Haberler

Dha Yurt Bülteni 19

Hakkari'den acı haber : 1 şehit (2)

VAN'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi kırsalında teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Sedat Kasap'ın Van Gürpınar ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi. Aileye acı haber ilçe İlçe Kaymakamı Osman Doğramacı, askeri yetkililerle birlikte verdi. Şehit ateşinin düştüğü baba evine Türk Bayrağı asılırken, şehit için yarın tören düzenleneği ve cenazesinin de Gürpınar İlçesi Güzelsu Mahallesi'nde toprağa verileceği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Şehidin sağlık fotoğrafları

HAKKARİ-DHA

==========================

Balık avına giden 3 arkadaş kayboldu (2)

3 ARKADAŞIN CESEDİ BULUNDU

Aksaray'da Mamasın Baraj Gölü'nde tekneyle balık avlarken kaybolan Ahmet Şen, arkadaşları Şaban Asal ve Dumrul Duru'nun  cansız bedenlerine ulaşıldı. Ahmet Şen'in ailesinin geri dönmemesi üzerine jandarmaya haber vermesiyle başlayan ve 12 saat süren arama çalışması sonucu Dumrul Duru ve Şaban Asal'ın cesedi kıyıdan yaklaşık 2.5 kilometre uzaklıkta alabora olan teknenin yakınında, Ahmet Şen'in cesedi de yaklaşık 50 metre ileride bulundu. 3 kişinin cesedi ekiplerden tarafından çıkartılıp otopsi için Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.çıkartıldığı  Cesetlerin çıkartıldığı sırada ise aileleri sinir krizi geçirdi.

Soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

---------------------

Arama çalışmalarından detay

Yakınlarının beklemesi

Cesetlerin çıkartılması

Haber- Kamera: Erkan ALTUNTAŞ AKSARAY DHA))

==============================================

GAZİANTEP'TE 30 KADINA SERTİFİKA VERİLDİ

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi ile Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Gaziantep Temsilciliği işbirliğinde düzenlenen 'Yerel Yönetimde Kadın Akademisi'ne katılan 30 kursiyere törenle sertifikaları verildi.

Kadınların siyasete katılımını artırmaya yönelik yürütülen eğitim çalışmaları kapsamında açılan 'Yerel Yönetimde Kadın Akademisi' ne katılan 18 yaş üzerindeki 30 kadına bugün düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Belediye Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törene AK Parti Milletvekilleri Ali Şahin, Derya Bakbak, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Edibe Sözen, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu ile kursiyerler katıldı.

Törende düzenlenen mini panelde konuşan Fatma Şahin, kadınların siyasete etkin olarak katılmasının ülkeye büyük katkı sağlayacağını ifade ederek şunları dedi:

"Kadın meselesini hep kadınlarla konuştuk. Esas sorun zihinlerde, esas sorun erkeklerin duyarlılığındadır. Erkeklerin dünyasına konmazsak bu sorunu aşmamız mümkün değil. Bu duygusal bir mesele değil. Dünya nereye gidiyor? Dünya sürdürülebilir kalkınma diyor. Ne demek bu? Aslında bizim 100'üncü yıl hedefimiz: Dünya'nın en büyük 10'uncu ekonomisi olmak. Bu nasıl olacak? Dünya'da 3K dönemi deniliyor. Kas dönemi bitti, kasa dönemi bittik artık paranın mutluluk getirmediğini, çevreyi gözetmeden, insanı merkeze almadan kalkınmanın olmayacağını görüyoruz. 3K döneminde artık kafa devrimi var. Kafa devriminde toplumun yarısını yok sayarsak tek kanatlı kuşa dönersin. Tek kanatlı kuş uçamaz. Tam da bu noktada bu meseleyi duygusal noktadan çıkararak ülkenin kalkınma modeline koymamız gerekiyor. Rekabet çok ağır, toplumlar, bireyler herkes birbiriyle rekabet ediyor. Rekabet ederken de özellikle de kadın erkek meselesinin bir adalet kavramı içerisinde, bir beşeri sermaye kavramı içerisinde bakmazsak bunu başaramayız. Bizim medeniyet kodlarımıza dönmemiz gerekiyor. Sevgili peygamberimizin veda hutbesine baktığımız zaman 'Üstünlük cinsiyette değil takvadadır' diyor. Kadını ikincilleştiren bir anlayış bizim medeniyetimizde yok. 1400 yıl önce çölün içerisinde kervansarayları yöneten dünyanın en güçlü kadın yöneticisi Hazreti Hatice'yi nereye koyacağız? Kurtuluş savaşında çocuğunun üzerindeki battaniyeyi alıp cephanenin üzerin koyan kadınlarla bu memleket kurtuldu. Cumhuriyet kurulduğunda yüzdü 4,4 kadına temsil verildi. Üzerinden yüzyıl geçti ama bir arpa boyu ilerleyemedik. Tek partili dönem, her 10 yılda bir darbe, her darbe kadın hareketinin önüne geçen bir yakın tarih. 2001'de AK Parti' kuruluş felsefesinde insanı yaşat ki devleti yaşasın felsefesi ortaya koyarak aslında ikinci bir kadın devrimini gerçekleştirdi.ö

Jülide Sarıeroğlu ise siyaset dünyasında kadın sayısının azlığına değinerek, şöyle konuştu:

"AK Parti'yle birlikte aklının ucundan geçmeyen siyaset, kadınların önceliği oldu. Kadınlar seçme hakkıyla birlikte seçilme hakkının da genişletilmesi için çok yoğun çalışıyoruz. Sınırlandırılan, ötekileştirilen kadınlar artık her alanda sınırsız bir biçimde aktif bir rol almaktadır. Erkeklerin alanı olarak kabul gören siyasette erkekler için kriter söz konuş olmazken kadınlar için belli bir ölçüt getirildi. Siyasette donanımlı kadın istenmeye başlandı. Bugün bunları aşmış durumdayız. Şuan 53 kadın milletvekilimi meclis çatısı altında görev almaktadır. Bu sayının 45'i teşkilattan yetişen içlerinde lise mezunu olan da var. Bu bir zihinsel dönüşümün sonucudur.ö

Konuşmaların ardından akademiyi başarıyla tamamlayan kadınlara sertifikaları verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

Törene katılanlar

Fatma Şahin'in konuşması

Jülide Sarıeroğlu'nun konuşması

Kadınlara sertifika verilimesi

Kep atma

Genel ve detay görüntüler

Haber- Kamera: Eyyüp BURUN-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 509  MB

=================

ÜLKÜ OCAKLARI'NDAN 'ANDIMIZ' OKUMALI MEMUR-SEN PROTESTOSU

BOLU,- BOLU Ülkü Ocakları, Memur-Sen binası önünde sendikayı protesto edip, 'Andımız'ı okudu.

Bolu Ülkü Ocakları kentin en işlek caddesi olan İzzet Baysal Caddesi'nde bulunan Memur-Sen Bolu İl Başkanlığı önünde bir araya geldi. Yaklaşık 100 kişilik grup bina önünde Danıştay'ın kararına karşı çıkan açıklamalar yapan Memur-Sen'i protesto etti. Ülkü Ocakları Bolu İl Başkanı İsmail Akgül, ve ülkücü grup, 'Andımız'ı okuyup, 'Ülkücü Yemini' etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Grubun Memur-Sen'e dönerek 'Andımız'ı okuması

-Ülkücü Yemini

-Detaylar

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,

==========================

MARMARİS-RUSYA KÜLTÜR VE İŞBİRLİĞİ DERNEĞİ AÇILDI

MUĞLA'nın Marmaris ilçesinde kurulan Rusya Kültür ve İşbirliği Derneği'nin açılış galası beş yıldızlı bir otelde yapıldı.

Marmaris İlçesi'nde kurulan Rusya Kültür ve İşbirliği Derneği'nin açılış galası gecesi İçmeler Mahallesi'nde bulunan beş yıldızlı bir otelde düzenlendi. Galaya; Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosu 1'inci Yardımcısı Vyacheslav Mikhailov, Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Kamil Öner, Muğla Valiliği İl Göç İdaresi İl Müdürü Recep Batu, Dalaman Havaalanı CEO'su Hamdi Güvenç, Slav Dilleri Eğitimcileri ve Tercümanlar Derneği Başkanı, Rusya Bilim ve Kültür Merkezinde Rusça Metodolojik Merkezi ve Rus Kültür ve Eğitim Merkezi Müdürü Karina Düzçimen, Türkiye'deki Rusya Yurttaşları Dernekleri'nin Koordinasyon Konseyi Marina Sorokina, İzmir Rus Kültür Derneği Başkanı Andrey Ponomarev, Antalya Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı Irina Balci, Rus turist getiren acente ve otel sahipleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile işadamlarından oluşan 80 kişilik davetli katıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler adına bir dakika saygı duruşu ardından Türkiye ve Rusya'nın milli marşları, Marmaris'te doğup büyüyen Rus-Türk çifte vatandaşı öğrenciler tarafından okundu. Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosu 1'inci Yardımcısı Vyacheslav Mikhailov kürsüde yaptığı konuşmasında, "İki ülke arasındaki dostluklar her geçen gün artmaktadır. Ekonomik işbirliği yanı sıra sosyal projelerle de yükselme gösteriyoruz. Rus ve Türk halkı arasında barışı, dostluğu ve karşılıklı etkileşimlerin güçlendirilmesi mutluluk verici" dedi.

"RUS VATANDAŞLARIYLA SIKI DOSTLUKLARIMIZ OLDU"

Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Kamil Öner, "İlçemizde Türk ile evli çok sayıda yerleşik yaşayan Rus dostlarımız mevcut. Yaptığımız sanatsal ve kültürel etkinliklerde görmekte olduğumuz Rus vatandaşlarıyla sıkı dostluklarımız oldu. Ruslar, sanat ve kültürel etkinliklere çok önem veriyorlar. Bizlerde bunu çok iyi bildiğimiz için kurulan dernekle de koordineli şekilde çeşitli etkinliklerimiz olacaktır. Dostluklarımızın artması mutlu eder" dedi.

Marmaris Rusya Kültür ve İşbirliği Derneği (MARUS) yöneticisi Olga Sezgin ise, "Derneğimizin amaçları ve hedefleri; Rus ve Türk halkları arasında barışı, dostluğu, karşılıklı anlayışı ve etkileşimi güçlendirme süreçlerine katılmak, Rusya ve Türkiye arasında kültürel ve ticari işbirliğinin geliştirilmesi için destekleyici çalışmalar yapmak, Türkiye topraklarında yaşayan Rus ve Rusça konuşan nüfusun entegrasyonunu kolaylaştırmak ve yardımcı olmak, Türkiye topraklarında yaşayan Rus (Rusça konuşan) halkına sosyal, kültürel, maddi ve manevi destek vermek, Rusça ve Rus kültürünün korunması, desteklenmesi, tanıtılması ve yayılması için çalışmalar yapmak" dedi.

Konuşma ardından katkılarından dolayı otel yetkilileri Marmaris Belediyesi ve Marmaris Rusya Kültür ve İşbirliği Derneği yöneticisi Olga Sezgin'e Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosu 1'inci Yardımcısı Vyacheslav Mikhailov tarafından plaket verildi.

Resmi açılış töreni ardından Marmaris'te yerleşik yaşayan Rus ve Türk vatandaşı öğrenciler dans gösterisi yaptı. İlçede yerleşik yaşayan Ruslar, ülkelerinin yöresel oyunlarını oynadı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Dernek yöneticilerinden görüntü

Açılışa katılanlardan görüntüsü

Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosu 1'inci Yardımcısı

Vyacheslav Mikhailov Rusça konuşması

Mikhailov tarafından Plaket verilmesi

Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Kamil Öner'in konuşması

Marmaris Rusya Kültür ve İşbirliği Derneği (MARUS) yöneticisi Olga Sezgin ile röportaj

Genel ve detay görüntü

Haber - Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rusya Federasyonu Marmaris DHA Güncel Haberler

title