Haberler

Sıla ve Ahmet Kural Olayında İsmi Ön Plana Çıkan Şarkıcı Ziynet Sali Kimdir?

Güncelleme:

Şarkıcı Sıla, sevgilisi Ahmet Kural tarafından darp edildiğini iddia ederek savcılığa şikayetçi olmuştu. İkilinin arasındaki tartışmanın nedeni şarkıcı Ziynet Sali olduğu iddiası sonrasında ünlü şarkıcı merak konusu oldu. Peki, Ziynet Sali kimdir?

'nin 'ya attığı mesaj nedeniyle Ahmet Kural'ın sinirlendiği ve Sıla'ya şiddet uyguladığı iddilarından sonra Ziynet Sali merak konusu oldu. Peki, Ziynet Sali kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir?

ZİYNET SALİ KİMDİR?

Ziynet Sali, 29 Nisan 1975 tarihinde KKTC'de (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) dünyaya geldi. Uzun yıllar ailesi ile Londra'da yaşayan şarkıcı küçük yaşta gittiği Manchester'da altı yaşına kadar kalmış, 1981 yılında döndüğü KKTC'de ilk, orta ve lise eğitimini tamamlamıştır. Çocukluğundan beri müziğe ilgi duyan Ziynet Sali, KKTC Kültür Bakanlığı Klasik Türk müziği korosunda görev aldı.

Sıla ve Ahmet Kural Olayında İsmi Ön Plana Çıkan Şarkıcı Ziynet Sali Kimdir?

İLK ALBÜMÜ BA-BA

1994 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı bölümünü kazanarak İstanbul'a geldi ve 1999 yılında konservatuvardan dördüncülükle mezun oldu. Konservatuvar yıllarında birçok müzikhol ve eğlence yerlerinde sahne almış, bu sıralarda bir arkadaşı aracılığı ile zamanın popüler müzik yapım şirketi Dost Müzik'te çalışmalara başladı. İsmini bir Yunanca şarkıdan alan "BA-BA" albümü müzik sektörüne giriş yaptı.

Sıla ve Ahmet Kural Olayında İsmi Ön Plana Çıkan Şarkıcı Ziynet Sali Kimdir?Sıla ile Ziynet Sali yakın arkadaş

JENNIFER LOPEZ'E BENZERLİĞİYLE DİKKAT ÇEKİYOR

Jennifer Lopez'e benzerliğiyle dikkatleri üzerine çeken şarkıcı bir süre sahne çalışmalarına ağırlık verdikten sonra iki dilde "Amman Kuzum" albümünü piyasaya çıkardı. Ayrıca "Zordur Oğlum" isimli şarkısı ile "Eurodance 2007" isimli yarışmada Avrupa birincisi olan şarkıcı 2006 yılı Mayıs ayında üçüncü albümü "Mor Yıllar" piyasaya sürüldü ve bu albümle bir kez daha başarısını ortaya koydu.

Sıla ve Ahmet Kural Olayında İsmi Ön Plana Çıkan Şarkıcı Ziynet Sali Kimdir?

ŞARKILARI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Ziynet Sali, 2008 yılının sonlarına doğru "Herkes Evine" albümünü çıkardı. Sezen Aksu, Sinan Akçıl gibi isimlerin şarkılarının yer aldığı Sali'nin albümü çıktığı andan itibaren büyük ilgi topladı. Çıkış parçası, aynı zamanda albümle aynı ismi taşıyan parça büyük bir başarı yakalayarak Türkiye Billboard listelerinde 2 numaraya kadar yükseldi.

Sıla ve Ahmet Kural Olayında İsmi Ön Plana Çıkan Şarkıcı Ziynet Sali Kimdir?

İKİ SİNEMA FİLMİNDE OYNADI

Yunan televizyon, radyo ve gazetelerinin davetlisi olarak birçok kez televizyon ve radyo programlarına katıldı. Atina, Selanik gibi şehirlerde konserler verdi. Ziynet Sali "Son Osmanlı Yandım Ali" filminde de yer almıştır. Ziynet Sali, ayrıca 2014 yılında "Star Işığı X Factor" isimli yarışmada, Emre Aydın, Armağan Çağlayan ve Ömer Karacan ile birlikte jüri üyeliği yapmıştır.

İlgili Haberler
Kaynak: Haberler.com / Magazin

Ahmet Kural Ziynet Sali Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title