Haberler

    Fenerbahçe - Anadolu Efes: 86-79

    Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 5. hafta maçında Fenerbahçe sahasında Anadolu Efes'i uzatmada 86-79 yenerek 5'te 5 yaptı.

    Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 5. haftasında Fenerbahçe, normal süresi 72-72 biten maçta, Anadolu Efes'i uzatmada 86-79 mağlup etti. Bu sonucun ardından ligde lider Fenerbahçe 5'te 5 yaparken, 4. sıradaki Anadolu Efes ise 2. mağlubiyetini aldı.

    Karşılaşmaya Melih Mahmutoğlu'nun üç sayılık basketleriyle başlayan Fenerbahçe, Moerman ve Dunston'la pota altından basketler üreten Anadolu Efes karşısında 7. dakikayı 18-15 üstün geçti. Melli ve Kalinic'in sayılarıyla üstünlüğünü koruyan sarı-lacivertli ekip, ilk çeyreği 26-23 önde tamamladı.

    Savunmaların sertleştiği ikinci çeyrekte, Guduric'in dış atışlardan Kalinic'in pota altından kaydettiği sayılarla Fenerbahçe, 15. dakikada farkı 7 sayıya çıkardı: 34-27. Oyunda tempoyu artıran sarı-lacivertli ekip, Ahmet Düverioğlu'nun smacıyla 17. dakikada farkı çift hanelere (40-30) taşıdı. Anadolu Efes, Sertaç Şanlı'nın sayılarıyla farkı tek hanelere indirse de Fenerbahçe, soyunma odasına 44-40 üstün gitti.

    İkinci yarıda, iki ekip de çeyreğin ilk 4 dakikasında sayı üretemedi. Anadolu Efes, Beaubois'in üç sayılık basketiyle 25. dakikada eşitliği (44-44) yakaladı. Taraftar desteğini arkasına alan Fenerbahçe, Vesely'in etkili oyunuyla 8-0'lık seri yakaladı ve 27. dakikada yeniden öne geçti: 52-44. Dunston'ın sayılarıyla konuk ekip farkı eritse de sarı-lacivertli ekip, final periyoduna 57-53 önde girdi.

    Son çeyreğe hücumda iyi başlayan Anadolu Efes, 33. dakika Doğuş Balbay'ın üç sayılık basketiyle öne geçti: 59-60. Oyunu dengeleyen Fenerbahçe, Vesely'in pota altından kaydettiği sayılarla 36. dakikayı 69-65 üstün tamamladı. Hücumlardan boş dönen rakibi karşısında Dunston ve Moerman'la serbest atışlardan arka arkaya sayılar bulan Anadolu Efes, 39. dakikada tekrardan üstünlüğü ele geçirdi: 69-70. Sarı-lacivertli ekip, Kalinic'in üç sayılık basketiyle, normal sürenin sona ermesine 19 saniye kala yeniden öne geçti: 72-70. Larkin'le serbest atışlardan sayılar üreten konuk ekip, maçın sona ermesine 11 saniye kala eşitliği (72-72) yakaladı. Karşılaşmanın normal süresi 72-72 tamamlandı ve müsabaka uzatmaya gitti.

    Uzatma bölümüne Sloukas'ın iç ve dış atışlarıyla 6-0'lık seriyle başlayan Fenerbahçe, 42. dakikada farkı 6 sayıya (78-72) çıkardı. Moerman'ın üç sayılık, Larkin'in pota altından bulduğu sayılarla Anadolu Efes, 44. dakikada farkı 2 sayıya indirdi: 81-79. Serbest atışlardan bulduğu sayılarla üstünlüğünü sürdüren Fenerbahçe, sahadan 86-79 galip ayrıldı.

    FENERBAHÇE: 86 - ANADOLU EFES: 79

    Salon: Ülker Spor ve Etkinlik

    Hakemler: Emin Moğulkoç, Ziya Özorhon, Kerem Baki

    Fenerbahçe: Sloukas 16, Melih Mahmutoğlu 11, Kalinic 17, Vesely 14, Ahmet Düverioğlu 4, Ali Muhammed 12, Egehan Arna, Sinan Güler, Melli 6, Guduric 6

    Başantrenör: Zeljko Obradovic

    Anadolu Efes: Micic 10, Larkin 8, James Metecan Birsen, Moerman 18, Dunston 16, Ahmet Buğrahan Tuncer 2, Doğuş Balbay 9, Sertaç Şanlı 4, Beaubois 12, Birkan Batuk

    Başantrenör: Ergin Ataman

    1. Periyot: 26-23

    2. Periyot: 44-40

    3. Periyot: 57-53

    4. Periyot: 72-72

    Uzatma Periyodu: 86-79

    5 Faulle Oyundan Çıkan: 41.50 Melli (Fenerbahçe); 41.06 Micic (Anadolu Efes)

    MAÇTAN NOTLAR

    Fenerbahçe potada serisini sürdürdü

    Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 5. haftasında sahasında Anadolu Efes'i normal süresi 72-72 biten maçta uzatmada 86-79 yenen Fenerbahçe, ligde iç saha galibiyet serisini 62 maça çıkardı.

    Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda oynanan karşılaşma büyük bir çekişmeye sahne oldu. Normal sürede eşitliğin bozulmadığı maçta uzatma periyodunda rakibini 86-79'la geçen sarı-lacivertliler, sahasındaki galibiyetlerine bir yenisini ekledi.

    Ligde son iç saha yenilgisini 26 Ekim 2015'te Torku Konyaspor karşısında alan Fenerbahçe, daha sonra oynadığı 62 maçı da kazanmayı bildi.

    Fenerbahçe namağlup devam ediyor

    Fenerbahçe, bu sezon ligdeki 5. maçını da kazanmayı başardı.

    Sarı-lacivertliler, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin namağlup tek takımı konumunda bulunuyor. Anadolu Efes ise ligde üst üste ve toplamda 2. yenilgisini aldı.

    Anadolu Efes'i bu sezon ilk kez yendi

    Fenerbahçe, bu sezon 3. kez karşılaştığı Anadolu Efes'i ilk kez mağlup etti.

    Sezon başında Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda rakibine 65-62 yenilen Fenerbahçe, THY Avrupa Ligi'nde de deplasmanda lacivert-beyazlılara 89-83 kaybetmişti.

    Bu sezon üçüncü kez karşı karşıya gelen iki ekibin maçında bu sefer gülen taraf sarı-lacivertliler oldu.

    Ergin Ataman'ın hasreti devam ediyor

    Anadolu Efes'in başantrenörü Ergin Ataman, Fenerbahçe deplasmanında uzun süredir kazanamıyor.

    Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda son galibiyet sevincini Beşiktaş'ın başındayken 9 Mayıs 2012'de elde eden Ataman, daha sonra Galatasaray'la 14, Anadolu Efes'le ise 2 olmak üzere 16 maçı da kaybetti.

    Koray Şener unutulmadı

    Karşılaşma öncesi, hayatını kaybeden Fenerbahçe taraftarı Koray Şener için saygı duruşu yapıldı.

    Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe'nin Galatasaray'la oynadığı derbi maçta Türk Telekom Stadı'nda kalp krizi geçiren ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Koray Şener, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda unutulmadı.

    Karşılaşma öncesi salonda bulunan dev ekranda Koray Şener'in fotoğraflarının yer aldığı bir video yayımlandı. Sarı-lacivertli oyuncular da sahaya Koray Şener'in fotoğrafının yer aldığı "Seni unutmayacağız" yazılı pankartla çıktı. Sarı-lacivertli ekibin kenar yönetiminin yer aldığı bölümün arkasında da Koray Şener'in bir fotoğrafı ve "Kalbimizdesin" yazılı bir pankart yer aldı.

    Ali Koç maçı locadan izledi

    Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve başkan vekili Semih Özsoy takımı yalnız bırakmadı.

    Ligdeki kritik maçta sarı-lacivertli ekibe destek veren Koç ve Özsoy, müsabakayı locadan takip etti.

    Taraftarlar yoğun ilgi gösterdi

    Sarı-lacivertli taraftarlar, Anadolu Efes ile oynanan müsabakaya yoğun ilgi gösterdi.

    Müsabakada salonun büyük bölümünü dolduran sarı-lacivertli taraftarlar takımlarına destek oldu.

    Kaynak: Skorer / Spor

    Anadolu Efes Fenerbahçe Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne? Nihal Candan tutuklandı mı? Nihal Candan neden tutuklandı, suçu ne? Brighton Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Manchester City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Ali Erbaş Arapça biliyor mu, Fransızca biliyor mu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title