Haberler

Şahika Ercümen Dünya Rekoru İçin Salda Gölü'ne Dalacak

SERBEST dalış rekortmeni Şahika Ercümen, Türkiye'nin Maldivleri olarak bilinen Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü'nde daha önce kırılmayan tatlı suda dünya kadınlar serbest dalış rekorunu kırmayı deneyecek. 25 Ekim'deki dalış öncesi Ercümen, ekibiyle çalışmalarını Salda Gölü'nde sürdürdü. Serbest dalış dünya ve Türkiye rekortmeni, milli sporcu Şahika Ercümen, Salda Gölü'nde yeni bir dünya rekoruna imza atmaya hazırlanıyor. Türkiye'nin cennet köşelerinden, beyaz kumu ve turkuaz mavisi suyuyla görenleri büyüleyen, 184 metreye varan derinliğiyle Türkiye'nin en derin üçüncü gölü olan Salda'da tek nefeste tüpsüz ve paletsiz dalış yapacak olan Şahika Ercümen, ekibiyle tatlı suda dünya kadınlar serbest dalış rekoru kırmaya çalışacak. Şahika Ercümen, 25 Ekim'deki rekor denemesi için hazırlıklarını sürdürdü.

'TATLI SUDA KADINLAR DÜNYA REKORU HİÇ DENENMEMİŞ'

konuştu. Ercümen, İlk kez Salda Gölü'nde geçen yıl dalış yapmıştık. Biliyorsunuz hep Bodrum'da, Kaş'ta dalıyoruz. 'Neden Türkiye'nin önemli, değerli bir gölünde dalış yapmayalım' dedik. Salda dünyanın en temiz 5 gölünden biri. Gölde, tatlı suda kadınlar dünya rekoru hiç denenmemiş. Biz de hem ilk olmak istedik hem de Salda Gölü'nün derinlikleri bilinmezliklerle dolu. Bildiğim kadarıyla bu gölde tüpsüz derin dalış yapılmamış. Biz yaptığımız antrenmanlarla en derine inen ilk insan olduk Salda Gölü'nde. Hedefimiz 25 Ekim günü dünya rekorunu ülkemize getirebilmek ve Salda Gölü gibi önemli bir gölümüzü tanıtırken korunmasına da destek olmak. Çünkü korumadığımız takdirde çok hızlı su kaybı olabilecek ve kirliliğe maruz kalabilecek bir göl. Buranın korunması için çalışmaların artması ve bunun bir parçası olmak için buradayız dedi.

'25 EKİM GÜNÜ REKORU KIRACAĞIZ'

Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu (CMAS) tarafından tatlı suda kadınlar dünya rekorunda sınırın 55 metre olarak belirlendiğini ancak bugüne kadar bu rekorun geçilmediğini vurgulayan Şahika Ercümen, şöyle dedi

Cumhuriyetimizin 95'inci yılına ithafen bu rekoru ülkemize getirmek istiyoruz. Antrenmanlarımız çok güzel gidiyor. Umarım 25 Ekim günü bu rekoru kıracağız. Kadınlar dünya rekoru 55 metre olarak belirlendi. Ama şu ana kadar bunu yapan çıkmadı. Bizim hedefimiz bunu en az 10 metre artırmak. Antrenörlerimiz ve uluslararası hakemlerle ne kadar derine dalacağımıza 24 Ekim günü karar vereceğiz. Tek nefeste tüpsüz ve paletsiz dalış olacak.

'SICAKLIK 7-8 DERECEYE DÜŞÜYOR'

Mevsim şartlarıyla da mücadele ettiğini kaydeden Ercümen, Göl suyu sıcaklığı 18 derece civarında. Derinlere indikçe 20 metreden sonra sıcaklık 7- 8 dereceye düşüyor. Soğukla da mücadele ediyorum. Bu da performansımı etkiliyor. Doğa her yönden zorluğunu gösteriyor diye konuştu. - Burdur

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Burdur Salda Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title