Haberler

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Nogay Türklerini Kabul Etti

Güncelleme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Nogay Türkleri derneklerinin çalışmalarını takdirle, yakından takip ediyorum " dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu makamına davet ettiği Arslanbek Sultanbekov'u konuk etti. Türk dünyasının tanınan ve sevilen sanatçısı Arslanbek Sultabekov'un yanısıra Nogay Türkleri Gençlik ve Spor Dernek Başkanı ve Nogay Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Aktürk'ü de kabul eden Soylu, Nogay Türkleri derneklerinin çalışmalarını takdirle ve yakından takip ediyorum dedi.

Soylu, " Arslanbek Sultanbekov'a teşekkür ediyorum "

Arslanbek Sultanbekov ile sohbet eden Soylu, " Dombıra " parçasının Türkiye'de ve Türk dünyasında insanlara farklı ve coşkulu duygular yüklediğini söyleyerek Arslanbek Sultanbekov'ayaptığı eserler için teşekkür etti. Arlanbek Sultanbekov'un Orta Asya ve Türkiye arasında yaptığı müziklerle güçlü bir köprü kurduğunu belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kendisini tanımaktan mutlu olduğunu belirtti.

Norveç ve Hollanda, Nogay Türkleri futbol takımına vize vermedi

Nogay Türkleri Gençlik ve Spor Derneği Başkanı Ömer Aktürk ise, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yapmış oldukları faaliyetlerden bahsetti. Aktürk, Nogay Türkleri Uluslararası Futbol Şampiyonası'nın 4. sünü bu yıl Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da, Hollanda Nogay Vakfı ile birlikte, 8 ülkenin katılımı ile yaptıklarını ancak, Türkiye'deki Nogay Türkleri Edige Han Futbol Ligi şampiyonu olan ve Türkiye'yi Hollanda'da temsil edecek olan takıma Hollanda'nın vize vermediğini belirtti. Geçen yıl Norveç'in başkenti Oslo'da yapılan Nogay Türkleri Uluslararası Futbol Şampiyonasına da Türkiye ekibinin, vize verilmediği için katılamadığını söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu tür faaliyetlerin çok önemli olduğunu söyleyerek, Avrupa'daki soydaşlarımızın Türkiye ile bağlarının bu tarz organizasyonlarla güçlü kalacağını belirtti. Ayrıca Norveç ve Hollanda'nın vize vermemesi olayında da bilgimiz olsaydı gerekli çalışmaları yapardık dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Süleyman Soylu Hollanda Türkiye Futbol Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title