Haberler

Kayseri'de 170 Firma Mobilya Satışında Yüzde 10 İndirim Yaptı

KAYSERİ Mobilyacılar Derneği (KAYMOS) Başkanı Tuncay Sabuncu, enflasyona karşı topyekün mücadeleye destek vermek amacıyla kendi bünyelerinde bulunan 170 firmayla, perakende satışlarda yüzde 10 indirim uygulamaya başladıklarını duyurdu.

KAYSERİ Mobilyacılar Derneği (KAYMOS) Başkanı Tuncay Sabuncu, enflasyona karşı topyekün mücadeleye destek vermek amacıyla kendi bünyelerinde bulunan 170 firmayla, perakende satışlarda yüzde 10 indirim uygulamaya başladıklarını duyurdu. Birçok sektörde fiyatların önce yükseltildiğini sonra da indirim yapılmış gibi gösterildiğini ifade eden Sabuncu kampanya ile ilgili şunları söyledi: "Bazı toptancılar zaten mobilyayı bizden indirimli alıyor. Şimdi bir de yüzde 10'luk indirim isteyenler var. KAYMOS üyeleri olarak mobilya fiyatlarında önce artış sonra indirim yapmıyoruz. Bizimki gerçek indirim" dedi.

PERAKENDE SATIŞLARDA ZAM UYGULANMADI

KAYMOS üyeleri tarafından satışların Türk Lirası üzerinden gerçekleştirildiğini ve hammadde olarak ağaç, demir ve süngerdeki artışlara karşı, perakende satışlarda zam uygulamadıklarını belirten Sabuncu, "Enflasyonla mücadeleye sektör olarak 3 ay boyuncu yüzde 10'luk reel  indirim yaparak destek olacağız. Bizim indirimimiz, hane halkına yani parekendeciye direkt yöneliktir. Yani birileri gibi önce bindir, sonra indir yapmıyoruz. Yüzde 10'luk indirimi fırsat bilip, aldıkları indirim yetmezmiş gibi bu indirimi yapmamızı da bekleyen toptancılara teşekkür ederek, tepkimizi ortaya koyuyoruz" dedi.

Kayseri'nin Türkiye mobilya üretiminin başkenti olduğunu, ülkenin mobilyasının yüzde 50'sinin bu kentte üretildiğini, sektördeki firma ve fabrikaların yüzde 70'nin bu şehirde bulunduğuna dikkati çeken KAYMOS Başkanı Sabuncu, "Mobilyacının sesi gürdür. Yaşadığımız tüm olumsuzluklara rağmen yerli ve milli üretim deyip yolumuza devam ediyoruz. Ama, bizim sorunlarımıza kayıtsız kalınması karşısında sesimizin hiç çıkmayacağı sanılmasın. Örneğin mobilyada KDV'nin düşürülmesini öncelikle istiyoruz. Bu olmadığı takdirde işçilik ücretlerimizle ilgili SGK nezdindeki ve stopajla ilgili sorunlarımız çözümlenmeli" diye sözlerini tamamladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Murat Erat Kayseri Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title