Haberler
BBC

Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Cemal Kaşıkçı Açıklaması: Türkiye Kimseye Ses Kaydı Vermedi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin kimseye Cemal Kaşıkçı olayına ilişkin bir ses kaydı vermediğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin kimseye Cemal Kaşıkçı olayına ilişkin bir ses kaydı vermediğini söyledi.

ABD basınına konuşan Türk yetkililer, Kaşıkçı'nın İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda öldürüldüğünü ve olaya dair birden fazla ses kaydı bulunduğunu ifade etmişti.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Türkiye'nin Pompeo ya da herhangi bir Amerikalı yetkiliye herhangi bir ses kaydı vermesi söz konusu değil" diye konuştu.

Arnavutluk temasları sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, "Herhangi bir ülkeyle o bilgiyi ya da bu bilgiyi paylaşmamız söz konusu değildir. Türkiye'nin yürüttüğü süreç tüm dünyanın takdirini kazanmıştır. Kaşıkçı'nın akıbeti ne olmuştur, sorumlusu kimdir? Elbette elimizde soruşturma neticesinde ortaya çıkmış bilgiler deliller vardır. Ortyaya çıkacak sonuçları tüm dünya ile paylaşacağız" dedi.

Dün ABD'li yayın kuruluşu ABC, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya bu hafta gerçekleştirdiği Ankara ziyareti sırasında bir ses kaydı dinletildiği haberini geçmişti. Türk yetkililere dayandırılan haberde, Pompeo'ya söz konusu ses kaydının dökümünün de verildiği ifade ediliyordu.

Dün akşam ABD Dışişleri Bakanı Pompeo da bu iddiaları yalanlamış ve kendisine herhangi bir ses kaydı dinletilmediğini ifade etmişti. Trump: Kaşıkçı kesinlikle ölmüşe benziyor

ABD Başkanı Donald Trump ise Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın "kesinlikle ölmüşe benzediğini" söyledi. Trump, "Bunun sonuçları ağır olacak" dedi.

Beyaz Saray'da New York Times'a konuşan Trump, yaşananlarla ilgili olarak "Bu çok üzücü" yorumunu yaptı.

3 ayrı soruşturmanın sonuçlarını beklediğini belirten Trump, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çok güçlü bir açıklama yapacağız diye düşünüyorum."

Cemal Kaşıkçı'dan, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna girdiği 2 Ekim'den bu yana haber alınamıyor.

Türk yetkililer, Kaşıkçı'nın öldürüldüğü ihtimali üzerinde duruyor. Suudi yetkililer ise bu iddiaları yalanlıyor.

ABD Başkanı Donald Trump, olayla ilgili daha önce yaptığı açıklamalarda, Suudi Arabistan'ı kollamaya çalıştığı ve yaşananları örtbas etmeye çalıştığına yönelik suçlamaları reddetmişti.

Trump, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ve Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın yaşananlar hakkında hiçbir bilgileri olmadığını umduğunu belirtmişti.

'Suudi Arabistan'ın yaptıklarını örtbas etmiyorum'

ABD Başkanı ayrıca Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna girmesinden sonra yaşananlara dair ses veya görüntü kaydı varsa, bunu Türkiye'den talep ettiklerini de açıklamıştı.

Amerikan Washington Post gazetesi Perşembe günü Kaşıkçı'nın son köşe yazısını yayımlamıştı.

Türk yetkililerin Başkonsoloslukta "sorgulandığını, işkence gördüğünü ve öldürüldüğünü" iddia ettikleri, Suudi Arabistan'ın ise "Hakkındaki bu iddialar yalan" dediği Kaşıkçı, "Arap dünyasının en çok ihtiyaç duyduğu şey ifade özgürlüğü" başlıklı yazıda, Arap ülkelerinin hükümetlerine medyayı susturmak için tam yetki verildiğini iddia etmişti.

BBC

Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title