Haberler

Mersinli Turizmci, 2019 İçin Harekete Geçti

DOĞU Akdeniz'in yükselen yıldızı Mersin'deki turizmciler, 2019 sezonu için şimdiden harekete geçti. Bu yılki turizm hareketliliğinden memnun kalan turizmciler, iç pazarın yanı sıra Avrupa, Ortadoğu ülkelerinde, 23 bin yatak için müşteri peşine düştü.

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan Mersin Kızkalesi'nde, 2018 sezonundaki yoğunluk turizmcilerin yüzünü güldürdü. Yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği Kızkalesi'ndeki konaklama tesisleri, yüzde 100 doluluk oranlarına ulaştı. Özellikle Ramazan ve Kurban bayramlarında kilometrelerce araç kuyruğunun oluştuğu Kızkalesi'ndeki turizmciler, yüzünü yurt dışından gelecek turistlere çevirdi.

'DÜNYA MİRASLARI LİSTESİ'NDE'

Kızkalesi'nin turizm potansiyelinden söz ederek, turizm işletmecilerinin hedeflerini anlatan Turizm ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Öztop, "Kızkalesi çok güzel bir yer. UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde. 11 mavi bayrağımız var Mersin kıyı şeridinde. Kızkalesi de bunlardan bir tanesi. Denizimiz müthiş, 30 metreden sonra derinleşiyor. Yüzme bilmeyenler, yaşlılar, engelli kardeşlerimiz ve küçük çocuklarımızın tadını çıkardığı bir plaj. Kasım'ın 10'una kadar bölgemizde denize giriliyor. Sakinliği seven, mavinin tadını çıkarmak isteyen, iyotun kokusunu çekmek isteyenler, bölgenin tarihi zenginliklerinden yararlanmak isteyenler gerçekten alternatif yerin çok olduğu bölgemize gelip, denizin tadını çıkarabilirler. Aynı zamanda yalnızca deniz değil, gelen misafirlerimiz, tatillerini zenginleştirmek için sırtımızı Yörük kültürüne, Toros Dağları'na dayamışız, gelip hem Yörük kültürüden yararlanıp hem de günübirlik mavi yolculuktan yararlanabilirler" diye konuştu.

'HEDEF; İRAN, RUSYA VE İSKANDİNAV ÜLKELERİ'

Mersin denildiğinde akıllara Kızkalesi'nin geldiğini ve bu potansiyeldeki bir turizm beldesine farklı ülkelerden de turistlerin gelmesi gerektiğini vurgulayan Öztop, şunları söyledi:

"Dünyada bilinen bir yer. Kızkalesi'nin hak ettiği yerde olduğuna inanmıyoruz ama güzel bir noktaya gelmesi için yerel yönetimler ve Mersin'deki STK'lara çok iş düşüyor. Herkesin toplu bir şekilde hareket edip, Kızkalesi'nin hak ettiği yerde olması için mücadele vermesi gerek. Özellikle yurt dışı piyasası çok önemli. İran pazarı, Rusya pazarı, İskandinav ülkeleri özellikle bunlar çok önemli. Bu pazarlara girmek için bu kış durmayacağız. Sezon bitimi itibari ile oturmayacağız. Mersin'imizin, güzel kalemizin reklamını yapıp, 2019 yaz sezonunda Nisan ayı itibari ile devam edip müthiş bir sezon geçireceğiz. Son 3 yılda turizm bayağı bir gerideydi ama 2018 dolu dolu geçiyor. Kızkalesi'nde yaklaşık 104 tane otel, pansiyon, motel var ve gerçekten herkes çok mutlu ve memnun. Memnun oldukları zaman yatırım da yapabilirler. Turizmci eğer iş yaparsa yatırım yapar. Yeni tesisler açar, mevcut tesislerini değiştirip daha elit insanlara hizmet eder. Bu da bölgemize katkı sağlayacaktır. Şimdiden çalışmalarla 2019'u dolu dolu geçireceğiz."

- Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title