Haberler

    Ünlü Teknik Adamlar Görev Bekliyor!

    Futbol dünyasında kazandığı başarılarla iz bırakan çok sayıda elit teknik direktör, kariyerlerinin bu döneminde görev bekliyor.

    Futbolculuk kariyerini noktaladıktan sonra ilk teknik direktörlük  deneyiminde tam not alan Fransız Zinedine Zidane, bu sezon kötü günler geçiren  üst düzey Avrupa kulüpleriyle sık sık adı anılan isimlerin başında geliyor.
    4 Ocak 2016'da teknik direktörlük koltuğuna oturduğu Real Madrid'deki  ilk sezonunda şampiyonluk ipini göğüsleyen 46 yaşındaki Zidane, Avrupa'nın 1  numaralı kupası UEFA Şampiyonlar Ligi'ni üst üste 3 kez kazanarak tarihe geçti.
    Zidane, başkent temsilcisiyle ikişer kez UEFA Süper Kupa ve FIFA  Kulüpler Dünya Kupası ile bir kez de İspanya Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı.
    Real Madrid'den geçen sezon sonunda sürpriz bir şekilde ayrılan  Zidane'nın yeni durağının hangi kulüp olacağını futbolseverler merakla bekliyor.
    Portekizli Jose Mourinho'nun başta Fransız Paul Pogba olmak üzere bazı  futbolcularıyla sorun yaşadığı İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester  United'da, her puan kaybından sonra gündeme gelen ilk isim Zidane oluyor.
    Zidane'ın İngilizcesini geliştirdiği, menajeriyle de Manchester United  seçeneğini ciddi olarak değerlendirdiği basına yansıyan iddialar arasında yer  alıyor.
    Wenger yılların yorgunluğunu atıyor
    Dünyanın en zorlu liglerinden birine sahip İngiltere'de 22 yıl  Arsenal'ı çalıştırdıktan sonra koltuğunu Unai Emery'ye bırakan Arsene Wenger,  yeşil sahalara dönmesi beklenen bir başka deneyimli teknik adam olarak dikkati  çekiyor.
    Londra ekibiyle 3 lig şampiyonluğu, 7 kez de Federasyon Kupası zaferi  yaşayan 68 yaşındaki Wenger, son yıllarda yıldız futbolcu transferlerine rağmen  ligde ve Avrupa'da beklentileri karşılayamayınca taraftarların tepkisine engel  olamadı.
    Başkent temsilcisinden ayrılmasının ardından sezona kötü başlayan  Alman temsilcisi Bayern Münih ile adı anılan Wenger'e Fransız temsilcisi Paris  Saint-Germain'in sportif direktörlük teklifiyle geleceği de spor kamuoyuna  yansıdı.
    Conte, İtalya'ya istediği gibi dönemedi
    Rus milyarder Roman Abramovich'in sahibi olduğu Chelsea'de 3 Temmuz  2016'da göreve başlayan ve ilk sezonunda şampiyonluk yaşayan Conte, ikinci  sezonunda Federasyon Kupası'nı kazanmasına karşın Londra ekibindeki koltuğunu  vatandaşı Maurizio Sarri'ye bıraktı.
    Chelsea'den ayrılmasına kesin gözüyle bakıldığı dönemde Conte'nin adı  Juventus ve İtalya Milli Takımı için geçerken, 49 yaşındaki teknik adam iki  göreve de gelemedi.
    Juventus Kulübü, dört sezondur ligde şampiyonluğu kimseye bırakmayan  ve iki kez UEFA Şampiyonlar Ligi'nde finale çıkan Massimiliano Allegri ile yola  devam ederken, İtalya Milli Takımı'nın başına ise bir dönem Galatasaray'ı da  çalıştıran Roberto Mancini getirildi.
    İtalyan basını, milli takım, Juventus ve Chelsea'yi çalıştıran  Conte'nin, yeni teknik direktörü Julen Lopetegui ile sezona kötü başlayan Real  Madrid yönetimi tarafından değerlendirildiğini iddia etti.
    Görev bekleyen Portekizliler
    Başarıları dikkate alındığında Jose Mourinho'nun gölgesinde  kalmalarına rağmen Avrupa futbolunda iz bırakan Portekizli teknik adamlar  Leonardo Jardim ve Andre Villas Boas da görev bekleyen isimler arasında yer  alıyor.
    2014 yılında göreve geldiği Monaco ile 2016-17 sezonunda Paris  Saint-Germain'in 8 puan önünde şampiyonluğa ulaşan Jardim, aynı sezon UEFA  Şampiyonlar Ligi'nde de yarı finale kadar çıkma başarısını gösterdi.
    Başta Kylian Mbappe olmak üzere birçok yıldızını kaybeden Monaco, bu  sezon ilk 9 haftada 6 puan toplayınca Jardim ile yollarını ayırma kararı aldı.
    Profesyonel futbolculuk kariyeri olmadan adım attığı yeşil sahalarda  Porto, Chelsea, Tottenham Hotspur, Zenit St. Petersburg ve Şanghay SIPG  takımlarını çalıştıran Andre Villas Boas, motor sporları için teknik direktörlüğe  ara verse de zorda kalan kulüp yönetimlerinin aklına gelen isimlerden birisi.
    2017 yılının kasım ayında Çin ekibi Şanghay SIPG'deki görevinden  ayrılan ve 2018 Katar Rallisi'ne katılan 40 yaşındaki futbol adamı, dördüncü  etapta kaza yaparak organizasyondan çekildi.
    Porto ve Zenit St. Petersburg ile şampiyonluk yaşayan Andre Villas  Boas'ın ismi son olarak Zidane'ın ayrılmasının ardından Real Madrid için gündeme  gelmişti.

    Kaynak: Skorer / Spor

    UEFA Şampiyonlar Ligi Futbol Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title