Haberler

Suudi Gazeteci Kaşıkçı'nın Parmaklarının Koparılıp, Kafası Kesilerek Öldürüldüğü İddia Edildi

Güncelleme:

Kayıp gazeteci Cemal kaşıkçı ile ilgili ortaya çıktığı iddia edilen ses kayıtlarına göre, konsolosluğa belge için gelen Kaşıkçı'ya korkunç işkenceler yapıldı. Sorgu sırasında Cemal Kaşıkçı'nın önce parmakları koparıldı ardından kafası kesilerek öldürüldü.

Kayıp gazeteci Cemal kaşıkçı ile ilgili ortaya çıktığı iddia edilen ses kayıtlarına göre konsolosluğa belge için gelen Kaşıkçı'ya korkunç işkenceler yapıldığı belirlendi. Sorgu sırasında Cemal Kaşıkçı'nın önce parmakları koparıldı ardından kafası kesilerek öldürüldü. aşkonsolos Uteybi'nin, işkence sırasında "Bu olayı dışarıda yapın. Benim başımı belaya sokacaksınız" diye itiraz ettiği duyuluyor. Bir başka ses kaydında ise Uteybi, "Arabistan'a geldiğinde yaşamak istiyorsan sus!" diye uyarılıyor.

"YAŞAMAK İSTİYORSAN SUS"

Ekim'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na gittikten sonra kaybolan gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın akıbetine ilişkin sır perdesi aralandı. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; Türkiye'nin elinde Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'ndaki vahşi cinayetle ilgili birden çok ses kaydı bulunuyor. Kayıtların birinde dün apar topar Riyad'a kaçan başkonsolos Muhammed Uteybi infazın konsolosluğun dışında yapılmasını istiyor. Cevap "Yaşamak istiyorsan sus!" oluyor.

Suudi Gazeteci Kaşıkçı'nın Parmaklarının Koparılıp, Kafası Kesilerek Öldürüldüğü İddia Edildi

ÖNCE İŞKENCE SONRA İNFAZ

Veliaht Prens Selman, muhalif gazeteci Kaşıkçı'nın infazı için aralarında Adli Tıp Kurumu Başkanı El Tubaigy'nin de bulunduğu 15 kişiyi İstanbul'a göndermişti. Konsolosluğa belge için gelen Kaşıkçı'ya korkunç işkenceler yapıldığı belirlendi. Sorgu sırasında önce parmakları koparıldı ardından kafası kesilerek öldürüldü. Başkonsolos Uteybi'nin, işkence sırasında "Bu olayı dışarıda yapın. Benim başımı belaya sokacaksınız" diye itiraz ettiği duyuluyor. Bir başka ses kaydında ise Uteybi, "Arabistan'a geldiğinde yaşamak istiyorsan sus!" diye uyarılıyor.

DÜNYANIN GÖZÜ İSTANBUL'DA

Uluslar arası haber ajansları da Türk güvenlik kaynaklarına dayanarak ardı ardına iddialarda bulundu. Amerikan haber ajansı AP, başkonsoloslukta yapılan aramada Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili kanıt bulunduğunu duyurdu. CNN International da Kaşıkçı'nın öldürüldüğünü ve cansız bedeninin parçalara ayrıldığını belirtti. Amerikan haber kanalı, parçalara ayrılan cesedin ne yapıldığına ilişkin yorum yapılmadığını bildirdi.

"7 DAKİKADA PARÇALARA AYRILDI"

Katar merkezli El Cezire kanalı cinayet anına ilişkin detaylar verdi. İddiaya göre Cemal Kaşıkçı konsolosun odasında öldürüldü ve cesedi 7 dakikada burada parçalara ayrıldı. Cesedi parçalama işlemini ise Suudi otopsi uzmanı Salah Mohammed al-Tubaigy'i gerçekleştirdi. Suudi otopsi uzmanı bu kan donduran işlemi gerçekleştirirken yanında bulunan diğer Suudilere müzik dinlemeleri tavsiyesinde bulundu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Cemal Kaşıkçı İstanbul Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title