Haberler

Nusaybin'de Enflasyonla Topyekün Mücadeleye Destek

Nusaybin Ticaret Borsası yönetim kurulu, enflasyonla topyekün mücadeleye destek açıklamasında bulundu.

Nusaybin Ticaret Borsası yönetim kurulu, enflasyonla topyekün mücadeleye destek açıklamasında bulundu.

Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Aktaş başkanlığında yapılan toplantı sonrası destek açıklaması yapıldı.

Başkan Aktaş, Ticaret Borsası ve Nusaybinliler olarak enflasyonla mücadele hamlesine katıldıklarını kaydetti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Bakan Berat Albayrak'ın liderliğinde başlatılan Enflasyonla Mücadele Programı'nı son derece önemli bulduklarını ve desteklediklerini kaydeden Aktaş, şöyle devam etti:

"Fiyat istikrarı makroekonominin durumunu yansıtan en önemli göstergelerden biridir. Türkiye 2002'den sonra mali ve siyasi istikrarla birlikte fiyat istikrarı konusunda da çarpıcı bir iyileşme elde etmiş, enflasyonun tek haneli seviyelere düşmesi sağlanmıştır. Son dönemde döviz kurlarında yaşanan olağandışı hareketlerin de etkisiyle enflasyon oranı yeniden çift haneler çıkmıştır. Artan enflasyon hem alım gücü düşen vatandaşlarımızı, hem de artan girdi maliyetleri ve faizler nedeniyle firmalarımızı olumsuz etkilemektedir. Enflasyonla mücadeleyi ne tek başına kamu, ne de özel sektör yapabilir. Sorumluluk ve görev hepimizindir. Enflasyonla mücadele aynı zamanda işsizlikle, yüksek faizle ve artan girdi maliyetleriyle mücadeledir."

Aktaş, "İnanıyorum ki, Nusaybin olarak gereken fedakarlığı gösterip, ülkemiz ve milletimiz için başlatılan bu iktisadi mücadelede en ön cephede yer alacağız. Kamu ve özel sektör arasındaki bu güçlü koordinasyon ve istişareyle, içinden geçtiğimiz bu zorlu süreci de geride bırakacağız." diye konuştu.

Açıklamadan sonra Ticaret Borsası yönetim kurulu üyeleri, iş yerlerine Enflasyonla Topyekün Mücadele broşürlerini astı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Maliye Bakanlığı Nusaybin Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title