Haberler
BBC

Özbekistan: Çiftçileri Suda Bekletip Cezalandıran Başbakan Yardımcısı Görevden Alındı

Özbekistan'da hasadın düşük olması nedeniyle 6 çiftçiyi yarım saat, dizlerine kadar su içinde bekleterek cezalandıran Başbakan Yardımcısı Zoyir Mirzayev görevden alındı.

Özbekistan'da hasadın düşük olması nedeniyle 6 çiftçiyi yarım saat, dizlerine kadar su içinde bekleterek cezalandıran Başbakan Yardımcısı Zoyir Mirzayev görevden alındı.

Kun.uz sitesinin haberine göre çiftçilerin cezalandırılma görüntüleri sosyal medyada öfke yarattı.

Fotoğrafların altındaki yorumlarda birçok kişi, çiftçilerin Başbakan Yardımcısı Zoyir Mirzayev'e neden itiraz edemediğini sorguladı.

'Siz buğdayı sulamazsanız, ben sizi sularım'

Olay, başkent Taşkent'in yakınlarındaki Oqqo'rg'on köyünde yaşandı. Köyün muhtarı Şerzod Murodov, Mirzayev'in kendisi dahil altı çiftçiyi bizzat cezalandırdığını ve su içindeyken başlarında beklediğini söyledi.

Radio Liberty'nin Özbekçe Servisi'ne konuşan bir görgü tanığına göre Mirzayev, ziyaret ettiği köydeki çiftçileri "Siz buğdayı sulamazsanız, ben sizi sularım" diyerek bir sulama kanalına soktu.

Özbekistan Çalışma Bakanlığı olayın ardından soruşturma başlattı. Görgü tanıklarından yardım istedi.

Daha sonra Facebook'ta başlatılan bir kampanya çerçevesinde birçok kişi, olaya dikkat çekmek için su içinde beklerken çekilmiş fotoğraflarını paylaştı.

Başka bir köyde de kaya cezası

Başbakan Yardımcısı Zoyir Mirzayev'in aynı gün ziyaret ettiği başka bir köyde de çiftçileri sıraya dizerek ellerinde kayalarla beklettiğini gösteren fotoğrafların ortaya çıkması öfkeyi artırdı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, hangi makamda olurlarsa olsunlar, suçluların cezalandırılacağı belirtildi.

Birkaç saat sonra da Devlet Başkanı Şevket Mirziyoyev'in, Mirzayev'i görevden aldığı duyuruldu.

BBC

Başbakan Yardımcısı Özbekistan Taşkent Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title