Haberler

Malatya CHP'li Ağbaba Halkımızla Beraber Ankara'da Kutlama Yapacağız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 3'üncü Havalimanı gerekçesiyle 29 Ekim'in İstanbul'a götürülmesini, Dolmabahçe'de kutlanmasını kabul etmediklerini belirterek, Halkımızla beraber Ankara'da kutlama yapacağız dedi.

CHP Ağbaba, CHP Spor Kurulu tarafından Malatya'da düzenlenen Doğu Anadolu Batı Bölge Toplantısı'na katıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, bölge kentlerin il başkanları, spor Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan Ağbaba, son yaşanan gelişmelerle spordaki başarı durumunu değerlendirdi.

'METİN OKTAY'DAN ARDA TURAN'A GELDİK'

Eskiden sporcuların örnek alınan kişiler olduğunu kaydeden Ağbaba, şunları söyledi

Şimdi farklı durumlarla hatırlanıyor. Metin Oktay'dan Arda Turan'a geldik. Sporun gelmiş olduğu nokta bununla ölçülebilir. Sporcu ya bir siyasiye ya bir tarikata ya da mafyaya sırtını dayamak zorunda kalıyor. Türkiye'de sporun gelmiş olduğu nokta budur. Bu sporun sadece kişisel olarak durumundan kaynaklı değildir AKP'nin yaratmış olduğu kültürün sorunudur. Bakın federasyon başkanlarına, tenis federasyonu başkanın mesleğine bakın. Sporda bir başarı yok. Liyakat kalmayınca başarı da kalmıyor. Barcelona'dan hangi futbolcunun getirileceğine bile siyasiler karar veriyor.

'29 EKİM'İ DEVLET KUTLAMAZSA MİLLET KUTLAMASINI BİLİR'

Ağbaba, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan beri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaların başkent Ankara'da yapıldığını ancak bu yıl İstanbul'da yapılmasının planlandığını söyledi. Bu tür kutlamaların tüm dünyada başkentlerde düzenlendiğini dile getiren Ağbaba, 3.Havalimanı açılışı bahane edilerek 29 Ekim'in İstanbul'a götürülmesini, Dolmabahçe'de kutlanmasını asla kabul etmediğimizi belirtmek istiyoruz. Bu aslında Cumhuriyet'le hesaplaşmanın bir başka adıdır. Cumhuriyetin kutlamalarını yapmak istemeyen bir anlayış var. Onu gölgede bırakmak için Cumhuriyet kutlamalarını Ankara'da yapmıyor. Biz buradan söylüyoruz o kutlamaları halkımızla beraber Ankara'da yapacağımızı duyurmak isteriz.Bu memlekette devlet cumhuriyeti kutlamazsa millet coşkulu bir şekilde kutlamasını bilir diye konuştu.

'ANDIMIZIN EYİNDEN RAHATSIZ OLUYORLAR'

CHP'li Ağbaba, Danıştay'ın 'Öğrenci Andı' kararıyla ilgili ise Bunun neyinden rahatsız oluyorlar anlamak mümkün değil. Ne diyor andımızda 'Türküm, doğruyum, çalışkanım' Acaba bunun neresi batıyor Bu kültürün yok edilmesi isteniyor. Bu memleketin değerleri yerine Arap kültürünü empoze etmeye çalışıyorlar. Bu konuda hem Malatya hem de Türkiye'deki milliyetçilerin de duyarlı olması lazım. Milliyetçi geçinen arkadaşların da bir açıklama yapması lazım. Ama birileri koltuk değneği olmaya devam ediyorlar şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi 29 Ekim Malatya Ankara Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title