Haberler
BBC

Twitter, Suudi Arabistan'ın Cemal Kaşıkçı Hakkında Yazan Bot Hesaplarını Kapattı

Güncelleme:

ABD'li NBC kanalı, Twitter'da Cemal Kaşıkçı hakkında Suudi Arabistan görüşlerini yaymak amacıyla tweet atan bir dizi bot hesabı kapattığını duyurdu.

ABD'li NBC kanalı, Twitter'da Cemal Kaşıkçı hakkında Suudi Arabistan görüşlerini yaymak amacıyla tweet atan bir dizi bot hesabı kapattığını duyurdu. Sosyal medya platformundaki bu hesapları fark eden kanal, Twitter'a hesapları bildirdikten sonra şirketin harekete geçerek bunları kapattığını yazdı.

BOT HESAPLAR AYNI VAKİTLERDE TWEET ATIYORDU

NBC'nin haberine göre yüzlerce hesaptan oluşan Suudi Arabistan'ın bot hesapları, Suudi hükümeti yanlısı tweetleri aynı anda retweet ediyor, aynı vakitlerde hükümet yanlısı tweetler atıyordu.

"SUUDİ ARABİSTAN BU FAALİYETLERDEN HABERDAR"

Twitter adına konuşma yetkisi olmadığı için adının gizli tutulmasını isteyen bir Twitter çalışanı, şirketin Suudi Arabistan'ın bu tür faaliyetlerinden haberdar olduğunu, bu hesaplar dışında da çok sayıda hesabın kapatıldığını söyledi.

TWİTTER MİLYONLARCA SAHTE HESABI ENGELLEDİ

Twitter son aylarda bu tür hesapları kapattığını duyurmuştu. Rusya ve İran'la ilişkili hesapları da kapatan Twitter toplamda milyonlarca sahte hesabı engellediği açıkladı.

KULLANDIKLARI YÖNTEM FARK EDİLMEYİ ENGELLEDİ

Atlantik Konseyi Dijital Araştırma Laboratuvarı araştırmacısı Ben Nimmo, Suudi hesaplarının kullandığı yöntemin otomatik bir şekilde fark edilmeyi engellediğini söyledi. Nimmo'ya göre hesaplar aynı anda aynı tweetleri atsa da bunu sık sık yapmamaları sayesinde fark edilmediler.

BOT HESAPLAR TWİTTER GÜNDEMİNİ DEĞİŞTİRMEK İÇİN KULLANILIYOR

Suudi Arabistan'da 11 milyon sosyal medya kullanıcısı bulunuyor. Bot hesaplar hükümet tarafından bu kullanıcıların gördükleri tweetleri etkilemek ve Twitter gündemini değiştirmek için kullanılıyor.

BBC

Amerika Birleşik Devletleri Suudi Arabistan Cemal Kaşıkçı Twitter Teknoloji Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title