Haberler

Maçın Ardından

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Spor Toto Süper Lig'de Bursaspor ile 1-1 berabere kaldıkları maçın sonucu nedeniyle üzgün olduğunu söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan tecrübeli teknik adam, ilk yarıda 3 oyuncularının sakatlık nedeniyle maça devam edemediğini belirterek, "Maçtan önce de milli takımdan dönen oyuncularımızın sıkıntılarını ifade ettim. 24 saat yol gelen, maça 24 saat kala buraya gelen var. Gidip antrenmanda sakatlanıp gönderilmeyen oyuncularımız var. Maalesef milli takım dönüş ve gidişleri dünyadaki her takım için sıkıntı. Tabii UEFA Uluslar Ligi daha evvel alıştığımız bir program ve proje değil. Bir de bizim şansızlığımız oyuncularımız hep çok uzak mesafelere gidiyor. Maçtan önce esas sıkıntımız Belhanda'ydı. Fernando ile Feghouli'nin sakatlıkları beni şaşırttı. Selçuk İnan'ın oynama durumu yüzde 50'ydi." diye konuştu.

Fatih Terim, her şeye rağmen sahada 11 kişiyle yer aldıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"11 kişi oynadık ama ilk yarı 11 kişilik performans göremedik.11 kişinin oynaması gereken oyunu da göremedik. Biz maça gelmiştik meğerse sakata gelmişiz. Hayatımda bu kadar kısa sürede bu kadar sakatlığı çok az gördüm. Onun psikolojik bir etkisi var. Galatasaray'ın oyunu golden sonraki oyundur. Orada bir gol daha bulabilirdik. Rakip de 2-0 yapabilirdi. Sonuç itibarıyla hoşlanmadığımız bir puan kaybı oldu. Üzülüyorum ama Schalke 04 maçı için de şimdiden hazırlık yapmak zorundayız. Yarın yapılacak tetkiklerden sonra size daha sağlıklı bir hasar tespiti bilgisi verebiliriz."

"Bunlar bizim için çok güzel dersler"

Fatih Terim, ideal kadro derinliğine sahip olmadıklarını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sonuç itibarıyla kadro derinliği denilen bir şey var. Eğer kadro değirliğiniz varsa sakatlıklar çok fazla etki etmez. Kadro derinliğinde alternatif olarak birbirlerine yakın oyuncular vardır. Biz ideal kadro derinliğinde olmayabiliriz ama Schalke 04 maçının havası, beklentisi, taraftarın bakış açısı ve o ana kadar olacak bölüm, ortaya bambaşka bir Galatasaray çıkaracaktır. Kaç kişi kalırsak kalalım oraya bir 11 ile çıkacağız. Biz Galatasaray takımıyız. Bugün olağanüstü diyeceğimiz bir maç oynadık. Neredeyse 3 sakatlığı aynı anlarda yaşadık. Buna rağmen pozisyonlar bulduk. Golden sonra ortaya konan karakter önemli. İyi okuyabilirsek bunlar bizim için çok güzel dersler."

UEFA Uluslar Ligi ile ilgili görüşü sorulan Terim, "Ben milli takımı da çalıştırdım. Şikayet benim karakterimde yok. Bazen mesafeler ve trafik kolay olmuyor. Mesela Brezilya ve Arjantin gelip Arap Yarımadası'nda oynuyor. Yeşil Burun Adaları gidip Tanzanya ile maç yapıyor. Böyle bir sıkıntımız var. Maç oynamakla ilgili hiçbir sıkıntımız yok. Maç oynamak birçok antrenmandan daha iyidir. Kadrosunda 28-30 birinci sınıf oyuncular olanlar da şikayetçi. Ancak bunlar da milli maçlar, oynanacak. Oyuncu da kendini buna alıştıracak. Sonuçta böyle bir program var. Milli maçların havası başkadır ve olması da gerekir. Bizim şansızlığımız çok uzun yolculuklar. Yoksa bir şikayetimiz yok. Milli takıma oyuncu göndermekten gurur duyarız." değerlendirmesinde bulundu.

"Taraftarlarımızın desteği çok önemli"

Sarı-kırmızılı taraftarlardan futbolculara karşı sabırlı davranmalarını isteyen Terim, "Taraftarımızdan bir ricamız var. Özellikle sahamızda top kaybında ve sabırlı oyunda taraftarlarımız bize yardımcı olmalı. Çünkü yeni ve genç oyuncumuzda baskı oluşuyor. Bugün Ömer Bayram'ın yaptığı birkaç kötü orta ve pas hatasından sonra çıkan uğultu ve tepki, maalesef ilerleyen dakikalarda onun toparlanmaması yönünde devam etti. Ben de onu oyunda tutucak konuşmalar yaptım. Maalesef baskı bazen bazı oyuncularımızın korkmasına ve sorumluluk almamalarına neden oluyor. Taraftarlarımızın desteği çok önemli." diye konuştu.

Karşılaşmada penaltıya neden olan Ozan Kabak'ın performansından memnun olduğunu aktaran Terim, "Ozan'ın tek hatası rakip topa vurmuş, ondan sonra hamle yapmaması lazım. Penaltı doğru. İstatistikler onun çok iyi oynadığını söylüyor. Bu hataları yapacak. Ben de Ozan'dan memnunum. Kendinden büyük ve tecrübelilerin yaptığı hataları gördükten sonra Ozan sahanın en iyilerinden biriydi." ifadelerini kullandı.

Fatih Terim, hakemlerin zaman geçirmek yerine oynayan takımlara müsaade etmesi gerektiğini dile getirerek, "Vakit geçirmede sizin bu vakti devre sonuna ya da maçın sonunda üzerine eklemeniz beni hiç ilgilendirmiyor. Tempo ve ritmimi kaçırdıktan sonra o süreyi eklemeniz benim için bir şey ifade etmez. Ayrıca 5 dakika veriyorsun ama onu da oynatmıyorsun. Ben tenkit etmiyorum. Kim oynuyorsa hakemin ona müsaade etmesini istiyorum. Bugün ile de bir alakası yok. Bir de Allah aşkına bu 80. dakikalardan sonra sarı kart verme işini bıraksınlar." şeklinde görüş belirtti.

Kaynak: AA / Spor

Galatasaray Fatih Terim Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title