını emrettiğini aktaran Biberoğlu, mühimmatları yarın hazır etmek istediğini ilettiği Uysal'ın buna karşı çıktığını ifade etti.

Bu duruma anlam veremediğini dile getiren Biberoğlu, mesainin ardından evine gittiğini, biraz dinlendikten sonra Uysal'ın emri gereği gezi hazırlıklarına son halini vermek için karargaha geldiğini kaydetti.

Uysal'ın görev yerinde olmadığını fark ettiğini belirten Biberoğlu, kursiyerlerle birlikte mühimmat ve kumanyaları araçlara yüklediğini anlattı.

Bu işlemin ardından odasına geçtiğini, bir süre sonra karargahtaki herkesin toplanma alanına çıkması için talimat verildiğini bildiren Biberoğlu, içtima yerinde firari sanık eski kurmay albay İlhami Polat'ı gördüğünü söyledi.

Bunun üzerine telefonla ulaştığı Uysal'ın, "Verilen emirlere uyun. Ben şu an gelemiyorum. Yollar kapalı. İlerleyen saatlerde gelirim." dediğini aktaran Biberoğlu, "Bu duruma da şaşırdım. Zira Uysal'ın evi lojmandaydı. Yollar kapalı da değildi, yürüyerek gelse ulaşabilirdi. Buna rağmen gelmedi." diye konuştu.

- "Emirlere uymak zorunda kaldım"

Uysal'ın talimatı nedeniyle Polat'ın emirlerine uymak zorunda kaldığını savunan Biberoğlu, "Uysal'ın emriyle karargaha geldim, bu emre itaat ettiğim için yargılanıyorum." iddiasında bulundu.

Polat'ın talimatları doğrultusunda Subay Temel Askerlik ve Subaylık Anlayışı Kazandırma (SUTASAK) personelini silahlandırdığı iddiasının gerçeği yansıtmadığını öne süren Biberoğlu, söz konusu talimatın Polat tarafından verildiğini ifade etti.

Türk Telekom binasının kontrolünü sağlamak için karargahtan giden askerlere emir vermediğini, bu eyleme ilişkin bilgisi bulunmadığını ileri süren Biberoğlu, kendisini arayan bir kursiyer aracılığıyla askerlerin kışla dışına çıktığını öğrendiğini söyledi.

Darbe girişiminden sonra Uysal'ın yönlendirmesiyle bilgi vermek amacıyla gittiği Merkez Komutanlığınca gözaltına alındığını, tutuklandıktan 12 gün sonra serbest kaldığını anlatan Biberoğlu, "Emniyetten çağırdıklarında hemen gittim, ardından tutuklandım. Kaçma imkanım olduğu halde kaçmadım, 17 gün dışarıdaydım, farklı çabalar içine girebilirdim ama buna hiçbir şekilde tevessül etmedim. Bu duruma düşmeme neden olan komutanlarımdan şikayetçiyim." diye konuştu.

Tutuksuz sanık Buğrahan Ç'nin de savunmasının ardından duruşmaya yarın devam edilmek üzere ara verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Darbe Girişimi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title